VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mennyit kerestek naponta az embercsempészek februárban?

Amit a hazai sajtó sem mond el nekünk


A határválság elérte a csúcsot! A bűnszervezetek az USA és Mexikó határán lévő migránsokkal folytatott emberkereskedelemmel fokozták üzleti tevékenységüket a határon!

El tudod képzelni, mennyi pénzt kerestek ezzel a vállalkozással? Nos, körülbelül napi 14 millió dollár! Ez naponta megkeresett pénzösszeg, csak februárban! Ezeket a számokat az amerikai vám- és határvédelem Fox News jelentésében közölték.

Mindenki félt pontosan ennek az üzletnek az eszkalációjától, valamint a kábítószer-kereskedelemtől! Ezek a bűnszervezetek számos amerikait munkanélkülivé tehetnek. Soha nem látott számú illegális migráns akart bejutni az Egyesült Államokba, számítva a jelenlegi adminisztrációtól kapott engedékeny bánásmódra.

Szeretné tudni a részleteket?

A tisztviselők megosztottak néhány számot, amelyek szerint


a csempészbevételek csak az előző hónapban napi 14,6 millió dollárt, körülbelül 411,5 millió dollárt tettek ki.

Ezen kívül a becslések szerint 34,1 millió dollár a közép-amerikai gyermekek, 80,7 millió a közép-amerikai családok, 139,5 millió dollár a közép-amerikai egyedülálló felnőttek, végül pedig a mexikói 157,2 millió dollár.

Az ember- és migránskereskedelem több milliárd dolláros üzlet.

Roy Villareal, Tucson város volt határőr főnöke nyilatkozott a Fox Newsnak. Több mint 30 évig szolgált az ügynökségnél, decemberben pedig nyugdíjba vonult.


„Ezek kiszolgáltatott emberek, akik közül sokan felélik megtakarításukat. Vannak, akik hosszú ideig ledolgozzák le ezt az adósságot. Más esetekben e migránsok egy részét arra kényszerítik, hogy szállítson kábítószert vagy valamilyen bűncselekményben vegyen részt, hogy az adósságának egy részét ledolgozza." – mondta Villareal a Fox Newsnak.


A Fox News beszámolt arról, hogy a migránsok az embercsempészeknek fizetik a csempészösszeg néhány százalékát. A fennmaradó pénzt később magánszemélyeken, munkáltatókon és családokon keresztül adják. Az ár tartalmazza a szállítást, az ételt, a menedéket és az átjutás részletes útmutatóját.


"Egyes esetekben a díjak fedezik az olyan munkahelyre történő szállítást is, ahol a munkavállaló várhatóan évekig marad." – teszi hozzá a jelentés.


E hónap elején a legfrissebb információk szerint Mexikó kormányának tisztviselői aggódtak. Ezek szerint Biden elnök adminisztrációjának a határhelyzethez való hozzáállásával nyitotta meg a vállalkozásokat a bandák és kartellek számára. Hasonló nyilatkozatot adott Henry Cuellar demokrata képviselő. Elmondta, hogy a kartellek és a csempészek a maguk javára fogják használni a helyzetet, és így a határhelyzet tovább romlik.


(Forrás: theblaze.com)

40 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek