VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Új közösségi platformra költöznek a száműzött konzervatívok

Kinek is volt igazán szüksége a Capitolium ostromára? Az európai és amerikai gazdasági elitek sikeresen csatornázták be a kizsákmányoló-kizsákmányolt témakört különféle identitáspolitikai elképzelésekbe. Az egyszerű emberek egymással vitáznak, egymás között keresik az ellenséget. Ők a hibásak a sok műanyagért, a túlfogyasztásért, a Föld elpusztulásáért. A tőke igazi birtoklói nem szeretnének olyan kérdésekkel szembesülni, hogy a termelőeszközök hogyan is kerültek az ő kezükbe és miért alkalmaztak olyan technológiákat, amelyekkel (a nagyobb haszon érdekében) tönkretették a következő generáció életét.

Ők nem felelősek, ők már progresszívek és már haladó balosok.

Igaz, hogy minden multinacionális vállalat vezetése arra törekedett, hogy ellehetetlenítse a szakszervezetek munkáját, a valódi problémákat felmutató baloldali vezetőket, és mindent megtett a nyugdíjak és a fizetések további megkurtításáért, mégis a közjó megmentőinek szerepében akarnak tetszelegni. Majd ők jól megnevelnek bennünket… Az igazi ellenség a szélsőjobb (persze minden jobb és minden bal, ami nem ők, mi más lehetne, mint szélsőjobb). A nácik, a populisták, a nacionalisták, a fehér felsőbbrendűség, Trump, Orbán, Salvini és természetesen az őket támogató elmeháborodottak – csakis ők hibáztathatók az erőszakért. Ám nehéz volt elhitetni az emberekkel a „jobboldali milíciák” okozta veszélyt, amikor a Black Lives Matter vagy az Antifa garázdaságát lehetett mindenütt látni. Ezért volt szükség egy jobboldali erőszakra, ami végre igazolhatná őket...

Joe Biden a rendőrséget, Trumpot és a fehér felsőbbségieket hibáztatta az erőszakért. Megnevezte a „jobboldali milíciákat” és a „fehér szupremácistákat”. Nem tett említést a Black Lives Matter-ről vagy az Antifáról, az amerikai városokban folyó fosztogatások tényleges forrásairól. Biden egyszerűen nem képes elítélni név szerint az Antifát vagy a BLM-et, mert ez rögtön két egyszerű igazság felismerését jelentené: először is, hogy nem Trump az erőszak legfőbb forrása az amerikai városokban; másodszor pedig: a „visszatérés a normalitásba” üzenet ellenére, Biden a „rendszerszintű rasszizmus” narratívájának támogatásával ideológiai alapot szolgáltat azok számára, akik a rendszer lebontására törekszenek. A demokraták hónapokig tagadták az erőszakot és fasisztának nevezték Trumpot, amiért szövetségi segítséget kínált a rendbontók megfékezésére. A média megpróbálta felmenteni a fosztogatókat. Megállapították, hogy mindez csak érthető, indokolt düh volt az amerikai rendfenntartás szisztémás rasszizmusa miatt. A rendőrség volt a probléma.

Most azt hirdetik, hogy itt az ideje megtisztítani a közösségi médiát a szélsőjobboldaltól. Elgondolkodhatunk azon, ha ezt egy hivatalban lévő amerikai elnökkel meg lehet tenni, akkor mi fog történni velünk, függetlenül attól, hogy milyen politikai meggyőződéssel rendelkezünk. Nemcsak a vezetőket, de követőiket, szavazóikat is kriminalizálni szeretnék. Sőt még tovább mennek! Úgy járunk majd, mint Ehnaton fáraó, aki átfogó vallási-kulturális reformmal akarta megtörni a korlátlan hatalommal rendelkező papi rendet. Halála után műemlékeit elbontották vagy elrejtették, szobrait megsemmisítették, nevét törölték a királylistákról. Halála után Ehnatont és közvetlen utódait elítélték, Ehnatonra az „ellenség” vagy a „bűnöző” szavakkal hivatkoztak.

Kitörölnek bennünket a múltból, a jelenből és jövőből.

A közösségimédia-cégek a múlt héten úgy döntöttek, hogy elegük van Donald Trump elnökből. A Facebook és az Instragram legalább Joe Biden beiktatásának a napjáig felfüggesztette az elnök felhasználói fiókját. A Twitch és a Snapchat is elérhetetlenné tette az elnök oldalát. Mindezek tetejébe 12 év után a Twitter végleg kitiltotta az elnököt, akinek 89 millió követője volt a közösségi oldalon. A cégek arra hivatkoznak, hogy az alkotmány csak az állami cenzúráról beszél, és az első kiegészítés a magáncégekre nem vonatkozik.

Mivel a konzervatívokat megtisztították a Twitter-től és az alternatív Parlert levették az Amazonról, rendkívül népszerűvé vált a Gab nevű platform. Állítólag rövidesen Donald Trump elnök is itt fogja elmondani a saját változatát mindarról, ami ma Amerikában történik. Az elnök mellett konzervatív felhasználók százezreinek törölték fiókjait.

A konzervatívok visszaszorítása valószínűtlen lendületet adott Gabnek, amelynek eszerint jóval mélyebb a szólásszabadság iránti elkötelezettsége.

Andrew Torba vezérigazgató a platformon megjelenő kérdéses tartalmak kapcsán az nyilatkozta, hogy nem hajlandó rendőri tevékenységet folytatni, mi a gyűlöletbeszéd és mi nem.

A mainstream közösségi média platformjairól száműzött felhasználók az elmúlt három napban tömegesen jelentkeztek Gabbe. A Twitter szombati bejegyzésében Torba azt állította, hogy naponta negyedmillió új felhasználó regisztrál.

A Parlertől eltérően a Gab a saját szerverein fut, vagyis egy olyan szolgáltató, mint az Amazon, nem dönthet úgy, hogy kihúzza a csatlakozót. Miután a fizetési rendszerek és az e-mail szolgáltatók feketelistára tették, a Gab kiépítette saját házon belüli fizetési és levelezési infrastruktúráját, valamint saját üzenetküldő szolgáltatását, webböngészőjét és videóalkalmazását. Az új forgalom hirtelen beáramlása azonban lassította a Gabot. Torba szerdán azt írta, hogy új szerverek kerülnek hozzá, és hogy ő már meghívta Trumpot, hogy a Gabon kommunikáljon.

Torba fenntartott egy fiókot Trump számára. A jelenlegi a fiók csak az elnök Twitter-fiókjának törlés előtt tartalmának archívumaként szolgál, de már így is közel egymillió követője van.

Torba csak a pornográfiát tiltotta ki eddig platformjáról.A platform itt elérhető: https://gab.com/

Forrás:


34 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek