top of page

Több mint 217.000 amerikait ölt meg a COVID-„oltás” (Joseph Mercola jegyzete)

Eredeti cikk:

Cser Ferenc küldeményeSoha nem fogod kitalálni, hányan haltak meg vagy sérültek meg súlyosan már az első évben. Az FDA és a CDC azonban továbbra is erőlteti az oltásokat, annak ellenére, hogy saját vizsgálati adataik azt mutatják, hogy azok semmilyen előnnyel nem járnak a kórházi kezelés vagy a halálozás kockázatának csökkentése szempontjából.

 • Egy 2021 decemberi, 2840 amerikai megkérdezésével készült felmérés szerint 2021-ben 217 330 és 332 608 ember halt meg a COVID oltások miatt.

 • A felmérés eredményei azt is mutatják, hogy azok, akik megkapták az oltást, nagyobb valószínűséggel ismertek valakit, aki a COVID-19 fertőzés miatt egészségügyi problémát tapasztalt, míg azok, akik ismertek valakit, aki az oltás beadását követően tapasztalt egészségügyi problémát, kisebb valószínűséggel oltatták be magukat.

 • A válaszadók 34 százaléka ismert egy vagy több olyan embert, akinek a COVID-19 megbetegedés miatt jelentős egészségügyi problémája volt, és 22 százalékuk ismert egy vagy több olyan embert, akinek az oltás miatt sérülése volt.

 • A megkérdezettek 51 százalékát már beoltották. Közülük 13 százalék számolt be arról, hogy "súlyos" egészségügyi problémát tapasztalt az oltás után. Hasonlítsuk ezt össze a Pfizer hat hónapos biztonsági elemzésével, amely szerint a vizsgálatban résztvevők mindössze 1,2 százalékánál fordult elő súlyos nemkívánatos esemény.

 • 2022 decemberében a Rasmussen Reports 1000 amerikait kérdezett meg. Ebben a felmérésben 34 százalékuk számolt be arról, hogy kisebb mellékhatásokat tapasztalt az oltás hatására, hét százalékuk pedig súlyos mellékhatásokról számolt be.

Bár egyértelmű, hogy a kísérleti COVID-oltások jelentős számú ember halálát okozták, a halálesetek teljes száma továbbra is homályban marad, mert az amerikai egészségügyi szervek elkendőzik, elrejtik és manipulálják az adatokat.


Ennek ellenére a legfrissebb felmérés (1,2) – amelyet a BMC Infectious Diseases című szakfolyóiratban tettek közzé – csak 2021-ben a COVID-oltások halálozási számát valahol 217 330 és 332 608 közé teszi. Ahogy Steve Kirsch megjegyezte: (3)


"[Legalább] 217 000 amerikai meghalt és 33 millió súlyosan megsérült ... csak az első évben, és a CDC [Centers for Disease Control and Prevention] és az FDA [U.S. Food and Drug Administration] még több oltást akar beadni ... Mivel a vakcina okozta halálozás 2022-ben magasabb volt, a legtöbb szakértő a COVID vakcinák okozta összes halálozást 500K és 600K közé becsüli."


"Tehát az ezen oltóanyagok okozta globális életveszteség 10 és 12 millió ember között van ... Ezek [az adatok] összhangban vannak azokkal a számokkal, amelyeket már régóta mondok. Ez nem véletlen."Felmérés: Miért kapták meg vagy nem kapták meg a védőoltást?


Nos, ennek a tanulmánynak az iránya elég érdekes. Elsődleges célja az volt, hogy "azonosítsa azokat a tényezőket, amelyek az amerikai állampolgárok által a COVID-19 elleni védőoltásról szóló döntéssel kapcsolatosak".

A szerző arra volt kíváncsi, hogy miért utasította el az USA lakosságának 31 százaléka az oltást, vagy miért nem végezte el az elsődleges sorozatot 2022 novemberéig, közel két évvel a tömegesen reklámozott "oltási" kampány után.

Az oltás okozta halálos kimenetelű események arányának kiszámítása másodlagos volt. Ahogy a szerző, Mark Skidmore, (4) Ph.D., a Michigani Állami Egyetem közgazdászprofesszora kifejtette: (5)


"Jórészt feltáratlan tényező, hogy a COVID-19 betegség vagy a COVID-19 vakcinák által a családban és a barátok körében okozott súlyos egészségügyi problémák milyen mértékben befolyásolják az oltás melletti döntést.


A COVID-19 okozta súlyos betegség valószínűbbé tenné az oltást; a COVID-19 oltással történő elkerülésének észlelt előnyei nagyobbak lennének.


Másrészt a COVID-19 elleni oltást követő súlyos egészségügyi problémák megfigyelése a társadalmi hálózaton belül növelné az oltás észlelt kockázatait. Korábbi tanulmányok nem értékelték, hogy a betegséggel és a vakcinával kapcsolatos tapasztalatok milyen mértékben befolyásolják az oltási státuszt.


A COVID-19 egészségügyi tapasztalatairól szóló online felmérés fő célja annak vizsgálata, hogy a COVID-19 betegség és a COVID-19 vakcinával kapcsolatos, barátok és családtagok körében tapasztalt – vélt vagy valós – káros események milyen mértékben befolyásolták az oltási döntéseket. A munka második célja, hogy a felmérésből megbecsüljük a COVID-19 vakcina okozta halálesetek teljes számát országszerte."


Íme egy részlet a módszertan leírásából: (6)


"A COVID-19 egészségügyi tapasztalatairól online felmérést végeztek. Információkat gyűjtöttek a COVID-19 oltások mellett és ellen szóló okokról, a COVID-19 betegséggel kapcsolatos tapasztalatokról és a COVID-19 oltásokról a felmérésben részt vevők és társadalmi környezetük körében. Logit-regressziós elemzéseket végeztek az oltás beadatásának valószínűségét befolyásoló tényezők azonosítására."A felmérés eredményei


A felmérést 2021. december 18. és december 23. között összesen 2840 fő töltötte ki. Az átlagéletkor 47 év volt, a nemek aránya pedig 51 százalék nő, 49 százalék férfi. Valamivel több mint a fele, 51 százalékuk kapott egy vagy több COVID-oltást.


Ahogy Skidmore sejtette, az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik megkapták az oltást, nagyobb valószínűséggel ismertek valakit, aki a COVID-19 fertőzés miatt egészségügyi problémát tapasztalt, míg azok, akik ismertek valakit, aki az oltás beadását követően tapasztalt egészségügyi problémát, kisebb valószínűséggel kapták meg az oltást.


A válaszadók 34 százaléka ismert egy vagy több olyan embert, aki a COVID-19 megbetegedés miatt jelentős egészségügyi problémát tapasztalt, és 22 százalékuk ismert egy vagy több olyan embert, aki az oltás miatt sérült meg. Tehát, ahogy a szerző megjegyezte: (7)


"Az, hogy ismertek valakit, aki akár a COVID-19, akár a COVID-19 oltás miatt súlyos egészségügyi problémákról számolt be, fontos tényező az oltás beadatására vonatkozó döntés meghozatalában".


Ami a válaszadók társadalmi köréhez tartozó emberek által tapasztalt mellékhatások típusait illeti, ezek között szerepeltek (de nem csak) a "szokásos gyanúsítottak", mint például:

 • Szív- és szív- és érrendszeri problémák.

 • Súlyos COVID fertőzés vagy más légúti megbetegedés.

 • Általános rossz közérzet, gyengeség, fáradtság és légszomj hetekig.

 • Vérrögök és stroke.

 • Halál.

 • Több százezer ok nélkül megölt ember

 • A felmérés adatai alapján Skidmore becslései szerint:

"... a COVID-19 oltás miatt bekövetkezett halálesetek száma összesen 278 000 lehet (95 százalékos CI 217 330-332 608), ha eltávolítjuk azokat a haláleseteket, amelyek az oltástól függetlenül is bekövetkezhettek volna."

Ha a COVID-19 egy rendkívül magas halálozási arányú fertőzés lenne, talán elfogadható lenne a vakcina okozta magas halálozási arány. A COVID-19 halálozási aránya azonban kivételesen alacsony, az influenzáéval megegyező vagy annál alacsonyabb, ezért a COVID-oltásokhoz kapcsolódó kockázatnak is hasonlóan alacsonynak kellene lennie.

