top of page

Két hadseregnyi katonát vesztett el Ukrajna az ellentámadás soránAz adás vendégei a stúdióban Vukics Ferenc katonai szakértő, és Stier Gábor a Moszkvatér.com főszerkesztője voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy két hadseregnyi katonát vesztett Ukrajna a jelentések szerint.


Már a Háború Ukrajnában című műsorunkkal is elégedetlen a YouTube


Az indoklás szerint sérti a közösségi irányelveket. Az adás honlapunkon megtalálható, így segíthetnek eldönteni mivel lehetett elégedetlen a videómegosztó.


A tartalomból:

 • Rekordot döntöttek az amerikai fegyvereladások és az ebből származó bevétel.

 • Eközben napvilágot látott egy jelentés, ami szerint az orosz haderő a vártnál gyorsabban és nagyobb mértékben növelte precíziós rakétakészletét. Alig egy hónap alatt 285 darabbal precíziós rakéta került a raktárakba, amivel az oroszok csapásai még pontosabbak lesznek.

 • Oroszország további vadászgépeket és egy bombázót, a fehérorosz Gayunt küldte Fehéroroszországba. Az orosz haderő jelentősen szereli fel a fehérorosz bázisokat.

 • Az ukrán fegyveres erők hatalmas veszteségét jelentette be a NATO-csapatok egykori parancsnoka. Októberben egy volt amerikai diplomata jelezte, hogy az ukránok már két hadsereget veszítettek, most pedig egy harmadikat veszítenek el, miközben megpróbálják áttörni az orosz csapatok védelmét.

 • Vlagyimir Putyin nyolc az egyhez becsülte Ukrajna veszteségeit a teljes frontvonalon zajló harcokban.

 • Mindeközben milliókért menetelnek a halálba mind az ukrán, mind az orosz katonák – költségvetési forrásokból. A fegyveresek fizetését ráadásul Ukrajna az uniós országok támogatásából biztosítja.

 • Volodimir Zelenszkij továbbra is hisz Ukrajna győzelmében és az elfoglalt területek visszaszerzésében, a katonai mozgósítás fokozódik.

 • Kazahsztánba látogatott Putyin. Az orosz elnöknek ez a harmadik nemzetközi útja idén a kirgizisztáni és kínai látogatások után. Kazahsztán bonyolítja az átmenő kereskedelmi útvonalakat Oroszország és Kína közt.

 • Alternatív finanszírozást tervez Brüsszel Ukrajna számára.

 • Közben érkezhet az újabb szankciós csomag, amelyben szigoríthatják az orosz olajimport tilalmára vonatkozó kivételeket, jelentette a Politico. A készülő 12. szankciós csomagot várhatóan a következő napokban terjesztheti elő az Európai Bizottság, és a Bulgáriában finomított orosz nyersolaj miatt szigorító intézkedések lehetnek terítéken.

 • Az izraeli védelmi miniszter szerint a hadsereg új módszereket alkalmaz a Hamasz alagutak felszámolására. A szakértők szerint kegyetlen alagútharcok jönnek Gáza alatt több tíz kilométer hosszan, olyan körülmények közt, amelyek még a legkiképzettebb katonákat is próbára teszi.

 • Kedden a CIA vezetője Egyiptomba látogatott és találkozott az egyiptomi elnökkel illetve az egyiptomi Hírszerző Iroda igazgatójával is. A tárgyalásokról nem szivárgott ki információ, de korábban szó volt róla, hogy Egyiptom fogadja be a gázai lakosságot a saját területén.

 • Az USA ellenzi, hogy Izrael a konfliktus után megszállja Gázát – jelentette be a Fehér Ház.


343 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page