top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.05.02.
Hátravan még (mert hiszen ígértem) azoknak az okoknak a felvillantása, amelyek a lázadások mögött állnak. Leszámítva most az adott személyek ilyenkor szokásos „megbuggyanására” vonatkozó elméleteket, én két okot is látok. Az első: mind az Európai Unió, mind Magyarország esetében „megállt az idő”, s régóta nem érvényesül a váltógazdálkodás. A második: az 1990 utáni demokráciák képtelenek kezelni az egymással egyre hevesebben szemben álló gondolatok képviselőit, s ahelyett, hogy a sokszínűséggel valamit kezdeni tudnának, lényegében korlátozzák a pluralizmust. (...) Magyar Péter megjelenése következménye annak, hogy a rendszerváltás kísérlete is sikertelen volt. Bármi is lesz Magyar Péter sorsa, az bizonyos, hogy néhány hét alatt többet ért el, mint az egész ellenzék 14 év alatt, hiszen lázadásával egy csapásra felülírta a passzív és beletörődő ellenzék opcióit. Európában a liberálisok kerültek túlsúlyba a nem liberális demokratákkal szemben, és a magukat demokratáknak érzők egynémelyike (Orbán mindenekelőtt) erre immár drasztikus választ ad. Magyarországon a Fidesz felnövekedésével szorult háttérbe a pluralizmus, mert a nemzetállamiság illiberális képviselői kerültek örökös hatalomba, s így az ezzel egyet nem értő irányzatok érzik kirekesztettnek és másodrendűnek magukat. Bármennyire is úgy gondolja a kormányoldal, hogy „szabadon szidható” (ez így is van), az ellenzék mégis azt érzi, hogy a pluralizmus keretei megszűntek, és sem érdekeit, sem értékeit nem tudja megfelelőképpen kifejezni. (...) Ez a kérdés messze túlmutat Magyar Péteren, de Orbán Viktoron is, és oda vezet, hogy vajon mennyire megújulóképesek a mai liberális és nem liberális demokráciák.


Anglia, Skócia is megadta magát a woke propagandának, elképesztő törvények és eljárások zajlottak a bevándorlást vagy a transzmozgalmat kritizáló polgárok megregulázására az elmúlt fél évben. Következik: Írország.
„A német feldolgozóipar zsugorodik, eközben a hozzá kapcsolódó magyar bővül – ez élesen mutatja, hogy a magyar konnektivitási stratégia működik” – mondja lapunknak az ír közgazdász, a Magyar Külügyi Intézet vendégkutatója. Kifizetődő közvetítőnek lenni a Kelet és a Nyugat között? Milyen mozgástere lesz Magyarországnak a multipoláris világrendben?


Egy számára alkalmas pillanatban előrántja a kést és többször megszúrja az egyik katonát a nyakán a mellén. A másik katona harcba száll a támadó arab terroristával és több lövéssel végez vele. Társa láthatóan sebesülten ülve köszöni meg, hogy megmentette az életét.A tiltakozásban részt vevő diákokat már elkezdték értesíteni hallgatói jogviszonyuk felfüggesztéséről. (neokohn...)


A rendőrök egyes, a tüntetők oszlatását célzó intézkedései több egyetemen is túlzóan kemények és aránytalonok voltak” – írta Volker Türk, hozzátéve, hogy “a szólásszabadsághoz és a békés gyülekezéshez való jog a társadalmi alapjogok közé tartozik, főleg olyan kérdésekben mint például a megszállt palesztin területeken zajló fegyveres konfliktus ügye, amelynek megítélését komoly nézetkülönbségek övezik”.


Az antiszemitizmus elleni küzdelemről szavaz a washingtoni kongresszus szerdán az egyetemi tüntetések közepette, a demokraták megosztottak.


Az október 7-i izraeli Hamász terrortámadás óta az Egyesült Királyságban az egekbe szöktek az antiszemita incidensek.


Jeruzsálem csalódottságának adott hangot Berlin bejelentése miatt, miszerint újraindítja együttműködését az ENSZ Palesztinai Segélyezési és Munkaügyi Ügynökségével (UNRWA) a Gázai övezetben.


Antiszemita gyűlölet bűncselekmény lenne, ha a hágai Nemzetközi Törvényszék (ICC) elfogatóparancsot adna ki az ország vezetői ellen – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden egy, a közösségi médiában közzétett videóban. "Sem Hágában, sem máshol hozott semmilyen döntés nem árthat a háború összes céljának elérését célzó eltökéltségünknek" – mondta az izraeli miniszterelnök a közösségi médiában is közzétett videóüzenetében. Netanjahu botrányosnak nevezte egy ilyen lépés lehetőségét. Indoklása szerint a hágai bíróságot, más nemzetközi szervezetekhez hasonlóan, a zsidó nép ellen elkövetett holokauszt nyomán hozták létre, hogy megakadályozzák a jövőbeni népirtásokat. Szerinte Izrael bármilyen megvádolása rögtön antiszemitizmus lenne. "A Nemzetközi Bíróság most mégis megpróbálja a vádlottak padjára ültetni Izraelt. A vádlottak padjára próbál minket ültetni, miközben a népirtó terroristák és rezsimek ellen védjük magunkat, természetesen Irán ellen, amely nyíltan a zsidó állam felszámolásáért tevékenykedik" – tette hozzá. (Kuruc.info...)


A moszkvai Poklonnaja-Gorán lévő Győzelmi Múzeum előtt megnyílt, a NATO-országoktól zsákmányolt haditechnikai eszközökből rendezett kiállításon 32 darab különböző páncélozott felszerelés látható.
Az üzletember hozzátette, hogy Oroszország nem áll meg addig, amíg teljesen fel nem szabadítja Donyeck, Herszon, Luganszk és Zaporizzsja területét.


Mint kiderült, három robbanás történt egymás után, a második, a legerősebb erős robbanás épp ott, ahol az ukrán fegyveres erők hadműveleti parancsnoksága található. 


Nem akarták kiengedni a kormánypárti képviselőket.
Nem tartották megbízhatónak a szabad enciklopédiát – betiltották.


Tizenegy éves kor előtt egyetlen gyereknek sem lenne szabad telefont birtokolnia.


Az Európai Bizottság márciusban ajánlott intézkedéseket tett közzé a havonta több mint 45 millió uniós felhasználóval rendelkező digitális platformok számára „a választások integritását befolyásoló rendszerszintű online kockázatok mérséklése érdekében”. Emellett számos platform elkötelezte magát az EU dezinformációs magatartási kódexe mellett, hogy „szolgáltatásaikban mind a félretájékoztatás, mind a dezinformáció ellen fellépnek” – mondta a Bizottság szóvivője.


A Daily Mail értesülése szerint elismerte az AstraZeneca gyógyszergyártó vállalat, hogy lehet kapcsolat a vérrögök kialakulása és az általuk forgalomba helyezett koronavírus oltás között. A Covid elleni oltóanyag és a vérrögök kialakulása közötti összefüggés ugyan már korábban is felvetődött, de most először ismerte ezt el bíróság előtt a brit-svéd gyógyszeripari óriás. Így már hivatalosan is kijelenthető, hogy a cég a Covid-19 elleni vakcinája vérrögképződést okozhat. Eddig összesen 51 ügyet nyújtottak be a Legfelsőbb Bíróságon.


Egy gyermeket Magyarországon kötelező oltás esetén nem illeti meg az élethez való jog, attól a közérdek, a megkérdőjelezhetetlen oltások és a nyájimmunitás nevében megfosztható. Az állam egy szerve, az Alkotmánybíróság 2007-ben, három évvel a halálbüntetés eltörlését követően az alábbiakat mondta ki – összhangban az Eütv. 58. § (10) bekezdésével:

1. Az Alkotmánybíróság elismeri, hogy az oltások veszélyesek, de az állam végrehajtóinak, az orvosoknak a nyájimmunitás és a közérdek nevében joguk van egy gyermeket kötelező oltással megölni, rokkanttá tenni vagy súlyos egészségkárosodást okozni neki;

2. Az oltások nem kérdőjelezhetőek meg bírósági eljárás során;

3. Amelyik szülő ez ellen tiltakozik, attól meg kell védeni a gyermeket és adott esetben el kell venni tőle a gyermeket és kényszeroltani kell;

4. Ha egy csecsemő vagy egy gyermek az oltástól meghal, rokkant lesz, azért senki nem felel, sem az orvos, sem az állam, sem a hatóságok, senki;

5. A szülőket és a gyermek testvéreit a gyermek halála, megrokkanása esetén sem kártérítés, sem kártalanítás, semmi nem illeti meg. ANGELIKA MIHALIK

1 011 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page