top of page

Ma kezdődik Reiner Fuellmich tárgyalása (Patricia Harrity jegyzete)*
Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye

Várhatóan 2024. január 31-én, szerdán 9.15 órától kezdődik a per Dr. Reiner Fuellmich ellen, a német Corona Nyomozó Bizottság négy alapító tagjának egyike ellen, akit azzal vádolnak a göttingeni tartományi bíróság előtt, hogy 700 000 eurót csoportosított át a "Corona Bizottság" számláiról magánszámlákra saját magáncélra.

A HNN News német honlap szerint most egy további vádpontot is felvettek, amely támogatási csalás vádjával kapcsolatos. Dr. Fuellmich állítólag 2020 áprilisában nyújtott be kérelmet a Corona sürgősségi támogatás odaítélésére, és az ügyészség szerint téves információkat adott meg, ezért "tévesen" jutott 15 000 euró sürgősségi támogatáshoz.


Három hónapos börtönbüntetés után ma lesz az első tárgyalási nap az eddig kitűzött kilenc közül, Katja Woermer főügyvédje szerint. Katja, az információt a bittel.tv-n osztotta meg Roger Bittel műsorvezetővel, de hozzátette, hogy a jogi csapat elfogultsági kérelméről még nem született döntés, ami a tárgyalás első napjának elhalasztását eredményezheti.


Feltételezve, hogy a tárgyalás megkezdődik, jelen lesz még egy tapasztalt ügyvéd, akit Reiner csapatához csatoltak, a nézőtéri helyek száma 37-re van korlátozva, az újságírók akkreditációs határideje lejárt, és Katja szerint két közszolgálati és egy magántelevíziót engedélyeztek/engedélyeznek.


Dr. Reiner rövid üzenete


A Bittel.tv adása alatt Roger Bittel felolvasott egy rövid üzenetet Reinertől:

"3 hónap börtön után nem tudom eléggé megköszönni a leveleket, amelyekből kiderül, hogy milyen fontos volt számotokra a munkám.
"Mindegyikőtök fontosabb, mint a gonosztevők, akik megpróbálnak minket az uralmuk alá hajtani.
Eltökélt szándékunk, hogy mindenkit bíróság elé állítsunk.
Tudjuk, hogy mi áll a történtek mögött.
Az elszántságunkról édesanyám elszántsága jut eszembe, aki a háború után télen 20 kilométert gyalogolt minden irányba a saját elszántságával.
Maradjatok erősek. Győzni fogunk!"
Reiner Fuellmich

Inka Fuellmich üzeneteDr. Fuellmich felesége felvette a kapcsolatot Elsa Schneider ügyvéddel és barátnőjével, aki az alábbi üzenetet küldte:

"Holnap kezdődik Reiner tárgyalása, ilyen hosszú idő után. Az elmúlt hónapok nagyon megterhelőek voltak, nem csak nekünk, hanem mindannyiunknak, mert rátok is egyre nagyobb nyomás nehezedett kívülről.

Nekem nem csak a férjemről van szó. Mint valószínűleg a legtöbben Önök közül, én is egy működő demokráciában nőttem fel Németországban, és most ez a helyzet – és Reiner ügye – egy próbatétel. Sok kétség rágja a fülemet. Hihetek-e még az igazságos rendszerben, a szó valódi értelmében vett tisztességes eljáráshoz való jogunkban?

Amikor például nem kapunk híreket, és még sok minden mást, akkor komoly kétségek merülnek fel. Amikor valakit, aki hónapok óta börtönben van, mégis bilincsben visznek be a bíróságra, akkor kételkednünk kell abban, hogy még mindig él az ártatlanság vélelme.

Nagyon sok mindent lehetne még említeni, de remélem, hogy mindannyiunknak megvan a lehetősége arra, hogy ezt a nyilvánosság elé tárjuk, hogy kifejtsük a véleményünket. Hiszem azt is, hogy Önök nem fogják hagyni, hogy meggátolják Önöket abban, hogy kifejtsék nézeteiket.

Köszönöm önöknek."

ELSA Schneider az igazság csúcstalálkozóról gondoskodott azoknak, akik kapcsolatba szeretnének lépni Dr. Fuellmich-kel, valamint mindazoknak, akik adományozni szeretnének a jogi és egyéb költségek fedezésére.


Levelezés: JVA RosdorfDr. Reiner FuellmichAm Grossen Sieke 837124 RosdorfGermany

  • képeslapok és kártyák megengedettek,

  • nem lehet dísz a borítékokon,

  • nem lehet bélyeg vagy pénz a borítékokban,

  • nem lehet benne könyv vagy egyéb tárgy – nem megengedett,

  • semmit sem kell említeni az ügyről,

  • tegye a nevét a levél minden oldalára – a leveleket kiveszik a borítékokból.


 

*2024. január 31-én

576 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK