top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:40) 2022.09.02. (frissítve: 14:23)2035-re hagyjuk le Ausztriát 2010 óta Magyarország gyors ütemben konvergált a legtöbb fejlett ipari országhoz. A felzárkózás mértéke egyes esetekben egyenesen megdöbbentő. Ha az elmúlt évek trendjei folytatódnak, akkor a magyar GDP 2035-re magasabb lehet, mint az osztrák.


Elit klubba került Magyarország A világ legjobb egyetemével dolgoznak együtt a magyar innovációs ökoszisztéma szereplői a következő két évben. A bostoni Massachusettsi Műszaki Egyetem (Massachusetts Institute of Technology – MIT) tíz éve indította el meghívásos REAP (Regional Entrepreneurship Acceleration Program) programját, amely a világ minden tájáról csatlakozó közösségek számára biztosít lehetőséget az intézménnyel való együttműködésre. A program résztvevői az innováció-vezérelt vállalkozói ökoszisztémákat erősíthetik saját régiójukban az MIT bizonyítékokon alapuló, gyakorlati megközelítésének segítségével. A REAP célja az, hogy együttműködésre sarkallja a nemzetközi résztvevőket, akik aztán hatékonyabban segíthetik saját régiójuk fejlesztését. Indulása óta világszerte több mint 70 régiót segített olyan kezdeményezések kidolgozásában és végrehajtásában, amelyek hozzájárulnak a gazdasági növekedéshez, a munkahelyteremtéshez és a társadalmi fejlődéshez. A programban részt venni igazi kiváltság, ezért óriási eredmény, hogy az idén hazánk jelentkezését is elfogadta a 2022-ben a világ legjobb egyeteme címét magáénak tudható intézmény. Magyarországnak ezzel lehetősége nyílik arra, hogy a világ innovációs élvonalába kerüljön.


Hiperinflációs folyamatok Európában Az európai gázárak növekedési üteme elképesztő mértéket mutat az elmúlt hónapokban. Ilyen árváltozásokat hiperinflációs időszakokban szoktunk látni. 13.000.000.000.000.000 százalék. Ekkora volt a havi áremelkedés mértéke az inflációs folyamatok csúcsán 1946-ban Magyarországon. Egyben ez a legmagasabb havi inflációs ütem, amit valaha bármelyik országban mértek. Az 1946-os magyar áremelkedés egyértelműen hiperinflációs folyamatokat mutatott. Phillip Cagan 1956-os könyve, a The Monetary Dynamics of Hyperinflation szerint akkor beszélhetünk hiperinflációról, hogyha az árak havi növekedési üteme legalább egy éven keresztül 50 százalék feletti. A hiperinflációval nem csak az a gond, hogy a bérek növekedése sokszor nem tud vele lépést tartani, erodálja a megtakarítások értéket, illetve macerás az eladóknak folyamatosan frissíteni az árakat. A legnagyobb probléma az, hogy a megszüntetése nem tud fájdalommentesen történni. Magyarország – mint láttuk – világbajnok az infláció csúcsértéke tekintetében, ám nem egyedüli állam, mely kénytelen volt testközelből megtapasztalni a hiperinflációt. Ausztria, Németország, Brazília, Kína, Franciaország, Görögország, Jugoszlávia, Peru és Zimbabwe is kénytelen volt megélni ennek pusztító hatásait. Az egyik legfontosabb tapasztalat talán az, hogy a legjobb, amit tehetünk, az az, hogy elkerüljük a hiperinflációt. Valószínűleg sokan követik mostanában a gázárak brutális emelkedését. Ahogyan az 1. ábra mutatja, az európai földgáz árak rakétaszerűen emelkednek az elmúlt hónapokban. Június elején még 80 euró alatt volt egy megawattóra gáz ára, a cikk írásának pillanatában azonban már a 340 eurót közelíti ez az érték.


Biden minisztere írt a finomítóknak, hogy csökkentsék az európai üzemanyag-exportot Európa kétségbeesetten keresi a barátságos földgázt, ami mind az üzemanyag, mind a földgáz árát Amerikában is meredeken felfelé nyomta, még ha közel sem oda, ahol jelenleg Európában tart. (…) Visszautasíthatatlan ajánlat Jennifer Granholm energiaügyi miniszter múlt héten üzenetet küldött egy levélben, amelyben hét nagy finomítót felkért az üzemanyag-export korlátozására. A levelet a kormányzat nem hozta nyilvánosságra, de az amerikai sajtó megszerezte a levél másolatát. Enélkül nem is tudnánk, hogy a Biden-kormányzat, amely rekord mennyiséget csapolt le az USA stratégiai kőolajkészletéből annak reményében, hogy a félidős választásokig lejjebb nyomja a benzinárakat, most korlátozni akarja az Európába irányuló üzemanyag-exportot.


Meloni: az Európai Unió az energiaválság helyett a rovarevéssel foglalkozik AZ OLASZ KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁSOK SZERINT A JOBBOLDALI SZÖVETSÉG MAJDNEM 20 SZÁZALÉKPONTTAL ELŐZI A BALOLDALI KOALÍCIÓT Kormányprogramot vázolt a felmérésekben legesélyesebb miniszterelnök-jelöltként szereplő Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, aki az Európai Uniót nevezte az energiaválság felelősének az umbriai Perugiában mondott kampánybeszédében csütörtök este. Giorgia Meloni úgy vélte, Olaszország azért került a jelenlegi energetikai válságba, mert évtizedeken át elhanyagolta a beszerzést, másrészt az Európai Unió ahelyett, hogy "stratégiai lépésekről döntött volna az annyira jelentős kérdésekben, mint az energiapolitika, inkább arról hozott direktívákat, miként tudunk rovarokat főzni". Kifejtette, Európa ma már az energiapiacon sem számít jelentős tényezőnek. "A beszerzési lánc olyan hosszú lett, hogy ellenőrizhetetlenné vált. A szabályok nélküli globalizáció nem bizonyult működőképesnek (...) és erre Európa most a zöld átmenetet tűzte ki nagy kihívásnak" – sorolta Giorgia Meloni.


Prof. Dr. Tanka Endre – Új világrend – Titkos bűnszövetség az emberiség ellen! Ha túl akarjuk élni az elkövetkezendő hónapokat, akkor fontos megismerni, kik irányítják a világot, és mi a tervük az egész emberiséggel. MI AZ EGYETLEN JÓ MEGOLDÁS A JELENLEGI HELYZETRE? A következő hónapokban, az elszabaduló energia- és élelmiszerárak emelkedésével leszünk elfoglalva. Elhisszük a hazug média félrevezető információit, akik pártérdekeket szolgálnak ki, elhisszük a politikai megmentők hazugságait, akik megosztanak. Ha nem ismerjük meg, hogy kik a mindent uraló valódi vezetők, kik a valódi okozói nem csak az energiaválságnak, amely kihatással van az élet minden területére, hanem a kifosztásunknak, eladósításunknak is, és azoktól hogyan lehet megszabadulni, akkor semmilyen pozitív változás NEM LEHETSÉGES!! Ez a mindent uraló, háttérben rejtőzködő, globális pénzhatalmi elit, éppen most az emberiség totális megnyomorításán fáradozik. Tehát ha nem ébredünk és nem fogunk össze, és nem a valós problémák okait számoljuk fel nagyon gyorsan, akkor hamarosan áldozatok és rabszolgák leszünk mindannyian!!! Jelen körülmények között nem állampolgárok vagyunk, csak alkalmazottak egy részvénytársaságban, amelyet „Magyarország” néven jegyeztek be New York államban. Kik irányítják a világot, és mi a tervük az egész emberiséggel? Egy jól megtervezett gazdasági és biológiai háború zajlik az egész emberiség ellen!!


“A román tankönyvek sem vitatják a Magyar Királyság történelmi szerepét” – Nyolc magyar történelem a Kárpát-medencében Nyolc különböző verziójú magyar történelemoktatás folyik jelenleg a Kárpát medencében – ezt a megállapítást még Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár fogalmazta meg egy portálunknak adott interjúban, amely annak ellenére is tény, hogy egyesek azonnal úgy reagáltak: lám, a magyar állam már a szomszédos országok oktatásába is bele akar szólni. Bár ilyen szándékról szó sincs, az azonban kijelenthető: összehasonlítási alapunk sincs arról, mit és hogyan tanítanak magyar történelem címén a szomszédos országokban. Cikksorozatunkban elsőként a romániai magyar történelemoktatást vesszük górcső alá: hogyan látja, láttatja a magyarságot, a Magyar Királyság szerepét a Kárpát-medence történetének alakulásában a román történelemoktatás, mit sugall a magyar kisebbségről, hajlamos-e kisajátítani történelmi alakokat, előkerül-e a Nagy-Románia elmélete…? “Fontos lenne, hogy magyar történelemből ne nyolc különféle verziót tanuljanak a gyerekek Kárpát-medence-szerte a magyar iskolákban”– ezt még idén júniusban nyilatkozta portálunknak Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, aki azt is hozzátette: fel kell oldani azt a tarthatatlan állapotot, hogy ha mondjuk egy felvidéki magyar fiatal találkozik egy erdélyi magyarral, akkor a történelmi ismereteik – különösen a magyarsággal kapcsolatban – köszönőviszonyban sincsenek egymással.


Azonnal állítsák le a cigányügyi programok finanszírozását! A Mi Hazánk Mozgalom felszólítja a kormányt, hogy azonnal állítsa le az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), illetve az ORÖ által futtatott összes program finanszírozását! Ahogy az most kiderült, még az Országos Roma Önkormányzat elnöki posztját is 30 millió forintért adták-vették, ez pedig még a hazai virulens korrupciós környezetben is különlegességnek számít, és jól mutatja, hogy az egész cigány érdekvédelem és politikai képviselet a közpénzekkel való visszaélés melegágya. Követeljük ezért az Országos Roma Önkormányzat azonnali feloszlatását! Elfogadhatatlannak tartjuk azt is, hogy a több korrupciós üggyel kapcsolatban hírbe hozott Farkas Flórián továbbra is láthatóan kormányzati védelmet kap, érinthetetlen. A Mi Hazánk Mozgalomnak már a választási programjában is szerepelt a cigányügyi programok finanszírozásának leállítása, ezt most sürgetővé tette az ORÖ elnökének lebukása. Az így felszabaduló pénzügyi forrásokat költse a kormány az oktatásra, a rezsicsökkentésre, egészségügyre, vagy a közbiztonság megerősítésére.


COSMA-GYILKOSSÁG ÚJRATÖLTVE Két nap után hazaengedték a fogdából azt a roma, cigány férfit, aki Vásárosnamény egyik szórakozóhelye előtt kis híján szíven szúrta a biztonsági őrt. Sok a hasonlóság a 13 évvel ezelőtti Cozma-gyilkossággal, s nem csak az, hogy az áldozat mindkét esetben 2 méter 10 centi magas volt.


950 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK