top of page

Vukics Ferenc: A „gyári csapat” újra támad – nagyon nem szeretnék a járvány végétMiközben Ferenci Tamás, klinikai biostatisztikus, orvosbiológiai mérnök véleménycikket írt a tudományos véleménynyilvánítás szabadságának magyarországi lábbal tiprásáról, és a közösségi médiát uralja Merkely Béla botránya, a „véleményszabotőrök” megint megpróbálnak új rémületet kelteni a magyar médiában.

A Portfóliót és már csak egyszerűen „gyári csapatnak” hívom, mivel állandóan az ő mantrájukat tolják. Szép lassan átalakultak „oltás ideológiai”, „egészségügy viselkedésetikai” lappá.

„Nagyon rossz hír jött az omikronról: ha ez igaz, nem lesz vége a járványnak”

„Egyre több új kutatás igazolja, hogy az omikron alvariánsa még az eredeti omikron-törzsnél is gyorsabban terjed – írja a Bloomberg. Ami viszont még ennél is aggasztóbb, hogy a kutatások szerint az enyhe tünettel átesettek nem szereznek erős védelmet a további fertőzésekkel szemben.”


„A kutatási eredmények kétségbe vonják a várakozást, hogy az omikron variáns elhozza a pandémia végét – írja a lap. A járványstratégiák változása egyre terjed világszerte: a kormányok úgy kezdték el kezelni a koronavírus-járványt, mint egy szezonális megbetegedést, mivel az emberek megelégelték a korlátozásokat, egyre több vakcina áll rendelkezésre, és a halálozási számok viszonylag alacsonyak.”


„A University of California friss, online közölt, független szakértők által még nem ellenőrzött kutatása szerint az omikron adta védettség (vagyis az antitestek száma) összefüggésben áll azzal, hogy mennyire volt súlyos a betegség lefolyása. A kutatók szerint az enyhe fertőzésen átesett beoltottak a jövőben is ki lesznek téve az omikron és a többi variáns okozta veszélynek. A természetes védettség adta antitestek (mintha csak ebből állna az immunvédelem! – persze azért ez van a középpontban, mert a gyógyszergyárak oltásai csak erre koncentráltak!) száma ugyanis mindössze nagyjából harmada volt annak, mint amit a megerősítő oltásokkal szerezni lehet.”


„'A kutatásunkból arra következtethetünk, hogy az omikron adta védettség nem lesz elegendő az újabb, vélhetően megjelenő variánsokkal szemben. Emellett azt is bizonyítja, hogy a megerősítő oltásokra szükség van, mert az átvészeléses védettség nem lesz elegendő' – írják a kutatók.”


Ó, ezt már olvastuk másfél évvel ezelőtt is, amikor azt állították, hogy csak azok szerezhetnek védettséget, akiknél a megbetegedés súlyosabb tüneteket okozott, sőt később odáig mentek, hogy az oltások során is mindenki örüljön annak, hogy súlyosabb reakciók jelentkeznek, mert akkor később „védettebb lesz”.


Itt pedig (a webbeteg.hu-n) 2020. 04. 16-án azt írták a betegségen átesettek védettségéről:

„Valószínűbb azonban az, hogy a betegek később a vírus egy mutáción átesett változatával találkoztak, és ez váltott ki újabb megbetegedést. Ez várható világszerte is. A fertőzésen átesetteket ugyanis elvileg semmi nem védi attól – hacsak nem a keringő ellenanyagaik változó mértékben –, hogy a mutált vírus miatt ismételten fertőzöttek, betegek ne legyenek.”


Azóta bizony tudjuk, hogy a mutált vírusokkal szemben az oltások sem biztosították a megfertőződés és a megbetegedés elleni védelmet.

Nem akarok senkit elárasztani tudományos anyagokkal, de nézzünk meg legalább kettőt, amelyek a legnagyobb tekintélyű szaklapokban jelentek és négyszáz más tanulmányhoz hasonlóan cáfolják ezeket az állításokat.

Az egyik szerint a SARS-CoV-2 megfertőződése sokkal nagyobb immunitást biztosít, mint egy vakcina – de az oltás továbbra is létfontosságú.

Azok az izraeliek, akik megfertőződtek, jobban védettek a Delta koronavírus-változat ellen, mint azok, akiknek már volt hatékony COVID-19 oltása… az újonnan közzétett adatok azt mutatják, hogy azok az emberek, akiknek valaha volt SARS-CoV-2 fertőzése, sokkal kisebb valószínűséggel fertőződtek meg, mint a beoltott emberek. Kisebb volt az esélye, hogy elkapják Delta variánst, hogy tüneteik alakuljanak ki belőle, vagy súlyos COVID-19-cel kórházba kerüljenek.”

A másik szerint a funkcionális SARS-CoV-2-specifikus immunmemória az enyhe COVID-19 után is fennmarad (Functional SARS-CoV-2-Specific Immune Memory Persists after Mild COVID-19), Rodda, 2021

A felépült egyénekben SARS-CoV-2-specifikus immunglobulin (IgG) antitestek, semlegesítő plazma, valamint memória B és memória T-sejtek alakultak ki, amelyek legalább 3 hónapig fennmaradtak. Adataink továbbá azt mutatják, hogy a SARS-CoV-2-specifikus IgG memória B-sejtek az idő múlásával növekedtek…”

Ezért az enyhe tüneteket okozó COVID-19 fertőzés is memórialimfocitákat vált ki, amelyek megmaradnak, és a vírusellenes immunitás funkcionális jellemzőit mutatják.”


Tehát ugyanazzal a „konteóval” kísérletezik a „gyári csapat”, mint amivel másfél-két évvel ezelőtt próbálkozott.


Aztán az eredeti Bloomberg-híradás sem túl olvasmányos (ráadásul csak előfizetők számára hozzáférhető), és az derül ki belőle, hogy ugyanazok a kutatók állítják ezt most, akik két éve a másik állítást is „leszállították”. Mily véletlen.

Ez a csúnya omikron úgy látszik fel akarja rúgni mindazt, amit eddig tudtunk a Covidról. Az omikron-hullám csúcspontján átesett országoknál pedig vajon mi a „franctól” esik alá az a görbe olyan látványosan, ha az enyhe tünetekkel történő átesettség nem ad védelmet?

Mivel döntő részében ez enyhe megbetegedéseket okoz, akkor az állítás szerint senki sem lesz védett, tehát nincs más választásunk, mint felvenni a ki tudja hányadik haszontalan oltást.

Hát ebben ugyebár semmi üzletpolitika sincs! Ez színtiszta „tudomány”.

Igen az. Csak egy másik tudományág fontos tételeit alkalmazzák.

Csendben azt is megjegyezném, hogy az egyetem nem is adott hírt erről a fantasztikus eredményről. Sem itt, sem pedig itt.


Persze a „gyári csapat” korábban éppen nyugtatott. „Új fokozatra kapcsolt az omikron, de a vakcinák még mindig védelmet nyújtanak”

Hú, de megnyugodtam. De az a baj, hogy már olvastam Gili Regev-Yochay, az izraeli Sheba kórház fertőző betegségek osztályának vezetőjének (a Gertner Epidemioloty Research Institute vezető kutatója) nyilatkozatát, aki a 4. adag mRNS vakcina omikron elleni hatékonyságát firtató vizsgálatát így zárta:


  • a 4. adag mRNS vakcina omikron elleni klinikai hatékonysága részleges;

  • a 4. adag mRNS vakcina az antitestszinteket megemeli, de az így megemelt antitestek nem hatékonyak az omikron ellen;

  • a 4. adag hatásos a korábbi változatokkal szemben, de nem az omikron ellen.

Gondoltam, hogy megkérdezem erről Prof. Udi Qimron-t, Prof. Gordan Lauc-ot és Dr. Letoha Tamást erről a hírről, de mire megírtam a levelet, Gordan Lauc Zágrábi Egyetem Gyógyszerészeti és Biokémiai Karának professzora már válaszolt is:


„Annyi 'szakértőnk' van, akik egyszerűen nem értik a biológia és a genetika alapjait. Sajnos a genetikát nagyon keveset tanulmányozzák az orvostudomány oktatása során, így a legtöbb orvos nem érti a genetikát. Főleg azok, akik 20 vagy még több évvel ezelőtt tanultak. Szóval egy kis ismétlés a genetika és a biológia lényeges alapjairól mindannyiuknak (és nekünk, 'szakembereknek' is).

  1. Ma már szinte mindenki egyetért abban, hogy az omikron egy olyan vírus, amely a legtöbb embernél a megfázáshoz hasonló tüneteket okoz. Ezt már csak a legveszettebb, keményvonalas „koronaisták” vitatják.

  2. A SARS-CoV-2 mellett négy másik koronavírus (unalmasan 229E, NL63, OC43 és HKU1) is van, amelyek megfázást okoznak. Valószínűleg ők, amikor először megjelentek, ugyanígy okoztak egy ilyen világjárványt, majd fejlődtek, alkalmazkodtak a gazdatesthez, és lettek azok, amik ma: vírusok, amik körülöttünk vannak, és amikor gyengül az immunitásunk, élnek a lehetőséggel, és valamennyire megbetegítenek bennünket.

  3. Most attól tartunk, hogy az omikron mutálódhat és újra veszélyessé válhat. Ezt nem zárhatjuk ki, de ez ugyanannyira valószínű négy másik megfázást okozó koronavírus esetében. Nagyon elterjedtek (talán jóval több helyen vannak jelen, mint sars-cov-2. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az egészséges emberek 50%-ának állandóan van valamilyen légzőszervi vírus az orrában), és hasonló ütemben mutálódnak. Az influenza vírus is mutálódik, és hozzájuk képest összehasonlíthatatlanul gyorsabban, és ebből a szempontból sokkal veszélyesebb.

  4. Hallottad már, hogy valaki a médián keresztül figyelmeztetett arra, hogy más koronavírusok (amelyek az összes megfázás kb 15-20%-át is okozza), vagy az influenza mutálódhat, és ezért nagyon óvatosnak kell lennünk? Figyelmeztettek a velük kapcsolatos oltatlanság veszélyeire! Állandóan piszkálgatták az orrunkat a különböző vírusok után kutatva? Ugye ez nem ér hidegzuhanyként?

Talán azért nem tették, mert eddig senki sem profitált a tesztekből és a használhatatlan vakcinákból. A Sars-Cov-2- pedig egy olyan üzlet, ahol több száz milliárd dollárt lehet keresni.

Ezek az oltások azzal, hogy a covidot nem képesek felszámolni (mint a pl. a himlő, gyermekbénulás esetén), megmutatták alkalmatlanságukat. Ennek pedig

nem az az oka, hogy az omikron és új változatai erősen fertőzőek, hanem az, hogy a vakcinák nem hatásosak.” 

Forrás:

798 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page