top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:32) 2022.10.30.
A Biden-kormányzat azzal számol, hogy Peking „inkább előbb, mint utóbb” lerohanja Tajvant – olvasható a Spiegel elemzésében.


Majd kiderül, mit tesz az élelmiszerárakkal, de jót aligha jelent. Ukrajna ezzel az egyik utolsó exportlehetőséget veszíti el, a világ pedig alighanem tovább destabilizálódik. Az orosz mozgósítottak kezdik éreztetni a hatásukat a fronton. Erősítik Herszont, valami készül Vuhledarnal, folytatódott Avdiivka bekerítése. Bahmutnál is mennek előre az oroszok, ukrán előretörés Szvatove környéken van. Novemberben nem fog megállni a háború, sár, sötét, hideg csak lassítja. Valószínűleg Szevasztopol ürügyen indul egy újabb csapássorozat az ukrán energiarendszer ellen, ez a tél kegyetlen lesz.


A Magyarországgal kapcsolatos adatokat egy „független” szakértő, Krekó Péter szolgáltatta.


Függetlenséget! Semlegességet! Moszkvával való megállapodást követel a hatalmas tömeg!


A köztársasági elnök és a világhírű tudós arról beszéltek, hogy milyen sok kiváló magyar kutató van, és milyen fontos, hogy a külföldön szerzett értékes tapasztalatokat otthon is kamatoztatni tudják. (nu, ez gáz; mennyi kovidos szennynek kell még napvilágra kerülni, hogy kiderüljön, mekkora kártevője az emberiségnek?!)


A magyar lakosságot kollektív bűnösként beállító és a mai napig érvényben lévő Beneš-dekrétumokok alapján akar megszerezni a szlovák állam egy nagy értékű földterületet.

Megállás nélkül pörögnek a gyártósorok Kínában, hogy kielégítsek a takarékos fűtőtermékek iránt megugrott európai keresletet. A kínai vállalkozóknak pedig annyira jól megy az üzlet, hogy gyárakat is kezdenek építeni kontinensünkön.Van olyan óvoda, ahol idén Halloween-ünnepséget tartanak – olvasom a hírekben, ahol rögtön kiderül az is, hogy a szülők egy része érthető módon ódzkodik a részvételtől – értsd: nem meri bevinni a gyerekét, mert fél, hogy az esemény rossz élmény, vagy félelmetes lehet a kicsik számára. Mélységesen egyet tudok érteni velük.

730 megtekintés

Hozzászólások


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page