top of page

Mindennapi szemezgetésünk (16:30) 2022.09.12.
Előzmény: A PTE orvoskarának professzorai nem oltatták be magukat az általuk – egyébként jogosan – "méregnek" nevezett vakcinával, és egymásnak lepapírozták, ez nem lenne baj, de ezek után kötelezték a többi dolgozót és egyetemi hallgatókat az oltásra. Ez már minősített bűncselekmény.


Egy fertőző betegséget nem lehet a vírus azonosításával diagnosztizálni, mivel a vírus nem mindig vezet betegséghez, főleg nem súlyos betegséghez. A tünetmentes fertőzés immunitást eredményez, és így alakul ki a populációkban a nyájimmunitás… Ha nem teszteltetjük magunkat, a tünetek ugyanazok, mint sok más “influenzaszerű megbetegedés” esetében..


Az ausztrál eredmények valóban megdöbbentőek: a közösségi médiahálózaton február 23. és március 8. között megjelent 5,2 millió tweet 60-80 százalékát hamis fiókok osztották meg. Mi több, ezeknek a posztoknak a 90%-a Ukrajna-párti volt. Ezek a fiókok különösen a #IStandWithUkraine, #IStandWithZelenskyy és #ISupportUkraine hashtageket, valamint olyan mítoszokat terjesztettek [mesterséges intelligenciával kommunikáló ún. "bot"-ként], mint a "Kijev szelleme", egy kitalált ukrán vadászpilóta, aki állítólag 40 orosz repülőgépet lőtt le néhány órával a katonai művelet kezdete után.


Miután az ukrán haderő látványos sikereket ért el az elmúlt napokban, az oroszok csapást mértek a kritikus infrastruktúrára. Öt ukrán régióban teljes, illetve részleges áramszünetről jelentettek. Harkivban leállt a metró és súlyos károk keletkeztek az ország egyik legnagyobb hőerőműjében.


Egy hangutasítással működtethető drón kétségtelenül csúcstechnológiát képviselne az egész világon. Ahogyan azt a Defense of Democracies alapítvány Center on Military and Political Power vezető igazgatója összefoglalta, a hangvezérléssel működtethető drónok „kiküszöbölnék annak szükségességét, hogy [a katonák] lefelé nézzenek egy tabletre, ami létfontosságú időt takarítana meg és segítené a katonák helyzetfelismerését”.


„Az EP-képviselők baljós paktumtól tartanak” – írta vasárnapi cikkében a Spiegel.


Az amerikai közel-keleti jelenlét csökkentésére irányuló hangok megnyitották az utat Kína előtt, hogy saját gazdasági és politikai érdekeit érvényesítse a térségben. Izrael és Kína állítólag 2016 óta dolgozik egy szabadkereskedelmi megállapodás megkötésén. Most úgy tűnik, hogy ez megvalósulni látszik. A hongkongi izraeli konzulátus egyik képviselője ugyanis a South China Morning Postnak azt nyilatkozta, hogy Izrael és Kína reméli, hogy a naptári év végéig aláírhatják a kereskedelmi megállapodást.


A végeredményt eredetileg vasárnap a késői órákban akarták bejelenteni, de a választási hatóság hétfői közleménye szerint a szoros szavazati arányok miatt szerdáig várni kell, amikorra az összes szavazatot, köztük a külföldön leadott voksokat is megszámolják.


Az előzetes eredmények alapján a Svéd Demokraták szerezték a második legtöbb szavazatot a svéd választásokon. A migrációellenes párt 2010-es parlamentbe kerülése óta most került a legközelebb ahhoz, hogy az ország kormányzásában is részt vegyen. Visszautasítják a neonáci és antiszemita vádakat, nem támogatják Izrael szankcionálását és kipécézését, és Jeruzsálemet tekintik a zsidó állam fővárosának.


A portugál világklasszis egy közös fotót is posztolt a találkozóról a 477 millió követővel rendelkező Instagram-oldalán.Kötelező látni ezt a 25 percet: Sakktábla – Chessboard, Part 1 - 9/11789 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page