top of page

Paul Craig Roberts: „Már nem helyes bármely nyugati kormányt demokratikusnak nevezni” (Leo Hohmann)
Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeményePaul Craig Roberts: "Már nem helyes bármely nyugati kormányt demokratikusnak nevezni: Minden nyugati kormány egy bimbózó zsarnokság."


És mi mégis úgy éljük mindennapjainkat, hogy hazudunk magunknak, és azt hisszük, hogy szabadok vagyunk: Miért?


LEO HOHMANN jegyzetePaul Craig Roberts (ld. a fenti képen), a Politikai Gazdaságtani Intézet nagyra becsült elnöke, közgazdász, pedagógus és Ronald Reagan elnök alatt a pénzügyminisztérium korábbi helyettes államtitkára. Ő írta 2023. október 30-án azt az esszét, amelyben kijelentette, hogy már nem helyes a nyugati nemzeteket "szabadnak" nevezni.


Örülök, hogy valaki Roberts rangú ember végre felismerte a nyilvánvalót. Az elmúlt legalább három évben az USA-t és szövetségeseit "korábban szabad nyugati világ"-ként emlegettem.


A rovatában Roberts az egyik korábbi cikkemre hivatkozott, amely Reiner Fuelmich szabadságpárti képviselő letartóztatásáról szólt, mint csak egy példa, amely azt bizonyítja, hogy a nyugati nemzetek már nem "szabadok", legalábbis egy tisztán gondolkodó ember megítélése szerint nem.

A kérdésem az, hogy az amerikaiak, kanadaiak, britek, németek, franciák, olaszok és ausztrálok nagy része miért hiszi még mindig, hogy szabad? Annyira befolyásolta őket az oktatási befolyásolásuk (átnevelésük), az elkényeztetett neveltetésük és a média reflektora, hogy elvesztették a kapcsolatot a valósággal?

Talán tudják, hogy nem szabadok, csak nem érdekli őket, mivel a mai társadalom nihilista természete már régen megfosztotta őket a szabadság örömének átélésétől?


Talán, ahogy Aldous Huxley javasolta,

megtanulták élvezni a rabszolgaságot a modern technokrata társadalomban, ahol rengeteg kenyér és cirkusz van, hogy elterelje a figyelmüket létezésük kellemetlen természetéről.

Talán egyszerűen túl makacsok ahhoz, hogy beismerjék, hogy az élet Amerikában, Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban már nem olyan, mint régen, és valójában nem sokkal szabadabb, mint Kínában.

Igen, Amerikában legalább még mindig megvan a 2. kiegészítés, és ez jó dolog. De mennyire valós a "fegyvertartás és fegyverviselés" szabadsága, amikor az ATF folyamatosan új, alattomos módokat keres arra, hogy ezt a szabadságot a semmiből kitalált "szabályok" létrehozásával felhígítsa? Ezeket a szabályokat általában megtámadják a bíróságon, majd évekig tart, amíg a jogi rendszeren keresztül haladnak (a pisztolytartók tilalma jó példa erre).


Az alábbiakban egy részletet olvashatunk Roberts cikkéből, amelyben azt állítja, hogy a nyugati világ már nem a "szabad világ". Átállt a sötét oldalra. A legtöbben csak még nem vettük észre, vagy észrevettük, de nem érdekel bennünket. Bár nem értek egyet Roberts állításával, hogy a nyugati neokonok háborúkat indítottak a Közel-Keleten "Izrael nevében" (többnyire azért indítják ezeket a háborúkat, mert az ilyen háborúk a bankszámláiknak kedveznek), úgy gondolom, hogy esszéjének alapvető állításai helytállóak.


Paul Craig Roberts


Nevetségesen hangzik, de tény: a szabadság kora a Nyugaton véget ért. A 9/11-es hamis zászlós támadást arra használták fel, hogy a neokonzervatívok Izrael nevében háborúkat indítsanak a Közel-Keleten. Ennél is fontosabb, hogy a "muszlim terroristáktól" való félelmet arra használták fel, hogy félretegyék az olyan alkotmányos védelmeket, mint a habeas corpus és a tisztességes eljárás, és hogy más, a szabadságba való beavatkozásokat hajtsanak végre, mint a Patriot Act és az amerikai állampolgárok tömeges, engedély nélküli NSA-kémkedés.

Ma Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban letartóztathatnak egy palesztin zászló lengetéséért. Az Egyesült Államokban a szólásszabadság gyakorlása miatt leváltanak és kirúgnak. Csak a jóváhagyott véleményeket lehet biztonságosan kinyilvánítani. A tények egyszerűen nem számítanak. A hivatalos narratívák győzedelmeskedtek az igazság felett.

A szabadság elpusztítása már régen elkezdődött. 23 évvel ezelőtt publikáltam egy könyvet arról, hogy

a jog a nép pajzsából a kormány kezében lévő fegyverré változott, ami egyértelműen így is van, amint azt a Trump elleni hamis vádak és 1000 ember bebörtönzése tanúsítja, akik az első alkotmánymódosításhoz való jogukkal élve tiltakoztak a 2020-as választások Trump elnöktől való ellopása ellen.

Aligha hisz bárki a Trump elleni vádaknak, még a demokrata ügyészek, bírák, az igazságügyi minisztérium és a kongresszus tagjai sem. Nekik az a fontos, hogy megsemmisítsék a gyűlölet tárgyát. A tények nem érdeklik őket.

Az Egyesült Államokban ma sztálini tisztogatási pereket élünk át.

Sztálin tudta, hogy a bolsevikok nem kapitalista kémek, és a szovjet bírósági rendszer is tudta, de Sztálin ennek ellenére kivégeztette a bolsevik vezetőiket.


Az Egyesült Államokban nem csak a demokraták követelik a cenzúrát és az első módosítás elnyomását.

A republikánusok ugyanúgy elidegenedtek a szabadságtól, mint a demokraták. Nikki Haley, Tim Scott, sőt még Ron DeSantis is a cenzúra és a szólásszabadság további korlátozására szólít fel, hogy elnyomják a palesztin oldalt.

A demokrata baloldal és a republikánus jobboldal most már egyetért abban, hogy a szólásszabadságot vissza kell szorítani, mivel a hivatalos magyarázatoktól eltérve kényelmetlen helyzetbe hozhatja az embereket, fenyegetve érezhetik magukat, és félretájékoztatást terjeszthet.

A baloldal és a jobboldal különbözik abban, hogy mit akarnak elnyomni, de mindketten hajlandóak elnyomni a szólásszabadságot a saját programjuk érdekében.
Az Első Kiegészítés jelenlegi korlátozása az egyetemeken a "politikai korrektséggel" kezdődött.

Bizonyos dolgokat ki lehetett mondani, másokat nem. Egyes fajok és nemek kimondhatták, mások nem. A férfiakat lehetett verbálisan bántalmazni, de a nőket nem. A fehéreket lehetett szidalmazni, de a feketéket nem.

A megrendezett Covid-járvány nemzeti cenzúrát hozott. A Covid narratívát nem lehetett megkérdőjelezni, még a kiváló orvos tudósok által sem. Ahogy a vakcinát sem. A tények nem számítottak. Az olcsó megelőzési és gyógymódokat – az invermectint és a HCQ-t – megtiltották. Következésképpen a Big Pharma dollármilliárdokat keresett egy olyan "vakcinán", amely nem előzte meg a Covidot, de súlyos mellékhatásai voltak: emberek millióinak halála és maradandó egészségkárosodása.

Dr. Reiner Fuellmich, a kiváló német emberi jogi aktivista, több éve vezeti az orvostudósok és ügyvédek nagy csoportját, akik pert készítenek elő azon emberek milliói nevében, akik a Covid "vakcina" következtében haltak meg vagy szenvedtek károsodást. Ez bosszantotta a Big Pharma-t és a kormányokban lévő strómanjaikat, akik bűnrészesek abban a bűncselekményben, hogy emberek milliárdjainak injekciózását írják elő egy olyan anyaggal, amelyről tudható, hogy veszélyes és életveszélyes.

Hamarosan megindultak a Dr. Fuellmich lejáratására és elhallgattatására irányuló erőfeszítések. Egy bíró tavaly májusban elítélte őt becsületsértésért, és nagy összeg megfizetésére kötelezte, amelyet 2100 euróra csökkentettek. Ezzel a német bíróság lefektette azt az elvet, hogy a szabad véleménynyilvánítás lehet sértő és büntethető.

Miközben feleségével Mexikóban utazott, útlevelüket elvesztették vagy ellopták. Október 13-án elmentek a mexikói német nagykövetségre, hogy kicseréltessék őket, nem tudván, hogy Németországban elfogatóparancsot adtak ki Fuellmich ellen csalásnak tűnő csalás vádjával.


A hírek szerint Mexikó nem tartozik az EU joghatósága alá, így az elfogatóparancsot nem lehetett végrehajtani, ezért

Fuellmichet a német kormány elrabolta, Németországba repítette és bebörtönözte.

Ügyvédei megvizsgálták a csalás vádját, amely a jelek szerint a szervezet pénzének ellopására vonatkozik, és abszurdnak tartják a vádakat.

E cikk megírásának időpontjában az egyetlen bizonyíték egy vádirat, valószínűleg egy megvesztegetett vagy kényszerített vádirat.

De a nyugati kormányok már nem felelősek, és bármilyen csalárd vádat emelhetnek, akár az Egyesült Államok elnöke ellen is. Úgy tűnik, ennek a mostani vádnak az a célja, hogy lejárassa Fuellmichet, és megakadályozza a perének előrehaladását. Miután a nyugati világ bíróságai nem voltak hajlandóak a Covid-ügyet az összegyűjtött bizonyítékok alapján tárgyalni, egy bíróság végül beleegyezett. Véleményem szerint a Big Pharma és kormányzati szövetségesei felelősségre vonásának megakadályozása érdekében elfogatóparancsot adtak ki, és Fuellmichet bebörtönözték.


Olvassa el Roberts teljes cikkét a honlapján.

449 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page