top of page

Vukics Ferenc: Az FDA szerint a fiatal, egészséges embereknek nincs szükségük harmadik oltásra

„I trust Putin or Xi more than I trust King Biden or »Mengele Fauci!«" – Jobban bízom Putyinban vagy Xiben, mint Biden királyban vagy Mengele-Fauciban! – írják a republikánus hozzászólók az általuk csak Dr. Frankesteinnek nevezett egészségügyi főtanácsadó legújabb nyilatkozata után.

Egyesek szerint Fauci végig a harmadik oltások mellett érvelt, és mindent megtett annak érdekében, hogy az emlékeztető oltásokat ellenző szakembereket eltávolítsa a pozíciójukból.

A hozzászólók többsége úgy gondolja, hogy a Fauci Pfizer-csekkje a napokban „dokkolhatott a bankban”.

A Fehér Ház egészségügyi főtanácsadója a héten kijelentette, hogy az izraeli adatok azt mutatják, hogy a COVID-19 elleni oltás emlékeztető oltása „abszolút nélkülözhetetlen” minden felnőtt számára a kiteljesedő járvány elleni küzdelemben.

„Ha megnézzük az izraeli adatokat, nagyon világos, hogy (az emlékeztető oltás) megfordítja azokat a gyengülő hatásokat, amelyeket azoknál az embereknél tapasztalhatunk, akiket hat hónapja vagy még régebben oltottak be” – mondta Fauci a The Daily podcastnak. Az Országos Allergia és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója hozzátette, hogy

a beoltott felnőtteknek szánt oltások „válaszunk elengedhetetlen elemei lesznek. Nem bónusz, nem luxus, hanem a program elengedhetetlen része.”

Fauci kijelentésére azt követően került sor, hogy a Pfizer arra kérte a szövetségi szabályozó hatóságokat, hogy engedélyezzék a COVID-19 elleni vakcina emlékeztető oltását 18 éves vagy annál idősebb személyek számára. A Pfizer legfrissebb tanulmánya szerint az emlékeztetők nagyjából 95 százalékra állíthatják vissza a tüneti fertőzések elleni védelmet a cég első két vakcinájához hasonló mellékhatásokkal. A Food and Drug Administration (FDA) szóvivője, Alison Hunt kijelentette, hogy az ügynökség „a lehető leggyorsabban” felülvizsgálja a Pfizer kérelmét. Hunt nem adott határidőt a döntéshez.

A Biden-adminisztráció eredetileg minden felnőtt számára emlékeztető oltást akart beadatni, de szeptemberben súlyos vereséggel kellett szembenéznie, amikor

az FDA tudományos tanácsadói elutasították az extra Pfizer adagok általános bevezetését. A testület nem volt meggyőződve arról, hogy a fiatal, egészséges embereknek újabb adagra lenne szükségük, különösen akkor, amikor a világ lakosságának nagy része beoltatlan marad.

Ehelyett csak bizonyos csoportok számára javasolták az emlékeztető oltást.

 

Irodalom:113 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page