top of page

Magyarok Világszövetsége: Ne vigyék el kárpátaljai magyar fiatalok ezreit ágyútölteléknek!


Sajtóközlemény, eredeti cím:


A Magyarok Világszövetsége tiltakozik az ellen, hogy Kárpátalján kényszersorozással magyar fiatalok ezreit viszik ágyútölteléknek, az Oroszországgal zajló háborúba.Ukrajnának joga van az önvédelemhez, de ebben a háborújában ne használja túszként a második világháború békecsinálói által odaajándékozott magyar közösséget, amely azt megelőzően több mint ezer évig Magyarország része volt.


A Magyarok Világszövetsége felhívja az Amerikai Egyesült Államokat és az Ukrajnát támogató nemzetközi koalíció minden tagját, hassanak oda, hogy Ukrajna hagyjon fel a kárpátaljai magyar nemzeti közösség felszámolására tett kísérletével.


A Magyarok Világszövetsége felkéri Magyarország kormányát, hogy vesse latba súlyát a nemzetközi szervezetekben, éljen vétójogával az EU-ban és a NATO-ban, és az Alaptörvényben foglalt kötelességének eleget téve védje meg kárpátaljai magyar testvéreinket.

Arra biztatjuk tagjainkat és híveinket, hogy január 28-án, szombaton 11 órakor vegyenek részt a Magyar Békekör által Ukrajna budapesti nagykövetsége elé meghirdetett szolidaritási tüntetésén.

Cím:

XII. kerület, Istenhegyi út 84/B. A 21, 21A és 221 autóbusszal érhető el a Széll Kálmán (Moszkva) térről. Az Istenhegyi lejtő megállóban kell leszállni!


Budapest, 2023. január 25.


MVSZ Sajtószolgálat

11164/230125

 

Kövessen minket a Magyarok Világszövetsége Facebook-oldalán.


Támogassa az SZJA 1%-val a Magyarok Világszövetségét,

amely két évtizede egyetlen fillér állami támogatás nélkül működik!

Adószámunk: 19672081-1-41178 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg