top of page

Minden irónia iróniája: a demokráciát felülírják a „demokraták” (Paul Craig Roberts jegyzete)

Eredeti cikk:

The Irony of All Ironies, by Paul Craig Roberts

Schiller Mária küldeménye


Florida állam nemrégiben törvényt hozott, hogy a "kritikai fajelmélet" nem tanítható a floridai állami iskolákban és egyetemeken. A kritikai fajelmélet azt jelenti, hogy a fehér gyerekeket arra a meggyőződésre oktatják, hogy rasszisták, mert rasszistának lenni azt jelenti, hogy fehérnek lenni. A floridai fehér lakosság, amely a közoktatás adószámláját állja, nem szívesen fizet azért, hogy a gyerekeik agymosását azzal a hittel végezzék, hogy a gyerekek és szüleik rasszisták.


Néhány baloldali csodabogár, Adriana Novoa, a Dél-Floridai Egyetem professzora és egy diákja, Sam Rechek beperelte Florida államot a szövetségi bíróságon, azt állítva, hogy a törvény állami cenzúra. Mark Walker szövetségi kerületi bíró, egy Obama által kinevezett, erősen pártoskodó demokrata, megakadályozta a törvény végrehajtását.


A törvény végrehajtását megakadályozó végzésében Walker bíró azt mondta, hogy

a törvény "a nyitott gondolkodás és a kritikai vizsgálódás szívét" sújtja. Azzal vádolta a floridai kormányt, hogy "átveszi a hatalmat az eszmék piacán, hogy elnyomja a nemkívánatos nézeteket", és ezzel korlátozza, hogy a professzorok mit taníthatnak.
Gondolkodjunk el egy pillanatra azon, hogy mennyire abszurd, amit ez a rendkívül pártoskodó demokrata "bíró" mondott.

Vannak az egyetemeken beszédkódexek? Igen. Ezek a beszédszabályok "elnyomják a nemkívánatos nézeteket", és ezáltal korlátozzák, hogy mit taníthatnak a professzorok és mit mondhatnak a diákok? Igen. Az egyetemek érvényesítik-e ezeket a beszédszabályokat, amelyek "a nyitott gondolkodás és a kritikai vizsgálódás szívét sújtják"? Igen. Alkalmazásuk során a beszédszabályok diszkriminatívak? Igen. Kinek a beszédét korlátozzák? A fehérekét. Milyen beszédet korlátoznak? Igazságos kijelentéseket arról, hogy az "averzív rasszizmus" – az a tantétel, hogy a fehérek szándékuktól függetlenül rasszisták – hamis, és hogy a nemek biológiailag meghatározottak, és nem önválasztóak.


Sok más hamis érv is van, amelyeket nem lehet megkérdőjelezni – például, hogy a polgárháborút a rabszolgaság miatt vívták. Valóban, senki sem meri megkérdezni, hogy ha a polgárháborúról szóló liberális beszámoló helyes, és azt a rabszolgaság miatt vívták, akkor

hogyan lehetnek a fehérek averzív rasszisták, amikor százezrek haltak meg a fekete rabszolgák felszabadításáért folytatott harcban? Ha a fehér amerikaiak rasszisták, hogyan választották meg Obamát? Egy újabb lopott választás volt?

De természetesen ma már semminek sincs értelme, legkevésbé annak, ami Walker bíró szájából hangzik el.

Gondolja valaki, hogy a kritikai fajelméletet lehetne tanítani, ha a célpont a feketék vagy a zsidók lennének, és nem a fehérek? Ez gyűlöletbeszéd lenne, gyűlölet-bűncselekmény. A professzorokat kirúgnák, a diákokat pedig kirúgnák az egyetemről. Munkanélküliek lennének.

De a fehér amerikaiak megsértése megengedett. Egész nap rasszistának és még rosszabbnak nevezhetik őket, és senkit sem rúgnak ki, és egyetlen szövetségi bíró sem lép közbe.

Amikor a demokrácia közbelép, a Walkerhez hasonló demokrata bírák felülbírálják az embereket.
Hogy világos legyen, amit Amerikában, az állítólagos demokráciában létrehoztak, az egy gonosz program, amely az erkölcsi magaslatokat foglalja el, és amelynek célja a fehér emberek démonizálása, az önmagukba, a történelmükbe, az irodalmukba, a kultúrájukba vetett bizalmuk lerombolása, másodosztályú, ha nem bűnöző állampolgárrá degradálása.

Ezt látjuk mindenütt. Az érdemeket rasszistának, a fehér felsőbbrendűség eszközének démonizálják. Az érdemeket állítólag a színesbőrűek elnyomására használják. A választott "megoldás" a faji alapú jogrendszer létrehozása. A jóvátétel több jogot követel a színes bőrűek számára, mint amennyit a fehéreknek megengednek. A feketék és a zsidók hivatkozhatnak arra, hogy megsértődtek, de a fehérek nem. A fehérek ellen bármit lehet mondani, és ha egy fehér ezt vitatja, akkor a kihívása bizonyíték arra, hogy rasszista és tagadó.

Ez az amerikai demokrácia mai állapota. Amerika romokban hever. Mit képvisel Amerika? Nincs egyértelmű válasz.

Száz évvel ezelőtt Novoa-t, Rechek-et és Walker bírót a feldühödött polgárok felakasztották volna a legközelebbi faágra. De a fehérek önbizalmának eróziója áldozatot követelt. Ma a fehér többség elfogadja, ami vele történik, és reméli, hogy ők lesznek az utolsók, akiket táborokba küldenek.


Kedves fehér amerikai, a jövőd itt van, a Szentek táborában.


 

(Fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


269 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page