A vakcinák globálisan 10-12 millió ember életét követelik.

– Steve Kirsch

Jelen állás szerint az oltások kockázata nagyon magas, miközben a Pfizer saját, több mint 40 000 résztvevővel végzett vizsgálati adatai azt mutatják, hogy a kórházi kezelés és/vagy a halálozás kockázatát tekintve semmilyen előnnyel nem járnak. Az abszolút kockázatcsökkenés olyan csekély, hogy az lényegtelen. (8)

A mellékhatások magas aránya


Az oltások halálozási aránya azonban nem az egyetlen nyugtalanító része ennek a tanulmánynak. Skidmore eredményei arra is utalnak, hogy az oltás mellékhatásai gyakoribbak lehetnek, mint azt korábban feltételezték.


Mint említettük, a megkérdezettek 51 százalékát oltották be. Közülük 15 százalék számolt be arról, hogy az oltás után új egészségügyi problémát tapasztalt, 13 százalék pedig "súlyosnak" ítélte azt. Hasonlítsuk ezt össze a Pfizer hat hónapos biztonsági elemzésével (9) , amely szerint a vizsgálatban résztvevők mindössze 1,2 százaléka számolt be súlyos mellékhatásról.


Most, ahogyan azt Kirsch javasolta (10), "ezt kétszeresére kell csökkentenünk, mert az emberek kevésbé súlyos nemkívánatos eseményeket jelentenek nemkívánatos eseményként".

Ez még mindig azt jelenti, hogy az oltás súlyos nemkívánatos eseményei ötször magasabbak, mint amennyit a Pfizer jelentett.

"Ez az oka annak, hogy az FDA soha nem végez forgalomba hozatal utáni felméréseket az általa jóváhagyott gyógyszerekről. Mert a valóság fáj" – írja Kirsch. (11) "Az FDA-nak kellett volna ezt felfedeznie Mark Skidmore előtt. Az FDA elaludt a kormánynál, és egyszerűen elhisznek mindent, amit a gyógyszergyártók mondanak nekik, horogra akadva. Ez egy nagy melléfogás. Miért nem végeznek ilyen felméréseket, hogy lássák, a valóság megegyezik-e a tanulmányban foglaltakkal?"


További mellékhatások összehasonlítása


További összehasonlításként itt találhatók több más vizsgálat eredményei:

 • Rasmussen Reports12: 2022 decemberében a Rasmussen Reports 1000 amerikait kérdezett meg. Ebben a felmérésben - amelyet egy évvel Skidmore felmérése után végeztek - 34 százalékuk számolt be arról, hogy kisebb mellékhatásokat tapasztalt az oltás hatására, hét százalékuk pedig súlyos mellékhatásokról számolt be.

 • A CDC V-Safe adatai13: 2022 októberében az ICAN [Informed Consent Action Network] megszerezte a Centers for Disease Control and Prevention V-Safe adatait. Ez egy önkéntes program a nemkívánatos oltási reakciók nyomon követésére. Az applikációt használó 10,1 millió COVID oltást kapó személy 7,7 százalékának kellett orvoshoz fordulnia az oltás után.

 • Kirsch által finanszírozott felmérés14: A Pollfish piackutató vállalat 2022 júniusában végzett amerikai felmérése szerint a COVID oltást kapók 16,3 százaléka tapasztalt sérülést, és 9,7 százalékuknak volt szüksége orvosi ellátásra.

