top of page

Miért „fegyverzi fel a rovarokat” a Pentagon? (Vajda Miklós cikkismertetője)


Gén szerkeszti az eugenika új nevét? „Belépés Bill Gates”

Szilárd bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a Pentagon a DARPA kutatási és fejlesztési ügynökségén keresztül olyan génmódosított rovarokat fejleszt ki, amelyek képesek lennének elpusztítani a potenciális ellenség mezőgazdasági terményeit. A DARPA tagadta az állítást, de vezető biológusok megkongatták a vészharangot azzal kapcsolatban, hogy mi történik az új „génszerkesztő” CRISPR technológia segítségével, amely gyakorlatilag a rovarok fegyverré tételét szolgálja. Olyan ez, mint egy 21. századi frissítés a sáskák bibliai csapásáról, csak potenciálisan sokkal rosszabb.


A Pentagon Defense Advanced Research Projects Agency, a DARPA egy bizarr „Rovarszövetségesek” nevű programot finanszíroz. Dr. Blake Bextine ,

a DARPA munkatársa úgy írja le a programot, mint „természetes és hatékony, kétlépéses szállítórendszert a módosított gének növényekbe való átviteléhez: rovarvektorok és az általuk terjesztett növényi vírusok”.

A DARPA azt állítja, hogy a program „skálázható, könnyen bevethető és általánosítható ellenintézkedéseket biztosít az élelmiszer-ellátást fenyegető potenciális természetes és mérnöki fenyegetésekkel szemben azzal a céllal, hogy megőrizze az Egyesült Államok növénytermesztési rendszerét”.

A DARPA projekt keretében genetikai módosító ágenseket vagy vírusokat juttatnak be a rovarpopulációba, hogy közvetlenül befolyásolják a termények genetikai felépítését.

A DARPA azt tervezi, hogy levéltölcséreket, fehér legyeket és levéltetveket használ bizonyos vírusok bejuttatására a növényekbe. Más kétes állítások mellett azt mondják, hogy segíteni fogja a gazdákat a „klímaváltozás” elleni küzdelemben. Senki sem tud válaszolni, különösen, ha sem a Pentagon, sem az Egyesült Államok FDA nem kérdezi, hogy a rovarokban lévő génmanipulált vírusok hogyan lépnek kölcsönhatásba a környezetben lévő más mikroorganizmusokkal? Ha a növényeket folyamatosan elárasztják a génmódosított vírusok, hogyan változtathatná ez meg a növényektől függő emberek genetikáját és immunrendszerét?Bio-hadviselési riadó


Mivel az Egyesült Államok jelenlegi élelmiszerellátásának nagy része mérgező Rounduppal és más gyomirtókkal és peszticidekkel, valamint GMO-növényekkel szennyezett, megkérdőjelezhető a Pentagon azon kijelentéseinek őszintesége, amelyek az Egyesült Államok jelenlegi növénytermesztési rendszerére vonatkoznak. Európai tudósok egy csoportja tudományos közleményt publikált a Science magazin október 5-i számában, amelynek vezető szerzője Dr. Guy Reeves, a Max Planck Evolúciós Biológiai Intézet munkatársa.


A lap megjegyzi, hogy a DARPA „Insect Allies” program célja „a fertőző, genetikailag módosított vírusok szétszóródása, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy közvetlenül a szántóföldeken szerkesszék a haszonnövény kromoszómáit”. Ezt „horizontális öröklődésnek” nevezik, szemben a GMO-módosítás domináns vertikális módszerével, amely laboratóriumi úton módosítja a célfaj kromoszómáit, hogy GMO-növényfajtákat hozzon létre. A növények genetikai megváltoztatását „rovar alapú diszperzióval” végeznék a szabad természetben.


Az európai tudósok rámutatnak arra, hogy a DARPA semmilyen nyomós indokot nem terjesztett elő arra vonatkozóan, hogy rovarokat használjon a szintetikus vírusok környezetbe való terjesztésének ellenőrizetlen eszközeként. Továbbá azzal érvelnek, hogy a Rovarszövetséges Program könnyebben használható biológiai hadviselésre, mint rutinszerű mezőgazdasági felhasználásra.


Guy Reeves, a Max Planck Intézet munkatársa szerint sokkal könnyebb megölni vagy sterilizálni egy növényt génszerkesztéssel, mint herbicid- vagy rovarellenállóvá tenni.


A Science cikk rámutat arra, hogy nem folyt tudományos vita, nem is beszélve a felügyeletről, hogy biztonságosak-e az ilyen génszerkesztési módszerek nyílt területeken, vagy egyáltalán vannak-e előnyei.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma határozottan elutasítja a génszerkesztett növények vagy rovarok egészségügyi vagy biztonsági vizsgálatát.

„Ennek eredményeképpen a programot széles körben úgy tekinthetik, mint egy olyan erőfeszítést, amely ellenséges célokra biológiai ágensek és azok szállítási eszközeinek kifejlesztésére irányul, ami – ha igaz – a Biológiai Fegyverek Egyezményének (BWC) megsértését jelentené. Eddig 27 millió dollárt költöttek az amerikai adófizetők a „rovarszövetségesekre”.Instabil technológia


Bár részletek nem állnak rendelkezésre, az a legbiztosabb, hogy az Insect Allies génszerkesztő projektje a CRISPR-Cas eszközökkel az úgynevezett „génhajtást” használja. A Pentagon DARPA-ja által is nagymértékben finanszírozott Gene Drive génszerkesztéssel arra törekszik, hogy egy genetikai módosítást néhány generáción belül elterjesszen egy teljes populáción, legyen szó szúnyogokról vagy potenciálisan emberekről.


A tudós, aki először javasolta a génhajtások fejlesztését a génszerkesztésben, Kevin Esvelt, a harvardi biológus nyilvánosan figyelmeztetett arra, hogy

a génszerkesztésnek a génhajtási technológiákkal együtt történő fejlesztése riasztóan félresiklik.

Megállapítja, hogy a CRISPR milyen gyakran elrontja, és milyen nagy a védőmutációk kialakulásának valószínűsége, ami még a jóindulatú génhajtásokat is agresszívvé teszi. Hangsúlyozza: „Csak néhány mesterséges szervezet képes visszavonhatatlanul megváltoztatni az ökoszisztémát.” Az Esvelt számítógépes génhajtás-szimulációi kiszámították, hogy

az eredményül kapott szerkesztett gén „akár 10 generáció alatt elterjedhet a populáció 99 százalékára, és több mint 200 generáción át fennmarad”.

Annak ellenére, amit Bill Gates, a génszerkesztés egyik fő finanszírozója állíthat, a génszerkesztés semmilyen értelemben nem precíz technológia. Kínában a tudósok olyan emberi embriókat használtak, amelyeket olyan embriók donorai adtak, amelyek nem eredményezhettek élve születést, hogy szerkesszenek egy adott gént. Az eredmények rosszak voltak, mivel a vizsgált sejtek nem tartalmazták a kívánt genetikai anyagot. Jungiu Huang vezető kutató elmondta a Nature-nek. „Ezért álltunk meg. Még mindig úgy gondoljuk, hogy ez túl éretlen."Georgia Biofegyver Laboratórium rovarszövetségeseknek?


Vannak őrült tudósok a DARPA-nál vagy az Egyesült Államok kormányának más ügynökségeinél, akik arra készülnek, hogy a biofegyver-ügynökök halálos új formáit szabadítsák fel olyan ellenfelek ellen, mint Oroszország, amely ma a világ legjelentősebb gabonatermelője és egy olyan ország, amelynek termése a törvény szerint GMO-mentes? Vagy Kína, Irán vagy India ellen…?


A közelmúltban az orosz és a nyugati médiában megjelent riportok sorozata a közelmúltban a Pentagon által finanszírozott, szigorúan biztonságos biolaborra helyezte a figyelmet az Oroszországgal szomszédos grúziai Tbiliszi repülőtér közelében. A laboratórium, a Richard G. Lugar Közegészségügyi Kutatóközpont, egy 350 millió dolláros létesítmény grúz szemtanúk beszámolói szerint, az úgynevezett Bio-Safety Level III szabványoknak megfelelően épült, ami azt jelenti, hogy egy maroknyi legveszélyesebbet képes kezelni. ismert mikrobák, köztük a lépfene és a bubópestis okozó baktériumok.

A lugari központban az Egyesült Államok Hadseregének Orvosi Kutatási és Anyagparancsnokságának tudósai dolgoznak.
Az év elején Grúzia volt állambiztonsági minisztere, Igor Giorgadze sajtóinterjút adott Moszkvában, amelyben azt mondta, bizonyítékai vannak arra vonatkozóan, hogy a központ kockázatos kísérleteket szervezett, amelyekben számos ember meghalt. Megosztotta bizonyítékait az illetékes orosz hatóságokkal.

Mindez úgy olvasható, mint egy fejezet az 1969-ben megjelent Robert Crichton Andromeda Strain című tudományos-fantasztikus regényéből, csak ez nem sci-fi. Az uniós bíróságok úgy döntöttek, hogy a génszerkesztést a GMO vagy a génmódosított szervezetek másik formájaként kell szabályozni. Az USA mindenféle szabályozást visszautasított. Nem nehéz elhinni, hogy azok az emberek, akik felmondják az 1987-es köztes nukleáris erőkről szóló szerződést, és ismételten szankciókat szabnak ki az orosz tisztviselőkre és az iparra, kísértésbe esnének, hogy felszabadítsanak egy rémisztő új biofegyvert, vagy azzal fenyegetőzzenek, hogy több milliárd génszerkesztett víruson keresztül fertőzött rovarokkal elpusztítaná Oroszország létfontosságú kenyérkossarát, mindezt a „világbéke” nevében.


A Pentagon a DARPA-n keresztül „kettős felhasználású” kutatást folytat biofegyver kifejlesztésével a mezőgazdasági fejlődés leple alatt? Vannak, akik azt mondanák: „Igen, de ép elméjű ember nem kockáztatná meg azt, ami ökoszisztémánk visszavonhatatlan megváltozása lehet.”

De ahogy az egyik biofizikus megjegyezte a GMO-val kapcsolatban, vannak olyanok, akik nincsenek észnél…”

F. William Engdahl stratégiai kockázati tanácsadó és oktató, politikai diplomát szerzett a Princeton Egyetemen, és az olaj- és geopolitika bestseller-írója, kizárólag a „New Eastern Outlook” online magazin számára, ahol ez a cikk eredetileg megjelent. A Global Research gyakori munkatársa.


WHO: Az éghajlatváltozás szükségessé teheti a lakosság beoltását a vándorló szúnyogok ellen

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tisztviselője azt javasolta, hogy tömeges vakcinázásra lehet szükség a szúnyogok által terjesztett betegségek leküzdéséhez, mivel a fertőzött rovarok az éghajlatváltozás miatt új országokba vándorolnak.


WHO: Az éghajlatváltozás szükségessé teheti a lakosság beoltását a vándorló szúnyogok ellen


Dr. Maria Van Kerkhove, a WHO COVID-19-cel foglalkozó technikai vezetője egy közelmúltbeli sajtótájékoztatón tette a megjegyzéseket.


"Ennek nagy része a létező eszközök egyéb felhasználásáról is szól – mondta –, olyan esetekben, amikor olyan beavatkozások vannak, mint az orvosi beavatkozások, terápiák vagy vakcinák a kórokozótól függően. Fel kell tudnunk készülni erre."


A WHO főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus mellett ülve, Van Kerkhove azt is elmondta, hogy az országoknak "meg kell vizsgálniuk, hogyan változnak az éghajlatváltozás változásai, valamint a tovagyűrűző és felerősödő dinamika – és fel kell készülniük erre".


Ami Ghebreyesust illeti, azt mondta, hogy a COVID-19 már nem vészhelyzet, de kockázata még mindig magas. Azt is nyafogta, hogy sok ország már nem jelenti COVID-adatait a WHO-nak.

Az elmúlt hónapban elmondta, hogy az országok és területek mindössze 25%-a jelentett COVID-19 haláleseteket a WHO-nak ez csökkenés a korábbi jelentési százalékokhoz képest.

Forrás:
954 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page