top of page

Majomszanatóriumban sírnak majombetegek (Fogarasi Mihály írása)
Most nem azért, de aki egy kicsit is ért a statisztikához, az már most látja, mekkora járvány közelít felénk. Nem kéne gyorsan lépni és kiirtani az összes majmot, nehogy Magyarországon is elterjedjen ez a himlő?

Tavaly Dánia meglépte, amit meg kellett lépnie. 17 millió nyércet leöltek, csak túl későn csinálták. Továbbterjesztették azok a kis rohadékok a koronát. Kína is nagyon helyesen cselekszik már egy ideje, hogy begyűjti a koronások háziállatait és elaltatja őket. De üzenem nekik is: TÚL KÉSŐ!!

A kutya az ember legjobb barátja? Hagyjuk már! Hány kínai kisgyerek küzd most posztkoviddal, hány nagymamának lett COVID-lábujja ezek miatt a bolhafészkek miatt?? És ezt mind meg lehetett volna előzni.

Talán az állatvédőktől fél a kormányunk? Vagy az operatív törzs miért nem utasítja az állatkerti gondozókat, hogy eresszék be az oroszlánokat meg a farkasokat a majomhegyre?? Most azonnal kéne cselekedni!! A katonákat ki kéne vezényelni a Hortobágyi Nemzeti Park erdeibe – ott bujkál a legtöbb orangután. Amúgy szerintem az összes erdőt át kéne fésülni a Kárpát-medencében, ne maradjon egy állat se. A fenyőerdőket, mondjuk, ki lehet hagyni, mert nem szeretik a majmok, amikor a tűlevél beleáll a körmük alá... Ha valaki tudja, hogy működnek ezek az online petíciók, hozzon már létre egyet, rögtön aláírom!! Azt is hallottam, hogy a pálmaolaj megöli a majmokat. Nem olvastam el a teljes tudományos cikket, de a címében szó volt az erdőirtásról, évi 5000 orangutánról, meg valami hektárokról. Nem értem, a hektár hogy kapcsolódik ide. Lehet, hogy a majmok számára mérgező a méz? Vagy allergiásak a méhcsípésre? Ha valaki tudja, okvetlen írja meg nekem.

A tudományos cikk címének a végére oda volt írva, hogy „ezt biztos nem fogja elhinni”. De én elhittem a szakértőknek anélkül is, hogy elolvastam volna a részleteket és rögtön aktivizáltam magam. A Nutellának extra magas a pálmaolaj-tartalma. Vettem is 10 üveggel tegnap a kínainál. Már nem neheztelek rájuk annyira Wuhan miatt, mint korábban. Előző hónapban – a megbékélés jegyében – még egy kínai étterembe is bementem. Mondjuk duplamaszkban és gumikesztyűben kértem a kaját elvitelre. Remélem, azért nem hitték, hogy rasszista vagyok. Na, mindenesetre a mottóm: gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! Ma bekenem Nutellával a kertben lévő fák ágait. Ide aztán egy vírusgazda se ugrándozik be... vagy ha igen, akkor nagyon megjárja.

Az a nagy baj, hogy a tömény pálmaolaj nagyon drága. Szerintetek lehet helyettesíteni napraforgóolajjal is? Ha igen, akkor elmegyek a SPAR-ba, veszek pár literrel. Szerencsére árstop van. A padlásról előkerítem a vízipisztolyom, megtöltöm olajjal és intézkedek én magam, ha már az illetékesek a homokba dugják a fejüket. Elmegyek az állatkertbe és lespriccelem ezeket a szuperterjesztőket.

Én még egy nyarat nem akarok otthon maradni. Maradjanak otthon a csimpánzok!!

Tervezek külföldi missziót is. Be lehet fizetni ilyen utakra, ahol helikopterből tudsz lövöldözni mindenféle állatra. Lehet egy-két zsiráf, rénszarvas meg zebra is az áldozatunkká válik, de annyi baj legyen. Ezzel is megelőzzük a későbbi zsiráfpestist, meg zebraleprát. Amúgy most szolidaritásom jegyéül lecseréltem a Godzilla Firefox böngészőmet a Safarira. Valaki segítsen már, hogy kell a profilképemre ráírni, hogy „Less Godzilla, more Safari!!”

És egy későbbi kiigazítás:

Itt valami biológus ismerősöm elkezdett kioktatni privátban, hogy a godzilla az nem is majom, és keverem a king konggal. Nem értem, mit kell okoskodni. Kezdjük ott, hogy aki ilyen elmaradott tudományokban hisz, mint az evolúció, annak a szavára nem igen adok. Einstein fejére ráesett az alma, és megálmodta, hogy a king kong a majmok családjába tartozik? Hagyjuk már. Amúgy meg láttam egy natgeos dokufilmet, amiben mondták, hogy Japánban még vannak az állatkertekben ilyen teremtmények. Csak ezért el fogok menni Szöulba, csinálok ezzel a godzillával egy szelfit, aztán meglátjuk, a kis tudálékos biológusnak van igaza, vagy nekem..


Üdvözlettel: Misi

Ui.: Weöres Sándor verse éppen alkalomhoz illő. A költő szájából: 

(a kép forrása: itt)
525 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page