top of page

Vukics Ferenc a Polbeatben: Akik kaptak kiképzést, azok harcolnának Magyarországért, de békepártiak


A teljes, cenzúrázatlan felvétel itt tekinthető meg.
Miközben a dollárbaloldal által harci tűzben égő balos fiatalok hangosan követelik a háború eszkalációját, ők maguk nem védenék meg hazájukat, sőt, rendszeresen hangoztatják a honvédség feleslegességét – természetesen szó szerint idézve a balliberális politikusok szólamait. Mindeközben azok a fiatalok, akik harcolnának is hazájukért, nem akarnak háborút, hiszen a normalitás a béke pártján áll. Erről a képtelen felállásról beszélgetünk „Lesz-e Magyarország, ha a háborúpárti fiatalokon múlik?” címmel Vukics Ferenc katonai szakértővel, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítójával.


Ugye Ön is találkozott azokkal a jellemzően belpesti fiatal kommentelőkkel, akik hangosan követelik az internet biztonságos anonimitása mögé bújva, hogy „életünket és vérünket” áldozzuk Ukrajnáért – na meg persze fegyvereket a „Szlava Ukrajininek”? Nos, ezek azok a fiatalok, akikben a huszáros virtus legfeljebb a kommentszekcióban van meg, tavaly pedig még a honvédség mint olyan beszántását követelték. (Emlékezhetünk, a Covid-időszak elején a liberális rettegőknek még a válság elhárításában oroszlánrészt vállaló honvédek szúrták a szemüket. Ma pedig már az orosz hadsereg ellen vetnék be őket, vagy legalábbis felszerelésüket.)


Nos, ezeknek a fiataloknak a kezében van az ország megvédésének sorsa. Azonban nincs minden veszve, hiszen a mainstream toposz, miszerint minden kritika nélkül követi a baloldal mantráit, szerencsére nem valós, és még mindig többségben vannak azok, akik megvédenék hazájukat – de nem akarnak háborút.

Vukics szerint a sorkatonaságnak úgy van értelme, ha vonzóvá teszik a fiatalok számára a katonai szolgálatot. Az alezredes szerint ugyanis a katona nem pusztán egy fegyveres ember, hanem olyan kiképzett ember, aki hisz abban, amiért harcol.

A szakértő kifejtette azt is: fontos, hogy minél több fiatalt megismertessenek a sorkatonai szolgálattal, ugyanis a felmérések azt mutatják, hogy akik kaptak kiképzést, szívesebben harcolnak az országért. Ez pedig nem holmi hatalmi kérdés, hanem a geopolitikai egyensúly megtartásának, így pedig az ország fennmaradásának kulcsa. A kiképzett állomány ugyanis olyan erőforrás, ami ezt az egyensúlyt biztosítani képes.


Ha ezzel az erőforrással nem rendelkezünk, akkor ezt a Magyarország nevű államot lehet, hogy el kell engednünk – vélekedett.


Polbeat-felvétel minden héten csütörtökön este hét órától a Revolution ’56 (R56) Szabadságharcos Sörözőben, a Bem rakpart 53-ban (a Margit híd budai hídfőjénél). Jöjjön el, kérdezzen, szóljon hozzá Ön is!

 


320 megtekintés

Komentar


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page