top of page

Putyin–Kim csúcstalálkozó: A hisztéria sem fedi el a nyugati imperializmus és bűnözés kudarcát
Eredeti cikk

Putin-Kim Summit: Western Hysteria Can't Conceal Historic Failing Of Western Imperialism And Criminality, September 15, 2023

Schiller Mária küldeménye
Ahelyett, hogy beismernék a történelmi igazságot és a realitásokat az amerikai vezetésű nyugati imperializmus aljas természetéről, a szánalmas nyugati média inkább a Putyin és Kim által állítólag elfogyasztott "aljas kacsasalátára" összpontosít.


A nyugati hírmédia a félretájékoztatás, a félretájékoztatás és a nyílt imperialista propaganda paródiájává vált. Senki épeszű ember nem tudja többé komolyan venni az állításaikat. Ezen a héten az ilyen médiumok "jeleskedtek" a megtévesztésben és a torzításokban a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti találkozóról szóló hisztérikus tudósítással.

Tanulságos azonban elemezni, hogy mi motiválja a nyugati hisztériát és a hamis narratívákat.

A nyugati tudósítások és kommentárok hangvétele olyan volt, mintha egy új James Bond-film kritikáit olvasnánk. A csúcstalálkozót a világ legelvetemültebb gonosztevői közötti találkozónak ábrázolták. A Washington Post talán a túlzások babérjaira tört, amikor a csúcstalálkozót "aljas csillogással" jellemezte, és megemlítette, hogy Kim egy golyóálló vonaton érkezett (mintha ez valahogy furcsa lenne), és hogy a két vezető egy "távoli űrkikötőben" találkozott (James Bond-zene), és "kacsasalátát és rákgombócot" vacsoráztak (ó, milyen gonosz!). Úgy tűnt, már csak egy cápatartály hiányzott.


A nyugati média által kivetített fenyegető hangnem azt sugallta, hogy Oroszország üzletet kötött Észak-Koreával, hogy tüzérségi lőszereket szállítson a 18 hónapja tartó ukrajnai konfliktushoz. Arra is súlyos következtetések születtek, hogy Oroszország segítene megerősíteni kelet-ázsiai szomszédja nukleáris arzenálját, és ezáltal állítólag nagyobb fenyegetést jelentene az Egyesült Államokra.


Széles körben azt állították, hogy a csúcstalálkozó azt bizonyítja, hogy Oroszország az ukrajnai háború miatt nemzetközileg elszigetelődött, és hogy Putyin elnök "kétségbeesett" azzal, hogy felkereste a "páriává vált" Észak-Koreát.


Mint fentebb megjegyeztük, a nyugati média már régen elveszítette minden hitelességét. Elbeszéléseik kínosan hiteltelenné váltak. Bármit, amit az amerikai vagy az európai hírmédia kimond, gúnyos nevetéssel, ha nem teljes megvetéssel kell fogadni.


Elég egy aktuális példa. Ezen a héten Líbiában megdöbbentő emberi katasztrófa történt a viharos áradások miatt. Félő, hogy akár 20 000 ember is meghalhatott az özönvízszerű áradások következtében.

Egyetlen nyugati médium sem hozta még csak távolról sem összefüggésbe, hogy ez a borzalom teljes mértékben azért vált lehetővé, mert az észak-afrikai országot az USA vezette NATO-szövetség 2011-ben végrehajtott bűnös katonai támadása tönkretette és bukott állammá változtatta.

Tekintettel arra, hogy a nyugati média teljes mértékben tagadja Líbia tönkremenetelének alapvető okát, ésszerűen el lehet vetni a hitelességüket és az erkölcsi előítéletüket, hogy bármilyen más világeseményről tárgyaljanak. Az ő feladatuk a félrevezetés, nem pedig a tájékoztatás.


Az orosz és az észak-koreai vezetők e heti csúcstalálkozója valóban jelentős jelzés volt. Találkozójukra akkor került sor, amikor a 8. Keleti Gazdasági Fórum zajlott Oroszország távol-keleti városában, Vlagyivosztokban. A fórumon számos nemzet politikai és üzleti vezetői vettek részt, és az ázsiai-csendes-óceáni térségben a befektetésekre és a partnerségre összpontosítottak. Putyin elnök beszédet mondott a küldötteknek, mielőtt Kim Jung Unt fogadta volna a Vosztocsnij kozmodromban, az Arum régióban, Vlagyivosztoktól mintegy 1500 kilométerre fekvő Vosztocsnijban.


Az orosz és az észak-koreai vezető közötti találkozó szívélyes hangulatban zajlott, hosszas megbeszélésekkel (egyes jelentések szerint akár hat órán át) és egy pazar állami vacsorával, amelyen magas rangú méltóságok vettek részt. A négyszemközti megbeszélések részleteiről a nyilvánosság előtt nem esett szó, de az általános témakörök között szerepelt az űrtechnológia fejlesztésével kapcsolatos partnerség és a katonai ügyek.


Oroszország és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság hosszú és tiszteletreméltó múltra tekint vissza, amint azt mindkét vezető melegen elismerte. Putyin megjegyezte, hogy a szovjet katonák a koreai forradalmárok oldalán harcoltak a japán imperializmus legyőzéséért, hogy segítsenek létrehozni a KNDK-t 1948-ban. A Koreai-félsziget északi és déli részekre való felosztását nagyrészt az Egyesült Államok eszközölte a hidegháborúban a Szovjetunió és Kína megfékezésére.


Semmi baljóslatú nincs abban, hogy a távol-kelet-ázsiai szomszédok egymás felé nyújtják a kezüket, hogy továbbfejlesszék a testvéri kapcsolatokat mindkét nemzet javára.

Az a szellem, amelyben Putyin és Kim egymáshoz közeledtek, teljes mértékben összhangban van az új többpólusú világrend történelmi kialakulásával.

Ebben az új globális valóságban az Egyesült Államok és nyugati partnerei hegemón dominanciájának gondolata gyorsan feleslegessé, sőt visszataszítóvá válik. A nyugati hatalmak egyoldalú szankcióinak arrogáns és brutális bevezetését egyre inkább annak tekintik, ami – a nyugati neokolonialista önrendelkezési kiváltságok letűnt korszakának bűnös maradványainak.

A Putyin-Kim csúcstalálkozó igazán baljós aspektusa az, hogy a nyugati média nem ismerte el, hogy a KNDK évtizedek óta ki van téve a nyugati gazdasági hadviselésnek, valamint az Egyesült Államok könyörtelen katonai agressziójának az éves "hadgyakorlatok" során, amelyeken "lefejezési csapásokat" és Észak-Korea lerohanását próbálják.

Az USA továbbra sem hajlandó hivatalos békemegállapodást kötni a KNDK-val, még 70 évvel a koreai háború 1953-as befejezése után sem.

A háború során az USA népirtó tömeges légi bombázásokat hajtott végre, amelyekben akár hárommillió civil meghalt.

Ahelyett, hogy beismernék a történelmi igazságot és a realitásokat az amerikai vezetésű nyugati imperializmus aljas természetéről, a szánalmas nyugati média inkább a Putyin és Kim által állítólagosan elfogyasztott "aljas kacsasalátára" összpontosít.


Miközben a nyugati média hisztériába kezd, amiért Észak-Korea állítólag fegyvereket szállít Oroszországnak az ukrajnai konfliktushoz, ugyanezek a médiumok nem kérdeznek semmit arról, hogy Washington és NATO-társai 100 milliárd dollár értékben szállítottak fegyvereket a kijevi náci rezsim támogatására.

Ez azért van, mert azt az abszurd propagandahazugságot terjesztik, hogy a nyugati hatalmak "védik a demokráciát" Ukrajnában, annak ellenére, hogy a kijevi rezsim féktelen korrupciójáról, elnyomásáról, kényszersorozásáról és náci szövetségeiről jól dokumentált tények állnak rendelkezésre.

A nyugati média azon különleges rémhírével és rágalmával kapcsolatban, miszerint Oroszország kétségbeesetten keres fegyverutánpótlást Észak-Koreából, úgy tűnt, hogy észrevétlenül maradt, hogy a New York Times ezen a héten egy külön jelentéssel teljesen aláásta ezt a spekulációt, amely szerint Oroszország több mint önellátó a tüzérség és a fegyvergyártás terén.

Különben is, még ha a KNDK és Oroszország katonai szállítási megállapodást köt is, akkor mi van? Oroszországnak minden törvényes joga megvan ahhoz, hogy szembeszálljon azzal az évek óta tartó agresszióval, amelyet a NATO Ukrajnában kezdett el.

Az Egyesült Államok ezen a héten nagy hatótávolságú (300 km-es) ATACMS rakéták szállítását fontolgatja a náci rezsimnek, és a bűnösen őrült Antony Blinken külügyminiszter szerint zöld utat adott az orosz terület elleni támadásokhoz.

Ez a nukleáris szuperhatalmak közötti háború nyugati indíttatású eszkalálódásának megdöbbentő és sajnálatos valósága. És mégis, a nyugati média szerint az a baljós dolog, ami miatt a nyugati közvéleménynek aggódnia kellene, az a Putyin és Kim közötti szomszédsági csúcstalálkozó.

Amint azt Putyin orosz elnök plenáris beszédében és a Keleti Gazdasági Fórumon folytatott nyilvános párbeszéd során megjegyezte, a nyugati arrogáns hatalmak tönkretették saját kiváltságos pénzügyi rendszerüket, mivel évtizedekig visszaéltek a világ többi részével, és neokolonialista előjogaikat mások élősködésére használták.

A Nyugat kétségbeesetten próbálja elrejteni a többpólusú világ felé és a saját maga által meghatározott nyugati hegemóniától való történelmi globális elmozdulás valóságát.

Ennek a tagadásnak és elfedésnek a része az, hogy a Nyugat a régi és fáradt játékhoz folyamodik, hogy mumus történeteket kreáljon, hogy a nyugati közvéleményt az egyébként csődbe ment vezetők mögé állítsa.

A mumusnarratívák már nem működnek.

Ez azért van így, mert a nyugati média hitelessége csődöt mondott, miután újra és újra lelepleződött, mint hazugok és szélhámosok, amint azt a végtelen bűnözői háborúk mentegetése is mutatja – Líbia a héten egy éles példa erre. A narratív impotencia másik oka a nyugati politikai vezetők látható erkölcsi csődje.

Hogyan vehetné bárki is komolyan ezeket az elit sarlatánokat? Biden, Sunak, Scholz, Rutte, Macron, Trudeau, Von Der Leyen, Borrell, hogy csak néhányat említsünk.

A másik ok, amiért a nyugati mumusmesék nem elégségesek, az az, hogy a nyugati államok legtöbb polgárát sújtó kemény gazdasági és társadalmi valóság valójában sokkal ijesztőbb, mint a külföldi gonosztevőkről szóló kitalált állítások. Az utóbbiak még abszurdabbnak és a valóságtól megvetően elrugaszkodottnak tűnnek.


A nyugati eliteket és médiájukat az kellene, hogy nyugtalanítsa – és kétségtelenül már most is nyugtalanítja –, hogy a közvélemény kezd rájönni, hogy az igazi és egyetlen ellenségük belül van, az elit uralkodók és az elitet kiszolgáló gazdasági rendszerük formájában. Történelmileg ez mindig is így volt, de a korábbi időkben erről a valóságról el lehetett terelni a figyelmet a külföldi ellenségekről, "komcsikról és vörösökről" szóló mumusokkal, és így tovább. Most azonban semmilyen nyugati médiahajtogatás és fantáziálás nem tudja elfedni a nyugati korrupció és kudarc hajnalodó és szörnyű valóságát, valamint a nyugati imperializmus többszörös főbenjáró bűneiért régóta esedékes igazságszolgáltatás és felelősségre vonás szükségességét.
373 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page