 • Az alábbi grafikont, amely vizuálisan összehasonlítja a Skidmore megállapításait a Rasmussen, a V-Safe és a Pollfish felmérések eredményeivel, az InfoGame készítette a Substack-on15 :

"Skidmore cikke újabb jeleként szolgál annak, hogy a COVID-19 mellékhatásainak aránya rendkívül magas, és hogy a COVID-19 vakcinák példátlanul kockázatos gyógyászati terméknek számítanak."(InfoGame)


A menstruációs rendellenességek gyakoriak az „oltás” után


Ha már a bejelentett mellékhatásoknál tartunk, több felmérés is foglalkozott a rendellenes menstruáció gyakoriságával az oltást kapott nőknél, ami reprodukciós ártalmakra utalhat. Például:

 • Egy 2021. december elején közzétett brit felmérés szerint a nők 20 százalékánál tapasztaltak menstruációs zavarokat az oltást követően. (16)

 • A Science Advances 2022. július közepén megjelent tanulmány szerint a "teljesen beoltott" posztmenopauzában lévő nők 66 százalékánál tapasztaltak rendellenes, áttörő vérzést. Összességében 42,1 százalékuk számolt be hevesebb menstruációs vérzésről a védőoltás után (ebbe minden korosztálybeli nő, valamint a hormonkezelést kapó transzneműek is beletartoztak). (17)

 • Egy 2022 márciusában közzétett olasz, lektorált tanulmány szerint "a COVID-19 vakcina első adagját kapó, reproduktív korú nők 50-60 százaléka számolt be menstruációs cikluszavarokról, függetlenül a beadott vakcina típusától". A második adag után 60-70 százalékuk számolt be rendellenes menstruációról. (18)


Magas beosztású emberek visszahívást kérnek


Nem meglepő, hogy magas beosztású emberek máris megpróbálják kikényszeríteni a tanulmány visszavonását. A szerkesztő külön közleménye, amely mindössze két nappal a megjelenés után kelt, így szól:

"Felhívjuk az olvasók figyelmét, hogy e tanulmány következtetéseit kritikák érik, amelyeket a szerkesztők jelenleg is mérlegelnek. Nevezetesen, hogy az állítások megalapozatlanok, és hogy a szakértői értékelés minőségével kapcsolatban kérdések merülnek fel".

Amint azt Kirsch megjegyezte (19):


"Aktívan próbálják elérni, hogy a cikket vonják vissza, mert az tönkreteszi a narratívát. Biztos vagyok benne, hogy sikerrel járnak, mert a folyóiratokra nagy nyomás nehezedik, hogy cenzúrázzanak minden narratívaellenes tanulmányt. A probléma az, hogy Mark felmérése teljesen összhangban volt az én felméréseimmel.


"Ha vissza akarják vonni a cikket, akkor meg kell mutatniuk nekünk AZ Ő felméréseiket. De természetesen nincsenek felméréseik, mert túlságosan félnek az eredményektől."


"Így aztán ahelyett, hogy a saját adataikat gyűjtenék össze, olyan kézlegyintő érveket használnak, mint 'nem tetszik a módszertan' vagy valami hasonló ostobaságot. SOHA nem fognak nekünk olyan felmérési adatokat mutatni, amelyek alátámasztják a narratívájukat, mert nincsenek ott."


"Ezért nincsenek siker-anekdoták. SENKI nem tud nekem olyan amerikai rendelőt mondani, ahol az összes halálozás zuhant az oltóanyagok bevezetése után. Minden esetben rossz irányba mentek. A narratíva egyre gyorsabb ütemben bomlik fel, de az orvosi közösség még mindig küzd az igazság ellen."Eredetileg megjelent 2023. február 07-én a Mercola.com-on.


◇ Források és hivatkozások


1, 5, 6, 7 BMC Infectious Diseases 2023; 23 cikkszám 51

2 Jean Marc Benoit MD Substack 2023. jan. 24.

3, 10, 11, 19 Steve Kirsch Substack 2023. jan. 25., 19.

4 Michigan Állami Egyetem Mark Skidmore

8 Steve Kirsch Substack 2023. január 24., 2023. január 24.

9 NEJM 2021. november 4.; 385: 1761-1773

12 Rasmussen Reports 2022. dec. 7., december 7.

13 ICANdecide.org 2022. október 3.

14 SKirsch.com 2022. július 1.

15 Infogame Substack 2023. január 25.

16 MedRxiv 2021. december 6., 2021

17 Science Advances 2022. július 15.; 8(28)

18 Open Med 2022. március 9.; 17(1): 475-484


(Szilaj Csikó-fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)


494 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK