top of page

Skócia terve a 20 perces városrészek országos bevezetéséről (Rhoda Wilson írása)

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeményeA skót kormány által egy friss dokumentumban javasolt új intézkedések a szén-dioxid és az autók elleni háborút vázolják fel. A dokumentum tartalmazza a korlátozó 20 perces városrészek bevezetésének tervét, hogy a kormány teljesíteni tudja az ENSZ fenntartható fejlődési céljait.


A környezetvédők már évek óta haragszanak az autókra, írta tavaly a Spiked Online, mindannyian tudjuk, hogy legszívesebben teljesen betiltanák az autókat. A "nettó nulla" korában az autó az első számú közellenség. Így aztán javaslatok hosszú sora született, hogy drágábbá és nehezebbé tegyék az autózást.


Például 2022 áprilisában Stefanie O'Gorman, aki a skót kormány Éghajlatvédelmi Vészhelyzeti Reagáló Csoportjának tagja, azt mondta, hogy a dupla garázsos házak építése "az őrületbe kergeti". Az Edinburgh-i Tudományos Fesztiválon elmondta, hogy a két autó birtoklása figyelmen kívül hagyja "a társadalmi és kulturális változásokat, amelyek az életünk fenntarthatóbbá tételéhez való igazodással zajlanak... nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindenkinek két autója legyen".


2022 novemberében a skót kormány közzétette a "National Planning Framework 4" (Nemzeti Tervezési Keretrendszer 4) átdolgozott tervezetét, amely drámaian kezdődik: "A globális éghajlati vészhelyzet azt jelenti, hogy csökkentenünk kell az üvegházhatású gázok kibocsátását, és alkalmazkodnunk kell az éghajlatváltozás jövőbeli hatásaihoz".


Pár bekezdéssel később a következőket írja:


"Már eddig is jelentős lépéseket tettünk az energia és a földhasználat szén-dioxid-mentesítésének irányába, de döntéseket kell hozni arról, hogyan használhatjuk fenntartható módon és a közösségek javát szolgáló módon természeti értékeinket".


Ne tévesszen meg senkit a pelyhes nyelvezet. A skót kormány erőfeszítései nem arra irányulnak, hogy "a közösségek javát szolgálják". Ahogy maga a tervezet is megállapítja, a skót kormány hat alapelv alapján tervezi a "jövőbeli helyeket", amelyek "kulcsszerepet játszanak majd az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) fenntartható fejlődési céljainak megvalósításában".Kinek kedveznek a fenntartható fejlődési célok?


Annak bemutatására, hogy kinek kedveznek, az SDG7 példáját használjuk, amelyről nemrég két cikket is közöltünk, lásd alább, és dióhéjban:


Az SDG7 célja, hogy "mindenki számára biztosítsa a megfizethető, megbízható, fenntartható és korszerű energiához való hozzáférést". Azt mondják nekünk, hogy a "fenntartható fejlődés" lényege az, hogy enyhítsük azokat a problémákat, amelyeket állítólag az emberiség üvegházhatású gázkibocsátása fog okozni. Ez a tündérmese a legtöbb embert abban az illúzióban hagyta, hogy az SDG7 energiaátalakítás és a hozzá kapcsolódó "nettó nulla" politikai kötelezettségvállalás variációi csökkenteni fogják a CO2-kibocsátást. Ez a feltételezés téves. A valóság az, hogy az ENSZ megújuló energiára vonatkozó "fenntartható" célkitűzése puszta fantázia, ha nem teljes őrület, és egy átverés, amely lehetővé teszi a gazdagok számára, hogy a szegények hátán gazdagabbak legyenek.


Bővebben:

A skót kormány nemzeti tervezési keretrendszerében az ENSZ céljainak megvalósítását célzó hat alapelv egyike a "helyi élet":

Helyi élet. Támogatni fogjuk a helyi élhetőséget és javítani fogjuk a közösség egészségét és jólétét azáltal, hogy biztosítjuk, hogy az emberek könnyen elérhessék a szolgáltatásokat, a zöldterületeket, a tanulást, a munkát és a szabadidőt helyben.

Nemzeti Területrendezési Keret 4: felülvizsgált tervezet, 1. rész – A National Spatial Strategy for Scotland 2045, Skót kormány, 2022. november 8.


Ahhoz, hogy megértsük, mit jelent a "helyben", és hogyan tervezik elérni a "helyben", tovább kell olvasnunk a tervezetet, még több halandzsán kell átgázolnunk, és követnünk kell a szavak útját.


A "nemzeti területi stratégia" – mondja a tervezet – támogatni fogja a "fenntartható helyek", az "élhető helyek" és a "termelékeny helyek" tervezését és megvalósítását. A skót kormány szerint a "fenntartható hely" a következőket foglalja magában:

  • Skócia jogszabályokkal alátámasztott éghajlatváltozási terve meghatározta azt a megközelítésünket, hogy 2045-re nettó nulla kibocsátást érjünk el, és 2030-ig jelentős előrelépést kell tennünk ennek érdekében, többek között a megtett autókilométerek 20%-os csökkentésével, az utazási kényszer mérséklésével és a fenntarthatóbb közlekedés előmozdításával.

  • Nemzeti Területrendezési Keret 4: felülvizsgált tervezet, 1. rész - A National Spatial Strategy for Scotland 2045, Skót kormány, 2022. november 8.

A tervezet ezután pontosan megadja, hogy a kormány milyen módszerrel tervezi "csökkenteni az utazási igényt".


A tervezet szerint több szakpolitika támogatja a több helyi megélhetést, és korlátozza a további területek fejlesztési célú felhasználását. Az egyik ilyen szakpolitika a 15. szakpolitika, "amely támogatja a helyi életmódot, beleértve, ahol megvalósítható, a 20 perces városrészeket". Ez majdnem úgy hangzik, mintha a 20 perces szomszédságok csak egy opcionális "szép dolog" lennének. De ez valószínűleg azért inkább csak puffogtatás, mert a 15. irányelv egyetlen céllal íródott, és csakis egyetlen céllal.


A 15. szakpolitika a "szándék" alá tartozik, amely a "hely elvének" alkalmazásával ösztönzi, előmozdítja és megkönnyíti a fejlesztést. A Place Principle valamiféle kommunista ideológiának tűnik, de hogy őszinte legyek, a halandzsát nehéz megfejteni, miközben át kell szitálni a sok bolyhos nyelvet. Tehát visszatérve az utazás szabadságának javasolt korlátozására, a 15. irányelv egyetlen célja ez:


A fejlesztési javaslatok hozzájárulnak a helyi élethez, beleértve adott esetben a 20 perces szomszédságokat is. Ennek megállapításához figyelembe kell venni a meglévő településszerkezetet, valamint a javasolt fejlesztés és a környező terület összekapcsolódásának szintjét és minőségét, beleértve a helyi elérhetőséget:

  • fenntartható közlekedési módok, beleértve a helyi tömegközlekedést és a biztonságos, jó minőségű gyalogos, kerékpáros és kerékpáros hálózatokat;

  • munkahelyek;

  • bevásárlási lehetőségek;

  • egészségügyi és szociális ellátási létesítmények;

  • gyermekgondozás, iskolák és az egész életen át tartó tanulás lehetőségei;

  • játszóterek és informális játéklehetőségek, parkok, zöld utcák és zöldterületek, közösségi kertek, élelmiszertermesztési lehetőségek és kisültetvények, sport- és szabadidős létesítmények;

  • nyilvánosan hozzáférhető illemhelyek;

  • megfizethető és hozzáférhető lakhatási lehetőségek, a helyben történő idősödés lehetősége és a lakhatás sokszínűsége.

Nemzeti tervezési keretrendszer 4: felülvizsgált tervezet, 2. rész Nemzeti tervezési politika, Skót kormány, 2022. november 8.


"Nyilvános WC-k." Nem vállalhat munkát, és nem látogathatja meg a 20 percnél távolabb élő családtagjait, de nyilvános WC-khez hozzáférhet. Ami hasznos lehet az idősek és a kisbabás vagy kisgyermekes szülők számára, akiknek kétségtelenül mindenhová gyalog vagy kerékpárral kell majd járniuk, és így biztosan nem fogják meglátogatni a családtagjaikat, hacsak nem laknak gyakorlatilag a szomszédban.

Ahogy Oxfordban láttuk, az emberek nem veszik jó néven, ha a mozgásszabadságot és általában a szabadságjogokat erőszakkal korlátozzák. A londoni kerületek is védekezésre készülnek az ultraalacsony kibocsátású zóna ("ULEZ") kiterjesztésének kísérlete ellen.


Azoknak, akik nem azért állnak ellen ennek a rendszernek, mert bíznak a kormányukban, javasoljuk, hogy olvassák el a skót kormány Nemzeti Tervezési Keretrendszerét. Észre fogják venni, hogy rengeteg ködös nyelvezet keveredik a zagyvaságokkal.

Ez szándékos, mert a pszichológia és a pénz – és nem a tények – vezérlik az éghajlati riadalomról szóló narratívát.

A pszichológusok "független" csoportjai mellett az Egyesült Királyság kormánya is ezeket a pszichológiai taktikákat alkalmazza a Környezetvédelmi és Éghajlatügyi Bizottság által készített dokumentum alapján.


A 2022 októberében megjelent, "A mi kezünkben: magatartásváltozás az éghajlati és környezetvédelmi célok érdekében" című dokumentum baljóslatú.

Ebben a kormány nyíltan kijelenti, hogy életünk minden aspektusát irányítani kell az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése érdekében, és hogy a lakosság ellen olyan agykontroll technikákat kell alkalmazni, amelyek nagyon hasonlóak azokhoz, amelyeket arra használnak, hogy a lakosságot arra kényszerítsék, hogy belenyugodjon a kovidzárlatokba.
Bővebben: A Covid PsyOps-ot most az éghajlatváltozásra használják.
Az egyszerű igazság az, hogy a CO2 a Föld zöldítő gáza. Ez az élet elixírje. A világ kezdete óta támogatja a növényeket, és gyakorlatilag minden életet lehetővé tesz a Földön. A CO2 a természet műtrágyája. Ezt kellene ünnepelnünk, nem pedig démonizálnunk.

És semmiképpen sem szabad hagynunk, hogy az ENSZ vagy a kormányok átvegyék az irányítást felette, pénzzé tegyék és/vagy arra használják, hogy irányítsanak minket, miközben elveszik a jogainkat és szabadságunkat. Skócia teljes Nemzeti Tervezési Keretrendszerét (National Planning Framework 4) el kellene törölni. 

(fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


754 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page