top of page

Mindennapi szemezgetésünk (17:54) 2022.05.20.


Miközben az emberek felháborodnak az elszabadult energiaárak miatt, a klímapolitika tervezői nyíltan elismerik, hogy a Párizsi Megállapodásban meghatározott klímacélok nem valósíthatók meg a tervezett intézkedésekkel. Ezért az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület most még radikálisabb intézkedésekre szólít fel, mint például – döbbenetes módon - a Nap mesterséges porfelhőkkel való elsötétítése.


A vakcinát eredetileg himlő ellen fejlesztették ki, de az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) 2019-ben engedélyezte a majomhimlő elleni alkalmazást, mindössze néhány hónappal azelőtt, hogy Kínában kimutatták a Covid-19 első eseteit.


Alulírottak ellenezzük a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat (IHR) javasolt módosításait, amelyek az „egy világkormány” közegészségügyi megfelelőjét próbálják megvalósítani, sértve az egyes nemzetek és állampolgárok elidegeníthetetlen jogait és szuverenitását. A nyilatkozatot a következő linken lehet elolvasni angol nyelven és aláírni: https://healthfreedomdefense.org/wfd/#declarationSzerdáig 232 ezer új fertőzöttet azonosítottak a kommunista országban.


Ukrajnának vissza kell kapnia nemzetközileg elismert teljes területét, ezt a törekvést a demokratikus világ vezetőinek támogatniuk kell – jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök pénteken Varsóban, miután Borut Pahor szlovén államfővel tárgyalt.


Több kérdést, köztük az ukrajnai helyzetet is megvitatta telefonon csütörtökön Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke.


Az Európai Parlament (EP) jóváhagyta csütörtökön az Európai Bizottság javaslatát, hogy az Európai Unió egy évre függessze fel az EU-ba irányuló valamennyi ukrán exportra, köztük az acélexportra kivetett dömpingellenes és importvámot, és minden vonatkozó uniós védintézkedést.


Hogyan lehet sikeres a konzervatív politika a 21. században, és miért van egymásra utalva az amerikai és a magyar jobboldal? Erről is beszélt a házelnök a CPAC Hungaryn.


A forradalom és a hagyomány nem ellenségek, Orbán csendes forradalmat visz végbe, konzervatívnak lenni lázadás – egyebek közt ezekről is beszélt a Terror Háza kutatási igazgatója a CPAC Hungaryn.


Rengeteg olyan problémát kell megoldaniuk a konzervatívoknak, amellyel ma a világ és benne az Egyesült Államok szembenéz: például a szocializmus, sőt, a kommunizmus eszméje is, ha jól belegondol az ember – jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű budapesti konferencia második napján, pénteken bejátszott videoüzenetében.


Medvegyev egyetértett azzal, hogy az Oroszországból érkező búza- és egyéb élelmiszer-ellátása nélkül az importáló országoknak “nagyon nehéz dolguk lenne”, különösen azért – jegyezte meg -, mert orosz műtrágya nélkül “csak lédús gyomok” nőnek a földjeiken.“Nos … ez szomorú. magukat okolhatják” – írta.


TÖBB MINT HATSZOR NAGYOBB, MINT UKRAJNA TELJES ÉVES VÉDELMI KÖLTSÉGVETÉSE.


Egy rosztovi kerületi bíróság döntése alapján előzetes letartóztatásba helyezték Denis Murigát, az ukrán neonáci Aidar zászlóalj egykori parancsnokhelyettesét. Muriga menekültek közzé vegyülve próbált elmenekülni – adta hírül a RIA orosz hírügynökség.


Az elnök fia homályos üzleteket kötött egy vesztegetéssel vádolt ukrán, és egy korrupcióval vádolt kínai céggel.


A neves izraeli professzor szerint a vegyesházasságok magas száma miatt nincs jövője a progresszív mozgalmaknak.


Kárpát-medence-szerte több száz templom, játszótér és közpark szépül meg szombaton és vasárnap a Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd nevű önkéntes programjához, amelyhez idén tizenkétezren csatlakoztak.

478 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page