VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

NÉMET „BARÁTAINK” – Egy egyetemi tanár és egy szurkoló világhálóról „beesett” levele


Prof. Dr. K. K. CSc, PhD, Dr.med.habil. egyetemi m.tanár

Biztos, hogy egy népnél sem szabad általánosítani – mindez a nagy politikai irányítás hatása/következménye – mégis! Kijött belőlük az "Übermensch" és a birkaszellem. Teljesen sikerült őket agymosottá tenni. Elárulták a kultúrájukat, történelmüket, hazájukat. lemondtak az identitásukról. Nagy árat fognak ezért fizetni. Akiket meg/meg még nem sikerült, azok meg vannak félemlítve. Ez már akkor látható volt, amikor kint éltem. Nem merték még zárt körben sem elmondani, hogy mit gondolnak. Ez a diktatúra kezdete. Mindegy, hogy horogkereszt v. szivárványos karszalag. Ha majd más jön, akkor a mögé fognak beállni. Szomorú és veszélyes tapasztalat a XX. században...Egy magyar szurkoló levele... 

Kint voltam én is Münchenben.

Saját tapasztalataim: Folyamatosan – és nyilván szándékosan és indokolatlanul – minden helyszínt túlbiztosítottak rendőrökkel. Fenyegető jelenléttel voltak ott mindenhol, annak ellenére, hogy teljesen békésen viselkedett minden magyar. Sok család, kisgyermekek is voltak köztünk. Ugyanakkor nem látszott semmi személyes a rendőrökön, illetve látszott, hogy azért teszik, amit tesznek, mert utasítják őket. Provokációk sora volt egész nap a városban, főleg a városvezetés(!) részéről. Az új német zászló kint volt minden buszon és villamoson. A városházán is ki voltak pakolva. Színtiszta, felső vezetői provokáció volt, mert ma, azaz a meccs másnapján, már nem voltak kint!!!A stadionba beléptetés kritikán alulian lassú volt. A magyar szektorokhoz mindössze négy kapu volt. Olyan tüzetesen nézték át a szurkolókat, hogy úgy még az El Al-nál sem nézik át. A németek úgy grasszáltak a stadionban a szivárványos zászlóval, mintha az a nemzeti lobogójuk lett volna (kb. 6-7-ből 1-nél volt.). A szarházit - aki beszaladt, és a himnuszunk alatt(!) a válogatottunk elé állva rázta az új német zászlót –megtapsolták a németek. A magyar B közép fölötti szektorból két szarházi német a meccs első félidejének közepe táján elkezdte provokálni a magyarokat. Szerencsére a rendezők gyorsan kezelték a helyzetet, nem lett nagyobb botrány.

A meccs után a magyarokat egy kerülő, sáros földúton engedték csak vissza a metróhoz, úgy, hogy kb. háromszor váratták fölöslegesen a tömeget. A külön metróba minden ajtónál két, tetőtől talpig beöltözött rendőr préselte be még magát a magyarok közé, teljesen érthetetlenül, mert minden magyar békés és derűs/keserű volt. Összegezve most kimutatták a foguk fehérjét, s azt, hogy milyen is a német vendégszeretet. Addig vagyunk csak barátok, amíg úgy történik minden, ahogy ők akarják. Ha bármi nem úgy van, akkor jönnek az izmozás különféle szintjei a kellemetlenkedő gyarmati népséggel szemben.

Semmit nem változtak 1945 óta. Akkor a horogkeresztért lelkesedtek pontosan ugyanúgy, mint most a szivárványért. Akkor horogkeresztes karszalagot hordtak, most szivárványosat. Csak idő és történelmi helyzet kérdése, hogy mikor alkalmaznak a jelenleginél keményebb módszereket az új vallás követésének kikényszerítésére. Ha valakiben lett volna még illúzió, hogy számíthatunk-e bármi jóra Nyugatról, akkor az a tegnap este tapasztalatai alapján leszűrheti magának a választ.

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek