VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mi Hazánk: Minden élet számít... kivéve a magzatoké

Tisztelt Életvédő Honfitársam!


Fájó kimondani, de az Orbán- és a Gyurcsány-kormány abortuszpolitikája közt lényegében nincs különbség, ugyanaz a szabályozás, sajnos hazugság az Alaptörvényünkben, hogy “a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.” Erre az álszent, tarthatatlan helyzetre lelkiismereti kötelességünknek éreztük, hogy a kormányzati óriásplakátok kiegészítésével is rávilágítsunk szerte az országban a Mi Hazánk Mozgalommal:Az Ön segítségét is kérem, mert szívügyünk a Dúró Dóra által benyújtott szívhangtörvény (az abortusz előtt a gyermek szívhangjának meghallgattatása tájékoztatásul a döntés súlyára vonatkozóan), melynek bevezetésével esélyt adnánk a magzati életkorú gyermekeknek, hogy legalább az utolsó szó jogán életükben egyszer kommunikálni tudjanak saját édesanyjukkal, tehát a Mi Hazánk Mozgalom javaslata nem szigorítást, csupán tájékoztatást jelent. Mégis leszavazták.


De nem adjuk fel, hiszen hazánkban az abortusz a vezető halálok, sőt az abortuszok száma nagyobb, mint a tíz vezető haláloké összesen. Az abortusz a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formája, mely a legártatlanabb és legvédtelenebb emberek, azaz a magzatok ellen irányul. Pedig a gyermeket nem kötelező felnevelni, örökbe is lehet adni, sokan várnak rá… Az életünk ugyanis a fogantatás pillanatában kezdődik, s egyenértékű bárki máséval. Védjük meg a magzatgyermekeket, minden emberi életet! Segítsünk az édesanyáknak, hogy terhesnek tűnő állapotból várandóssá legyenek!


Az Alaptörvény szép szavaival szemben valójában “bemondásra” végzik az abortuszokat, indoklás nélkül kérhető, és a helyzet vizsgálata nélkül el is végzik a terhességmegszakítást állami támogatással. Sokan tévesen egyfajta fogamzásgátlóként alkalmazzák az abortuszt, vagy egy fogászati beavatkozás szintjén kezelik ezt a súlyos döntést. Még az édesanya sem kap tájékoztatást döntése súlyáról, következményeiről. Ezért van szükség a szívhangtörvényre, mely nem szigorítást, hanem tájékoztatást jelent.

Sajnos a Mi Hazánkén kívül már egyetlen párt programjában sem szerepel a magzatvédelem (és a terhes nők megsegítésének ügye, hogy a kezdetben talán lehetetlennek tűnő szülői szerepet minél többen érezhessék vonzóan várandós, sőt áldott állapotnak). A szívhangtörvény utolsó országgyűlési képviselői indítványom volt 2016-ban, és Dúró Dóra ebben a ciklusban is benyújtotta, de leszavazták. Mégsem adjuk fel, hiszen ha ebből nem lesz semmi, akkor valószínűleg más magzatvédelmi ügyben sem, mert még ez a legvállalhatóbb egy bátortalan kormányzatnak is! Most a figyelemfelhívó kampányt a kormányzati óriásplakátok kiegészítésével folytatjuk országszerte. Felmerült, hogy kérdőjelet tegyünk a végére, de a kormány sajnos egyértelmű választ adott a hatályos szabályozással és lapításával, így a feliratunk legalább meghökkentőbb, elgondolkoztatóbb… A fentiek szűkebb MTI-híre – nem sok helyen jelent meg, és egyelőre csak a Pesti TV adott helyet ma reggel egy erről szóló beszélgetésnek. Kérem ezért a dr. Téglásy Imre életvédő segítségével megalkotott szívhangtörvény ügyében tanácsát, illetve segítségét pl. a híradásban a www.mihazank.hu/szivhang vagy a https://youtu.be/4VTpyWJjmQw oldalak megosztásával.

Életre fel!

Köszönettel:

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, újbudai önkormányzati képviselőMOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok