top of page

Öt egyszerű kérdés a virológusoknak (Tom Cowan jegyzete)Eredeti cikk:

by Tom Cowan on October 13, 2022

Schiller Mária küldeménye


Üdvözlök mindenkit! Közel három éve tart a "nagy vírusvita", és még mindig várjuk a választ a virológusoknak feltett kérdéseinkre. Úgy gondoltam, hogy ez egy jó alkalom lenne arra, hogy egy helyen tegyük fel az öt legalapvetőbb megválaszolatlan kérdést, abban a reményben, hogy bármelyik virológus válaszolni fog rá. A válaszokat szívesen megosztom a közönségemmel.


Első kérdés: Amikor bármilyen "dolog" létezését próbáljuk bizonyítani, bizonyos eljárásokat követünk. Először is meghatározzuk a keresett dolgot, majd elmegyünk a dolog természetes élőhelyére, és megpróbáljuk megtalálni. Ha megtaláljuk és izoláljuk (vagyis elkülönítjük a környezetétől, hogy tiszta formában legyen meg), ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy megtudjuk, miből áll a dolog, és mit csinál. Ez nagyon jól működik a fák, békák, baktériumok és még a nanorészecskék esetében is.


Tudna olyan referenciát mondani, amelyben ezt a lépést bármilyen patogén vírus esetében elvégezték, és ha ilyen referencia nem létezik, megmagyarázná, hogy miért nem?


Második kérdés: A virológusok azt állítják, hogy a "víruskultúra" kísérlet bizonyítja a vírus létezését. Ebben a kísérletben egy beteg személytől tisztítatlan mintát vesznek, és azt magzati szarvasmarha-szérummal, mérgező antibiotikumokkal és éheztető táptalajjal keverik össze. Ezután beoltják egy erősen beltenyésztett sejtkultúrába, ami a sejtek lebomlását eredményezi (úgynevezett "citopátiás hatás"). Ezt a folyamatot nevezik a vírus "izolálásának".


Meg tudja-e határozni, hogy mit jelent az "izolálás" kifejezés az Ön számára, és egyetért-e azzal, hogy a fenti eljárás tudományosan megalapozott izolálási eljárás?


Harmadik kérdés: A tudományos módszer lényege, hogy kiválasztunk egy független változót (azt, amit vizsgálni szeretnénk) és egy függő változót (azt a hatást, amit ez a független változó okoz). A tudományos módszer e széles körben elfogadott definíciója szerint a vírust és csakis a vírust, mint független változót kellene izolálni és tesztelni. Tehát egy megfelelő kísérlet az lenne, ha egy tiszta vírust izolálnánk egy beteg személytől, akit állítólag ez a vírus betegít meg, és ezt és csak ezt a vírust oltanánk be a sejtkultúrába, és megnéznénk, hogy ez okozza-e a CPE-t. Ezután természetesen egy kontrollkísérletet is lefuttatnánk: Ugyanezeket a lépéseket tennénk meg, csak nem adnánk vírust a tenyészethez.


Tudna mutatni nekünk olyan tanulmányt, amelyben ezt az egyértelmű kísérletet elvégezték? Ha nem létezik, kérem, magyarázza el, hogy miért. Ha az ok az, hogy nem találja a tisztított vírust egyetlen beteg növény, állat vagy ember folyadékában sem, akkor hajlandó elismerni, hogy az egyetlen kísérletet, amellyel bizonyítani lehetne e vírusok létezését, egyszerűen nem lehet elvégezni? Ha egyetért azzal, hogy ezt a kísérletet nem lehet elvégezni, akkor megtenné, hogy hivatkozik egy olyan tanulmányra, amely bemutatja, hogyan lehet egy "víruskultúrát" kísérletileg validálni, a kísérlet minden lépésénél megfelelő ellenőrzésekkel?


Negyedik kérdés: Orvosok és tudósok gyakran állítják, hogy testünk minden zugában hemzsegnek a vírusok. Azt állítják, hogy ezek a vírusok alkotják az úgynevezett "viromot". Egyesek azt állítják, hogy 10-48 vírus van a testünkben.


Ha ez igaz, akkor amikor tisztítatlan tüdőmintákat oltunk be sejtkultúrákba, amelyek feltehetően e vírusok csilliárdjait talmazzák, miért csak az a vírus "nő", amelyet keresünk, azaz a SARS-CoV-2? Miért nem látják, fényképezik és találják meg ezeket a többi vírust a lebontott sejtkultúrában?


Ötödik kérdés:


Végül, tudna más példákat is mondani olyan "dolgokra", amelyekről azt állítják, hogy kizárólag az adott dolog darabjainak megtalálása révén léteznek? Hogy világos legyen, ha nem léteznek feljegyzések egy olyan tisztított vírusról, mint a SARS-CoV-2, akkor milyen logika vagy tudományos elvek alapján lehet azt állítani, hogy bizonyítható, hogy bármely darab, például egy antigén vagy genom, abból a "dologból" származik?


 

(Fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


860 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK