top of page

Vajda Miklós: A Lancet-bizottság vezetője szerint a Covid-19 egy USA bio-laboratóriumból származik


Amit a hazai sajtó sem mond el nekünkJeffrey Sachs, a Lancet orvosi szaklaphoz tartozó Covid-19 bizottság vezetője szerint a halálos vírus nem természetes eredetű.


A Covid-19 vírus nem a természetből származik, hanem “egy USA biolaboratóriumból”. Balesetnek köszönhető, hogy kijutott a laboratóriumból. Mindezt Jeffrey Sachs közgazdász és publicista nyilatkozta júniusban egy konferencián, a spanyolországi GATE Centerben.

Sachs a “provokatív állítását” azzal támasztotta alá, hogy ő a világ egyik legnagyobb presztízsű orvosi szaklap, a Lancet által felállított Covid-19 bizottság vezetője.

Az állítását így erősítette meg: “A vírus terjedése a biotech által elkövetett hibának köszönhető, nem valamilyen természetben történt balesetnek”.

Az egyetemi tanár szerint “nem tudjuk biztosan, hogy ez történt, de már elég bizonyíték gyűlt össze, hogy kivizsgáljuk mint lehetőséget”. Sachs arra is rámutatott, hogy “sajnos ezt a lehetőséget nem vizsgálják sem az USA-ban, sem máshol”.


Idén májusban Sachs és Neil Harrison, egy molekuláris gyógyszerészet professzor a Proceedings of the National Academy of Sciences folyóiratban közöltek egy cikket, amelyben azt írják, hogy valószínűsíthető, hogy a Covid-19 egy USA laboratóriumból származik. A cikkben a két egyetemi tanár felhívást intéz az USA föderális intézményeihez és az egyetemekhez a nagyobb átláthatóság érdekében, mert szerintük nagyon sok bizonyíték még nem került nyilvánosságra.

Sach és Harrison szerint rengeteg olyan vírus-adatbázis, biológiai minta, virális DNS-minta, email kommunikáció és labor-jegyzet létezik, amely döntő szerepet játszhat a Covid-19 eredetének tisztázásában, viszont ezeket “független, átlátszó és tudományos” vizsgálat alá kellene vetni.

Az egyik bizonyíték arra, hogy a Covid-19 laboratóriumból ered, a szerzők szerint az a tény, hogy a vírus kódjában van egy nyolctagú aminosav sor, konkrétan a vírus tüske-proteinjében, amely az emberi légcsövekben is jelen van.

Egyelőre a Covid-19 eredete nem bizonyított, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2021. februárjában nyilvánosságra hozott dokumentuma szerint valószínű, hogy a vírus valamilyen állatról (denevérről) terjedt át az emberre.

A rendkívül fertőző vírust először Kínában azonosították, 2019 végén. Ezután gyorsan elterjedt világszerte, több hullámban. 2022 májusáig a vírus a WHO szerint több millió halálos áldozatot követelt.


Források:476 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page