top of page

Megérkezett a „levegővakcina”, nincs szükség tűre az mRNS-technológiának az emberekbe juttatásáhozVajda Miklós cikkajánlója

Forrás:Megérkezett a „levegővakcina”, amely injekció nélkül képes mRNS technológiát juttatni az emberi szervezetbe. Az mRNS közvetlenül a tüdőbe juttatható, és az egerek intranazális „oltására” használták.

A Yale Egyetem csapata új, levegőben szállított módszert fejlesztett ki az mRNS közvetlenül a tüdőbe juttatására. A módszert egerek intranazális vakcinázására is használták „megnyitva az ajtót a közeljövőben történő humán tesztelés előtt”.

Míg a tudósok ünnepelhetik ezt a találmányt, mint kényelmes módszert nagy populációk vakcinázására, a szkeptikusok nyilvánvaló aggodalmakat kezdtek felvetni a levegőben szálló oltóanyaggal való esetleges visszaélésekkel kapcsolatban, beleértve a rejtett biojavítások lehetőségét is, amely koncepciót már korábban javasolták a tudományos irodalomban.


A kutatás során a tudósok polimer nanorészecskéket használtak az mRNS kapszulázására, amelyet belélegezhető formává alakítottak át a tüdőbe való eljuttatás céljából. Courtney Malo, aki a Science Translational Medicine, munkatársa, a tanulmányt bemutató kiadvány szerkesztőjeként kifejtette:


„Az mRNS hatékony tüdőbe juttatásának képessége alkalmazható vakcinafejlesztésre, génterápiára és még sok másra. Kimutatták, hogy az ilyen mRNS-bejuttatás megvalósítható a számunkra érdekes mRNS-ek optimalizált poli(amin-koészter) poliplexekbe [nanorészecskék] belüli kapszulázásával.

A poliplex által szállított mRNS-ek hatékonyan fehérjékké alakultak át az egerek tüdejében, a toxicitás korlátozott bizonyítéka mellett. Ezt a platformot sikeresen alkalmazták intranazális SARS-CoV-2 vakcinaként, erőteljes immunválaszokat váltva ki, amelyek védelmet nyújtottak a későbbi vírusfertőzések ellen.

Ezek az eredmények rávilágítanak a bejuttató rendszerben rejlő lehetőségekre az oltások alkalmazásában és azon túl is."

A Mark Saltzman sejt- és molekuláris fiziológus által vezetett csapat azt állítja, hogy az inhalálható mRNS vakcina „sikeresen védett a SARS-CoV-2 ellen”, és „megnyitja az ajtót más hírvivő RNS (mRNS) terápiás szerek szállítására a génekhez” . (forrás: The Daily Exposé)

A levegőben szálló oltóanyag létrehozásával az uralkodó osztálynak nem kell meggyőznie az embereket, hogy egyénileg adják be az injekciót. Ez időbe telhet és fáradságos lehet, különösen, ha az emberek továbbra is elutasítják a „vakcinákat”. Sokkal könnyebb bejuttatni az mRNS-technológiát az emberi testbe, ha a levegőbe tudják engedni.

De ha ezt megtehetik vakcinákkal, mi akadályozza meg őket abban, hogy olyan biofegyvert hozzanak létre, amelyet mindenki belélegzik?...

A COVID-19 mindig is a „vakcináról” szólt, és arról, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassa. Ez még mindig a végjáték része. A világuralmistáknak a lehető legtöbb embert ki kell tenniük az mRNS-technológiának a legkisebb költséggel és erőfeszítéssel.

A levegőben szállított vakcina megoldást jelent az uralkodó osztály „problémájára” az „oltást elutasítókkal szemben.”.

6 149 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page