VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (18:06)


Megdöbbentő tények derültek ki a Pfizer vakcinájáról

A British Medical Journal (BMJ) nevű brit orvosi folyóirat tegnapi cikkéből megtudhattuk, hogy hackerek a „sötét weben” (Dark Web) hozták nyilvánosságra az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) levelezését a Pfizerrel. Az EMA vizsgálata ugyanis kiderítette, hogy a hatékonysági és biztonságossági vizsgálatokban használt vakcina minősége sokkal jobb volt, mint a sorozatban gyártotté. Egy 2020. november 23-i e-mail szerint különösen a sértetlen mRNS-molekulák – lényegében a hatóanyag – alacsony aránya volt feltűnő. Sok molekula hiányos, vagy éppen módosult állapotban került a fiolákba. A kifogástalan molekulák aránya hetvennyolcról ötvenöt százalékra csökkent. Ennek a hatása kiszámíthatatlan – írták a szakértők.


Pucér felnőttekkel tanítja "pozitív testképre" a gyerekeket egy holland műsor Egy új holland oktatási televíziós műsor óriási botrányt keltett, miután teljesen meztelen felnőtteket állított a studióban ülő gyermekek elé, akik különböző kérdéseikre válaszoltak. Számos holland politikus "nevetségesnek" ítélte a show-t, egyikük pedig egyenesen kijelentette: közel áll a pedofília népszerűsítéséhez.


Uniós biztos: el kell érni, hogy az LMBTI közösséghez tartozók családot alapíthassanak mindenhol az EU-ban El kell érni, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális, transz és interszexuális csoportokhoz tartozók családot alapíthassanak mindenütt az Európai Unióban anélkül, hogy bármilyen megkülönböztetés érné őket - foglalt állást Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos szerdán az Európai Parlament plenáris ülésén.


Netanjahu afrikai hamis betérők inváziójától tart

“Izrael az egyetlen fejlett világbéli ország, ahová eljuthatsz a a saját lábadon Afrikából” - emlékeztetett az izraeli kormányfő.


Egy new yorki iskola arra bátorítja a gyerekeket, hogy ne használják az „apa”, „anya” kifejezést

Az egyébként keresztény intézmény egy tizenkét oldalas útmutatóban adott iránymutatást a megfelelő nyelvhasználatra.


Sky ECC: feltörték az alvilág titkos csetszobáit

Szervezett bűnözői csoportot számoltak fel a belga, a holland és a francia hatóságok, ez a banda üzemeltette a főként más bűnözők által használt, Sky ECC néven ismert, titkosított kommunikációt biztosító internetes programot – közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol szerdán. A hágai székhelyű szervezet tájékoztatása szerint a program titkosított kódjainak feltörésével az illetékes hatóságok több százmilliós nagyságrendben férhettek hozzá a bűnözők üzeneteihez.


AstraZeneca: Norvégia és Izland is felfüggeszti az oltást ezzel a vakcinával

Norvégia és Izland is felfüggeszti elővigyázatosságból az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcina alkalmazását – közölték az egészségügyi hatóságok. Előzőleg Dánia döntött úgy csütörtökön, hogy elővigyázatosságból két hétre felfüggesztik az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagának használatát, miután több olyan esetet is jelentettek, amikor vérrög képződött a beoltottak szervezetében. Öt másik európai országban is ilyen intézkedést hoztak...

47 megtekintés