top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:32) 2023.01.17.
Wallace: A NATO-t az USA hozta létre, hogy elősegítse az amerikai imperializmust Európában

Az Egyesült Államok azért hozta létre a NATO-t, hogy kiterjessze befolyását Európában – írta a Twitteren Mick Wallace ír EP-képviselő. "A politikusoknak el kell kezdeniük az emberek érdekeinek képviseletét, és fel kell hagyniuk a NATO és a hadiipari komplexum képviseletével. A NATO-t az Egyesült Államok hozta létre, hogy Európa országait az amerikai imperializmusnak alárendelve tartsa"


Dúró Dóra megtagadná Ukrajna pénzügyi támogatását

Dúró Dóra az Országgyűléssel tagadtatná meg az Ukrajnának nyújtandó anyagi támogatást. Határozati javaslata szerint az Európai Unió által meghatározott pénzügyi segítség sem közvetett, sem közvetlen módon nem terhelheti a magyar költségvetését, ezért a kormánynak haladéktalanul vissza kellene vonnia korábbi határozatát. A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese szerint erre a háborúba sodródás elkerülése és a magyarok pénzügyi terheinek csökkentése érdekében van szükség.


Kitiltották az orosz és a belorusz zászlót az Australian Openről

Az ukrán szurkolók és az ukrán nagykövet panaszt tettek. És lőn.


Eurostat: A háború kitörése után a legtöbb uniós tagállam növelte az orosz importját

A nyugati képmutatás határtalan!


Egyre több ukrán katona lesz öngyilkos

Ukrajna fegyveres erőinek több mentális egészségügyi támogatásra van szüksége, mert az értesülések szerint „megdöbbentően sok” katona hajt végre öngyilkosságot, mert képtelenek feldolgozni lelkileg mindazt, amit a fronton átélnek – idézett brit parlamenti képviselőket az Independent. A veteránok bevonásától azt remélik, hogy segítenek majd az ukrán katonáknak abban, hogy olyan gyakorlatokat sajátítsanak el, amelyek mentálisan ellenállóbbá teszik őket – írta az Independent. (nu, mi ellen? a tüzérségi csapások ellen?)


Bírósági ítélet és tulajdonosi hozzájárulás nélkül kobozna el földeket Ukrajna

A tervezett törvény hadiállapot végét követően 10 évig lenne érvényben. (hát, a híres ukrán feketeföldnek már több mint 30%-a van amerikai tulajdonban; úgy látszik, ez sem elég...)


Baráti tűz: a németek és a franciák felrúgják az EU piaci szabályait

Berlin és Párizs öntik az állami pénzt a saját iparukba, óriási kockázatnak téve ki az egységes EU-s piacot és annak versenyképességét.


Darmanin francia belügyminiszter figyelmezteti a minisztereket, hogy a feldühödött lakosság támadása kockázatának lesznek kitéve

"A feszültségek idején miniszter kollégáimnak korlátozniuk kell a mozgásukat, mert a rendfenntartó erőket a tüntetésekre összpontosítják. A minisztereket valószínűleg támadásoknak lesznek kitéve." Ez volt a figyelmeztetés, amelyet Gérald Darmanin belügyminiszter intézett kollégáihoz a nyugdíjreformmal foglalkozó miniszterek január 5-i ülésén.


Hat napig tartott a klímaaktivisták eltávolítása egy lebontásra ítélt faluból

A művelet hatodik napján, hétfőn ért véget Németországban a kiürítés egy lignitbánya bővítése miatt lebontásra váró településen, amelyet megszállva tartottak klímaaktivisták.


Constantinovits Milán: Hogyan bukott meg a Greta Thunberg-féle zöldkommunizmus?

A klímapolitikát konzervatív alapon vissza kell foglalni.


Évtizedek óta először csökkent a kínai népesség, történelmi fordulat jön

2023-ban várhatóan már India lesz a világ legnépesebb országa. (nu, sikerült az egykézést erőszakkal kultúrásítani; közös eszmei alap az Új Világrenddel...)


Oroszország nélkül, de kezdődik a davosi Világgazdasági Fórum

A fórum előestéjén közzétett, globális kockázatokról szóló WEF-jelentés szerint a következő két évben a fő veszély „a megélhetési költségek növekedésének válsága” lesz. A második helyen a „természeti katasztrófák és szélsőséges időjárási események”, a harmadik helyen a „geogazdasági konfrontáció” áll. Összességében több mint 2700 résztvevő érkezése várható Davosba, köztük 116 milliárdosé, ami 40 százalékkal több, mint 10 évvel ezelőtt.


A Covid 19 világjárvány, az ukrajnai invázió, az autokrácia felé mutató tendencia és a gazdasági egyenlőtlenségek megkérdőjelezik a Világgazdasági Fórum jelentőségét

A svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórum zavaros vizekre evezett. Hosszú ideig a globalizálódó világ virágzó szimbóluma volt, ahol a feltételezés az volt, hogy a nagyobb kereskedelem nagyobb szabadságot hoz. Most azonban az európai háború és az USA és Kína közötti éles feszültségek árnyékában nemzetközi törésekkel, növekvő nacionalizmussal és növekvő protekcionizmussal kell szembenéznie.


Schwab jelen volt a WEF megnyitóján

A betegségéről szóló pletykák megalapozatlanok voltak


Üzentek az ellenzéknek Jászberényből, csókolom

Mi nem világos abban, hogy egy helyben beágyazott jelölt bárhol nyerhet, a semmirevaló budapesti pártelitektől viszont az ellenzékieket is az émelygés kerülgeti? Kohán Mátyás írása.


„Mi oltáspártiak voltunk. Azt gondoltuk, hogy azok, akik nem kapják meg az oltást, hülyék"

Aztán egy napon a lányom holtan esett össze." Caitlin Gotze, 23 éves, Pfizer


Három különböző vakcinakeverék, úgynevezett "Super Shots"

Egy olyan vakcina kísérletei folynak, amely egyetlen injekcióval harcol a hármas járvány ellen. Az ausztráliai University of the Sunshine Coast megkezdte az új Moderna vakcina tesztelését, amely "RNS-próbavakcinaként" működik, és véd a COVID-19, az RSV és az influenza fertőzések ellen. (nu, fájdalmas felidézni, de erre szokták mondani: "aki hülye, haljon meg" – mármint az, akinek még mindig nem volt elég a gyógyszeripari "vakcina"-kínálatokból)


„A sajtó a világ gazemberévé tett” – Djokovic parádés visszatérésre készül Egy év után visszatér az ausztrál nyílt teniszbajnokságra, és egyből a férfi egyes csúcsesélyesének számít Novak Djokovic, aki Melbourne-ben eddig kilenc alkalommal nem talált legyőzőre. Egy éve a sajtó a kitoloncolásától volt hangos, az új kormány azonban törölte a vízumtilalmát, ő pedig szeretné a pályán helyreállítani a megtépázott renoméját. A hétfőn kezdődő AusOpenen ő a legnagyobb esélyes. A sportoló ugyan mindig is ellenezte a koronavírus elleni védőoltást, és azóta sem adatta be magának, de azzal érvelt, hogy a közelmúltba(n) esett át a betegségen, így felmentést kért. (s ennyi, elhallgathatatlan "hirtelen halál" után, lám, kapott is)


784 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page