top of page

ORBÁNT SZABAD HITLERHEZ HASONLÍTANI, SOROS VISZONT SZENT TEHÉN


Menetrendszerű sipákolás indult amiatt, hogy Demeter Szilárd kellemetlen analógiát használt Soros György és janicsárjai - a liberárják - tevékenységére. A 444-Index-Telex-Latex stb. azonnal háborogni kezdett a Mazsihisszel egyetemben, hogy ez aztán megengedhetetlen, azonnal vonuljon vissza, mondjon le, múljon ki.


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK


Demeter Szilárd azóta visszavonta írását, ám az egész történetnek van tanulsága - és az nem rá nézve kellemetlen.


Ugyanis talán meg is értenénk a kitüntetett érzékenységet, ha példátlan volna az eset.

De nicsak, egy hete sincs, hogy ellenzéki EP-képviselők egyöntetű véleménye szerint Orbán hasonlatos Hitlerhez és Sztálinhoz, és a két huszadik századi diktátor után most Orbán ellen kell küzdenie Európának.

(Most ne menjünk bele abba, hogy „Európa" most is elsősorban a lengyelek ellen küzd, ahogy '39-ben, és most is a németek vezetésével, de ha ránézünk a hazai Molotov-Ribbentrop ellenzéki összefogásra, akkor más újdonság sincs a dologban. A gleiwitzi rádióállomás anti-LMBTQ propagandát sugárzott!)

Ez a hasonlat nem verte ki a biztosítékot a 444-Index-Latex-Mazsihisz tengelyen, ez normálüzem. Finoman fogalmazva is szelektív az érzékenység.

Aztán azt se felejtsük el, hogy néhány éve a magyar miniszterelnököt kerítéses Hitler-bajusszal díszítették a Soros által kitartott Magyar Narancs címlapján. Azzal sincs semmi probléma.


Ugyanaz a függetlenobjektív média továbbá, amelyik most felháborodik az analógián, mindenféle morál-és ízlésprobléma nélkül támogatta a Molotov-Ribbentrop összefogás Bíró László nevű jelöltjét, aki „tetűcsúszdásoknak" nevezte a zsidókat, Budapestet pedig „Judapestnek". Felvonult mögötte a teljes ellenzéki arzenál főpolgármesterestül, médiástul.

És lám, a Városháza totálisan balfasz meztelen csigája is megnyilvánult – igen, ez ugyanaz a meztelen csiga, aki szerint zsidókat listázni nem antiszemitizmus, és aki személyesen ment kampányolni az antiszemita Bíró László mögé. (És nem ég le a sok libsinek a képéről a bőr, amikor „isteni törvényekre" hivatkoznak.)


A probléma tehát az, hogy

az ellenzék és az ellenzéki média minden (vélt) morális tőkét elveszített a kisnyilasokkal való összebújás miatt ahhoz, hogy bármi hasonlót is kritizáljon. Tetszettek volna nem összefogni velük, akkor talán (talán!) valaki még bevenné. A kisnyilasok hátsójából aggódni e témákban teljesen hiteltelen.

Aztán a napokban a Kommunista Újságírók Országos Szövetsége kitüntette Pápai Gábort, aki Müller Cecíliáról és Jézusról készített emlékezetes karikatúrát a Népszavába. Ilyenkor ugye Je suis Charlie, nincsenek tabuk meg szentségek. Szentség, úgy tűnik, csak Soros esetében merül fel (aki, mint tudjuk, közismert filantróp!).


„Teljes mértékben elutasítjuk a holokauszt emlékének bármilyen célú felhasználását vagy az azzal történő visszaélést, ahogy az sajnos egy mai véleménycikkben megjelent. Nincs helye annak, hogy az emberiség történelmének legsúlyosabb bűncselekményét vagy annak elkövetőit összekapcsoljuk bármilyen kortárs vitával, függetlenül attól, hogy az mennyire jelentős” – írja az izraeli nagykövetség Twitteren. Ámen – csak épp az ellenzéknek és a médiájuknak kellett volna szólni úgy harminc évvel ezelőtt, hogy ne tessék barna esőzni meg kartázni.

Vagy vonatkozik mindenkire, vagy senkire sem.

Visszatérve Sorosra: Orbánnal szemben neki valóban van vaj a füle mögött zsidó-ellenesség ügyében, például olyan szervezeteket támogat, melyeknek célja Izrael elpusztítása. És amúgy Soros minden vágya olyan népek tömeges bevándoroltatása Európába (és Amerikába), akik finoman szólva sem viszonyulnak barátságosan a zsidósághoz. (Például pár napja fenyegettek késsel egy rabbit „Európa legélhetőbb városában", de akadnak még példák a néhány évvel ezelőtti brüsszeli zsidó múzemban elkövetett merénylettől fölfelé. A nem létező Soros-terv nyilvánvalóan nem sodorja veszélybe a zsidóságot.)

És felejtsük el azt, hogy ezek olcsó összeesküvés-elméletek, a német megszállás idején szerzett tapasztalatairól ő maga beszél az általa letiltani kívánt 60 Minutes-interjúban olyan ijesztő hidegvérrel, hogy attól tényleg bármelyik korabeli végrehajtó megnyalná mind a tíz ujját (...)

 

15 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page