top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:15) 2022.07.22.… csütörtökön, a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Vihar előtt, vihar után? – Infláció, energiaár, recesszió című rendezvényén. Magyarország pénzügyminisztere szerint minden gyorsan megváltozhat, ha belátható időn belül nem lesz béke, márpedig szerinte ez most nem valószínű. Mint mondta, a mostani gondokat részben a pandémia idézte elő. – Jól tesszük, ha az értékeinkhez ragaszkodunk, a munkahelyek, a családok és a beruházások védelméhez – van mire alapozni, hiszen tavaly 7,4 százalékos volt a gazdasági növekedés, idén is eddig 8 fölött vagyunk, többen dolgoznak, mint valaha, soha ennyi beruházás nem valósult meg. Erős volt a visszapattanás. Ezzel azonban együtt járt a nyersanyagárak emelkedése, a nemzetközi szinten elszabaduló infláció, mindez együtt jelentős változást hozott. Tetézte a gondokat az orosz–ukrán háború, valamint az Európai Unió szankciós válaszai – ismertette a tárcavezető. Varga Mihály szerint ha az árak ilyen mértékben növekednek, egy élelmiszerválság is kialakulhat a világban, és akár még Európában is. Ki nyerészkedik a helyzeten? – Feltehetjük a kérdést, hogy kinek használ ez a folyamat. Ha a nagy gazdasági folyamatokat nézzük, azt kell mondanunk, Kína köszöni szépen, jól van. Az USA sem tartozik a vesztes tábor közé. Soha ennyi LNG gázt nem adtak el, mint most. Hosszú idő után Európa több LNG gázt vásárol Amerikából, mint amennyi gázt vásárol az oroszoktól. Ha a vesztesekről beszélünk, akkor mindenképp Európát kell megemlíteni. A legfontosabb kérdés, hogy Európa képes lesz-e túlélni az Oroszországgal szemben hozott szankciókat vagy sem – mondta a miniszter. Varga Mihály támogatja azt az ötletet, hogy az Európai Unió segítse Ukrajna újjáépítését a háború után, azonban ehhez „paradox módon az Európai Unió jó gazdasága is kell”, amely a Varga Mihály ismertetése szerint jelenleg „nem áll biztos lábakon”.


Berlintől Stockholmig a magyar rezsiárakat irigylik egy friss jelentés szerint Nyugat-Európában a gáz akár kilencszer, az áram ötször drágább, mint Magyarországon. Júniusban is összegyűjtötte a finn VaasaETT az európai rezsiárakat. A jelentésük értelmében tovább tart a hazai fogyasztói szempontból kedvező trend, és júniusban is Magyarországon volt a legolcsóbb a gáz Európában. A felmérés az osztrák szabályozó hatóság, az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal megbízásából készült. Ebből az is látszik, hogy az áram ára Magyarországon volt a második legolcsóbb a kontinensen, egyedül Szerbiában került némiképp kevesebbe egy kilowattóra villamos energia a nyár közepén. Júniusban a svédek fizettek legtöbbet egy egységnyi gázért, Stockholmban 23,78 eurócentet kértek el egy kilowattórányi gázenergiáért. Ez 400 forintos euróárfolyammal kalkulálva mintegy 95 forint. A második legdrágább Amszterdam (23,19 eurócent), a harmadik Koppenhága (20,27 eurócent). Budapesten ugyanez 2,68 eurócent, kevesebb, mint 11 forint, vagyis nyolcszor-kilencszer alacsonyabb, mint az észak-európai fővárosokban.


Megkésett lépések, földgázbőség, körvonalazódó kommunizmus Az Európai Parlamentben megszavazták, hogy a kereskedelmi célú ingatlanokat és a közlekedést már 2024 elejétől, a magáncélú ingatlanokat (mármint mindenki saját házát) és közlekedést (mindenki saját autóját) pedig 2029-től vonják be a kibocsátáskereskedelmi rendszerbe. Ez annyit jelent, mivel minden magántulajdonba lévő ingatlannak (legfőképpen fűtésidőszakban) van CO kibocsátása, az autóknak folyamat van kibocsátása, mindkettőre akkora adókat akarnak kivetni majd, amit a paraszt nem fog tudni megfizetni és el fogja veszíteni őket. Ha bármit meg akarsz tartani, azt bérelned kell. Itt jön képbe a fő globalista, Klaus Schwab egy mondása a magántulajdon elvesztéséről: ” AZ EMBERISÉGNEK NEM LESZ SEMMIJE, MÉGIS BOLDOGOK LESZNEK”. Két évvel ezelőtt, amikor felvázoltam egy ilyen lehetséges jövőképet, még pszichológust javasoltak nekem. Azóta ott tartunk már, hogy pszichológusok és pszichiáterek osztják meg velem az életükre törő terrorral kapcsolatos rémképeiket.

Le Figaro: Európa megismételte Napóleon angol hibáját Oroszországgal kapcsolatban Olivier de Maison Rouge francia közgazdász: Az EU megfeledkezett Anglia 1806-os blokádjának tanulságáról. Az Oroszországgal szembeni szankciók bevezetésével Európának emlékeznie kellett volna, Anglia kontinentális blokádjának pusztító következményeire, amelyet Napóleon 1806-ban hozott létre – írja a közgazdasági és jogtudományi terület francia szakértője, Olivier De Maison Rouge a Le Figaróban. "A blokád hatása kontraproduktívnak bizonyult, mivel a nyersanyagokból és a szerszámgépekből hiány volt, és az Európán kívüli értékesítést soha nem pótolták" . Az európai piacoktól elzárt Brit Birodalom kénytelen volt tengerentúli partnerekkel kereskedni, ami később az ország hasznát vette. Franciaország ezzel szemben feladta tengeri hatalom pozícióját, lehetővé téve a fiatal Egyesült Államok hatalmának növekedését.

Bár a német kormány a papíron egy szociáldemokratákból, zöldekből és szabaddemokratákból álló hárompárti koalíció, a valóságban azonban valamiféle zöld népfront, melynek tagjai (ide tartozik az állítólag ellenzéki CDU/CSU is) együttesen és minden különbség nélkül a társadalom radikális ökológiai átépítésén munkálkodnak. A folyamat felgyorsításához az ukrajnai háború ideális körülményeket teremtett, mivel most a német ipari bázis lerombolásánál és az elkövetkező nélkülözéseknél a gonosz oroszra és Putyinra lehet hivatkozni. Nehézségből van elég: az infláció száguldó sebességgel emelkedik immáron kilenc százalék felé, az őszi energiaellátás kétséges, a kérdés csak az, hogy mi történik meg előbb: az elektromos rendszer összeomlása vagy a gázfűtések kikapcsolása, majd aztán teljes iparágak gázhiány, illetve áramhiány miatt történő leállása. Az atomerőművek bekapcsolása, illetve tovább járatása mindkét problémára nyilvánvalóan megoldás lenne, de azt a zöld kormány minden erővel próbálja megakadályozni, holott a polgárok több mint 60 százaléka ezt az intézkedést támogatná.


Ukrajnai háború - ORFK: 13 201-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön. Ez a létszám naponta megismétlődik már hónapok óta! Hová fog ez vezetni? Az ukrán-magyar határszakaszon 6891 ember lépett be csütörtökön Magyarországra, a román-magyar határon belépők közül pedig 6310-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel.


Lukasenka szerint is békülni kellene, mielőtt kitör az atomháború Hosszú interjút adott Aljakszandr Lukasenka,aki részletesen beszélt arról, hogyan látja a hónapok óta tartó ukrán-orosz konfliktust. A fehérorosz elnök szerint ideje lenne befejezni a harcot, mielőtt annyira elmérgesedik a helyzet, hogy bevetik az atomfegyvert. Állítása szerint Ukrajnának, Oroszországnak és a nyugati országoknak sürgősen meg kellene állapodniuk és mindent meg kell tenniük a békekötés érdekében. Lukasenka emellett a nyugati hatalmakat vádolta a háború kirobbantásával, a tárgyalásokat illetően pedig megjegyezte, az oroszok elfogadható feltételeket kínálnak az ukránoknak, akiknek el kellene fogadniuk a megszállt régiók elvesztését.


COVID-MORSE-val üzengetnek? Valami furcsa jelzések a politikusokról bejelentett „covidos-hírek”?! – Most éppen a 4-szer oltott Biden covidos, de köszöni, jól van A globalista/sátánista gazdasági elit COVID-terrorizmusa lassan olyan, mint egy rosszul megrendezett horror-paródia. Időről-időre bejelentik, hogy valamelyik államfő, vezető politikus, királynő vagy pereputtya épp covidos. És persze valamennyien teljesen, sőt többszörösen oltottak a kamu covid-média szerint a Pfizer, védőoltásnak hazudott genetikai emberirtójával. Ez történik most Joe Biden amerikai elnökkel, vagy az annak látszó valakivel/ valamivel is a média hírei szerint. Ha logikát keresünk ebben a sátáni káoszban, mely a Mainstream média bábáskodása mellett burjánzik és fertőzi a világot a hazugságaival, érdekes dolgokat figyelhetünk meg. Mintha csak egyfajta jelzés lenne, ha valamelyik kormány ( tutira oltott) vezetője megcovidosodik. Lehet ezt persze a sátánista kommunikáció narratívája szerint „konteónak” mondani, de ha visszakeressük a hírekben az eseményeket, eleve kiderül, ahol mostanság a vezéreket covidosnak jelentették be, ott nemsokára kormányválság alakult ki. Lásd Angliát, Erzsébet királynő rejtélyes és rejtjeles covidjai után, vagy akár az olasz, francia vagy német helyzetet.

A világújraindítás nagycirkusza 2022. július 20-án a La Verita című olasz napilapban terjedelmes interjú jelent meg a holland Guus Berkhout geofizikus-akadémikussal, a CLINTEL (Climate Intelligence, azaz Klímaintelligencia) elnökével a feltételezett klímaválságról. (…) a CLINTEL klímavíziója mindössze két szó: „Nincs klímavészhelyzet”. Az Éghajlati Világnyilatkozat (World Climate Declaration, WCD) egyetlen oldalban foglalja össze, hogy a tudományos alapokon álló klímaracionalisták mely kérdésekben értenek egyet. A WCD szerint (1) a globális felmelegedés tény, de nem válság, (2) a globális felmelegedésnek nagyrészt természeti okai vannak, (3) a nagyobb légköri CO2-koncentráció áldást jelent, és végül (4) az éghajlati intézkedéseknek az alkalmazkodásra kell összpontosítaniuk. A WCD-t eddig több mint ezren írták alá, és minden országból várják kutatók és mérnökök csatlakozását. Berkhout elmondta, hogy amennyiben a racionális gondolkodás nem marad alul a vakhittel és a babonával szemben, nem aggódik a jövő felől. De lássuk be, hogy azok a technológiai beruházások, amelyekkel megpróbálják megállítani az éghajlatváltozást, történelmi tévedésnek bizonyultak. Az éghajlatváltozásnak ugyanis megállíthatatlan természeti összetevői vannak, amelyek közül messze a legfontosabb a napsugárzás és az óceán kölcsönhatása. Azt gondolni, hogy a légkör szén-dioxid-koncentrációjának csökkentésével megállíthatjuk a klímaváltozást, nemcsak naivitás, hanem felháborító pénzkidobás is. Ehelyett először is el kell fogadni a klímaváltozást, mint elkerülhetetlen természeti jelenséget. Másodszor, jobban meg kellene értenünk az éghajlati rendszert, és végül alkalmazkodnunk kell annak folyamatos változásaihoz. Másodszor is meghosszabbították Romániában a népszámlálás határidejét Július 31-éig meghosszabbították Romániában a népszámlálás határidejét, mivel sok településen még alacsony a megszámolt lakosok aránya - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.

966 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page