VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Oltass? Ne oltass? Lázadj? Ne lázadj? Tisztelt Olvasó!Már 6 EU-tagállamban nem javasolják a 65 év felettieknek az AstraZeneca vakcináját...

Miért nem? Mert túlságosan veszélyes. Honnan veszik? Tapasztalják. Miért csak most?! Mert siettek vele. Azért siettek, hogy megmentsék a veszélyeztetett korosztályokat? Dehogy! A nagyobb haszonért.

Hát akkor most kiket oltsanak vele?

Akiknek nincs szükségük rá, mert a szervezetük nélküle is ellenálló.

Van kockázata az oltásnak? Ha nem volna, be mernék oltani az idősebbeket is. Ha nem merik, azt jelenti, hogy komoly kockázata van. Akkor meg a fiatalabbakra nézvést sem lehet kockázatmentes. Tehát egészséges szervezeteket veszélyeztetnek teljesen oktalanul.

A többi vakcina vajon kevésbé veszélyes?

Amelyeket ugyanilyen gyorsan és ugyanekkora haszonleséssel állítottak elő, miért lennének különbek? Miért lehetne jobban megbízni bennük? Semmiért! Azt mondom, akinek van egy csöpp esze, nem siet beoltatni magát semmiféle vakcinával. Nyugodtan várjon, figyeljen.

S közben a saját megnyugtatására ne feledje: összességében nem halnak meg többen – legalábbis Magyarországon biztosan nem –, mint a „koronavírusos” időszak előtt. Az influenza helyett van most koronavírus. Nincs nagyobb esélye most meghalnod, mint a korábbi években. Ráadásul erőst úgy tűnik, nem csökkented, hanem növeled az esélyét a halálodnak, ha beoltatod magad.