top of page

Vukics Ferenc: Az omikronos betegeknél nem volt szükség gépi lélegeztetésre

„Meg kell értenie az embernek, hogy nem véletlen, hová születik, hol él, hová tartozik, milyen nyelven beszél, mit hisz, mire teszi föl az életét, mit tagad és mit nem vall a magáénak, mit ölel magához, és mit utasít el magától. És nem véletlen, milyen sors az, amit az embernek végig kell küzdenie, vállalnia kell, meg kell hajolni előtte, és tudomásul kell vennie, akármennyire zúgolódik is gyenge óráiban, és bárhogy szeretne tőle néha-néha megszabadulni.”

Kodolányi János

Őszintén meg kell, hogy mondjam, hogy bizony sokszor elbizonytalanodom azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e végtelen energiákat belefektetni olyan ügyekbe, amelyekről az emberek döntő többsége azt sem tudja, hogy léteznek. Minden zúgolódó” pillanatomban azonban rájövök, hogy a Teremtő valahogy úgy gondolta, pont ezekhez az ügyekhez adja azt a végtelen sok energiát, ami lehetővé teszi, hogy a „sziklatömbök tudatosságával” rendelkező helyzeteken mégis változtassunk. Aztán látva, hogy kitartunk, ingyen kegyelmével” a kezünkbe adja a bizonyítékokat, a megoldásokat és a körülöttünk lévő emberek segítségét. Szóval zúgolódtam én gyenge óráimban, hogy mennyire hiába magyarázzuk: az előzetes szakértői bejelentések” ellenére az omikron nem fogja kipusztítani a magyarságot.

Az emberek többsége továbbra is úgy gondolja, hogy a három oltással a háta mögött azért betegedett meg, mert a mellette dolgozó kolléganője a szar kínaival” oltatta magát, és azért mert a gyereke oltatlanokkal jár iskolába.
Csakhogy a valóság mást mond. Isten malmai lassan őrölnek, de a végén mégis csak meglesz az ünnepi kalácshoz szükséges alapanyag.

Dr. Rochelle Walensky az amerikai CDC igazgatója (Centers for Disease Control and Prevention) a következő megállapításokat tette a Twitteren:


Az omikron variánssal fertőzöttek vs. delta fertőzöttek állapota:

- 53%-kal kisebb a tünetes kórházi kezelés kockázata

- 74%-kal kisebb az intenzív osztályra kerülés kockázata

- 91%-kal kisebb a halálozás kockázata

- Az Omicron-betegeknél gépi lélegeztetésre NEM volt szükség

A Joseph A. Lewnard (Berkeley – Kaliforniai Egyetem) által vezetett kutatócsapat pedig a „Klinikai eredmények omikron (B.1.1.529) SARS-CoV-2 variánssal fertőzött betegek körében Dél-Kaliforniában” c. tanulmányában a következő következtetésekre jutott:

„Elemzéseink 52 297 SGTF (omikron ) és 16 982 nem SGTF (delta [B.1.617.2]) fertőzéses esetet vizsgáltak. Az omikron és Delta variáns fertőzéses esetek 235 (0,5%) és 222 (1,3%) körében történt kórházi felvétel. A járóbeteg-körülmények között először tesztelt esetek között az omikron-variáns fertőzéssel összefüggő bármely későbbi kórházi felvétel és tüneti kórházi felvétel korrigált kockázati aránya 0,48 (0,36-0,64), illetve 0,47 (0,35-0,62) volt. Az intenzív osztályra kerülés és a mortalitás aránya ambuláns pozitív teszt után 0,26-szor (0,10-0,73) és 0,09-szeres (0,01-0,75)-szerese volt az omikron -változat fertőzéses eseteinek, mint a delta-variáns fertőzéses eseteknek.

Egyetlen omikron variáns fertőzéses eset sem kapott gépi lélegeztetést, szemben a delta variáns fertőzést elszenvedő 11 esettel

a követési időszak alatt (kétoldali p<0,001). A kórházi tartózkodás medián időtartama 3,4 (2,8-4,1) nappal rövidebb volt az omikron -variáns fertőzésben szenvedő kórházi betegeknél, mint a Delta-variáns fertőzésben szenvedő betegeknél, ami a kórházi tartózkodás időtartamának 69,6%-os (64,0-74,5%-os) csökkenését tükrözi.”

„A vegyes időszakban, amikor a Delta és omikron variáns együtt terjedt a feltételezett omikron variáns fertőzéssel járó SARS-CoV-2 fertőzések jelentősen csökkentették a súlyos klinikai végpontok kockázatát és a kórházi tartózkodás rövidebb időtartamát okozták.”

Persze mi még ott tartunk Európában, hogy elhitetik velünk, hogy az omikron (egy komolyabb megfázás tüneteit okozó vírus) fogja felszámolni a modern társadalom minden vívmányát.

A „szlovák gazdaság” le fog állni, a mentősöknek túlórázni kell a háromszor beoltott, beteg kollégáik miatt, a mozdonyvezetők elfogytak, az oltatlanok pedig… hú, ki tudja mi lesz velük! Komáromi Zoltán egészségpolitikus szerint nincs menekvés, mert lesz 6. oltás és 7. hullám is. Nem mert „megcsináljuk”, hanem mert „megcsinálják” – ha hagyjuk.


Ezen az elmebajon most már tényleg felesleges idegeskedni. Mit érdekli az embereket a miért, meg a hogyan! A „sötét középkor” az emberiség legfényesebb időszaka volt ehhez képest.

Hannibal ante portas!

 

Forrás:
399 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page