top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:05) 2022.12.16.
"Az én kórházamban... azt akarták, hogy használjam a Remdesivirt – ez 20-szorosára növeli a veseelégtelenség kockázatát és 4%-kal növeli a halálozást.."


Pascal Najadi bankár feljelentést tett Alain Berset, a COVID-válság idején egészségügyi miniszter és a jövő évi elnök ellen a COVID-válság idején elkövetett hivatali visszaélés miatt.


Amerika csöndesen bedobta, hogy Ukrajna területi integritása "rugalmasan értelmezhető".


"Amerika érdekei már nem tűnnek egybeesőnek Európa érdekeivel. Minél hamarabb rájönnek erre az európaiak, annál előbb gondolkodhatnak el azon, hogy mik saját érdekeik."


Ebben a politikusok által mesterségesen kreált válságban minden megbukott: az EU, a V4, a nagy európai liberalizmus, a szabadságharcos szellemiség, a demokrácia, a tolerancia, a partneri kapcsolatok, a kamu zöldpolitika, minden létező szövetség – egyedül az amcsik kaszáltak, de ők hatalmasat!Mostanra az európaiak kétharmada károsnak gondolja az energetikai szankciókat. Az energetikai szankciók támogatottsága már tavasszal hanyatlásnak indult Európában, hiszen az emberek tisztában vannak vele, hogy létszükségletről van szó – mondta a szakértő.


Több verzió létezett, végül valószínűleg az exporttilalom lesz a befutó. Az ársapkázó országok orosz olaj nélkül maradhatnak.


Idén január-novemberben a szövetségi költségvetés 560 milliárd rubel (csaknem 3360 milliárd forint) többlettel teljesült, jövőre pedig mérsékelt, a GDP 2 százaléka körüli hiányt jósolt az orosz büdzsének – mondta el Putyin. Az orosz elnök beszélt arról is, hogy a szegénységi ráta 10,5 százalékra csökkent a harmadik negyedévben, és szükségesnek nevezte ennek a csökkenő dinamikának a fenntartását.


Sajtóértesülések szerint Washington már véglegesít olyan terveket, miszerint Patriot-típusú légelhárító rakétarendszereket bocsátana Ukrajna rendelkezésére. Moszkva szerint globális kockázatot teremtene egy ilyen lépés.


A Népszava szerint ez európai összehasonlításban is jelentős összeg.


Az USA és Kína éleződő konfliktusa súlyos döntés elé állítja Japánt és Dél-Koreát: az amerikai vagy a kínai érdekszférához kapcsolódjon a következő években?


A mostani projekt 379 milliárd forintnyi lejbe kerülhet.


Ismét felbukkant a hírhedt Fekete Transzplantológusok csapata. A keselyűasszony vezette banda főleg Izraelbe és Németországba szállítja a katonákból kibelezett szerveket


A jelek szerint ismét meggyalázták az amerikai katonai uniformist, az emberi mivoltot, meg persze a kutyákat is...


Joe Biden amerikai elnök a héten aláírta a Tisztelet a Házzaságnak címre hallgató törvényt, amely a nevével ellentétben nem a házasság intézményének védelméről, hanem annak LMBTQ-ideológiával eltérített formájának népszerűsítéséről szól.


Az amerikai lap hiányolta a fekete játékosokat az argentin válogatottból.


Az Egyesült Királyság leglátogatottabb pornóoldalain szexuális erőszak és gyermekbántalmazás grafikai ábrázolása is látható – derül ki egy filmbesorolásokkal foglalkozó brit szervezet jelentéséből.


A bosnyák Demokratikus Akciópárt (SDA) politikusa szerint a dolgozók körében előbb közvélemény-kutatást kell végezni, hogy szeretnének-e egyáltalán év végi ünnepséget, és hogy azon a Mikulás adja-e át az ajándékokat a gyerekeknek.


A Twitter felfüggesztette több ismert amerikai újságíró Twitter-fiókját, többek között a CNN, a New York Times, a Washington Post vagy a Mashable technológiai témákkal foglalkozó munkatársáét – írta a Guardian. Az a közös bennük, hogy mindegyikük megírta, hogy a Twitter felfüggesztette azt a profilt, amely nyilvánosan elérhető adatokat osztott meg a szolgáltató új tulajdonosának, Elon Musk magánrepülőgépének a mozgásáról.

886 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page