top of page

Vukics Ferenc: „Corona Apartheid” – Kétmillió ember börtöne lett Ausztria

Öt nappal ezelőtt, 85 éves korában meghalt Frederik Willem de Klerk, a dél-afrikai apartheidrendszer utolsó vezetője. Az ő rendszeréhez hasonlítja az ellenzéki osztrák és az amerikai sajtó azokat a korlátozásokat, amelyeket Ausztria a napokban bevezetett. Az osztrák kormány országos otthonelhagyási tilalmat rendelt el az oltatlanokkal szemben, amit ellenzéki politikusok „korona-apartheid rendszernek” minősítettek.

„Valóban nem tettük meg ezt a lépést könnyedén, és nem hiszem, hogy le tudna bárki beszélni a szükségességéről” – mondta Alexander Schallenberg kancellár az Oe1 rádiónak adott kommentárjában, amelyet az Associated Press idézett.

„Ez drámai lépés – ebben az országban körülbelül 2 millió embert érint” – erősítette meg, és azt állította, hogy „pontosan az a célunk, hogy a minimálisra csökkentsük az oltatlanok és az oltottak közötti érintkezést, valamint az oltatlanok közötti kapcsolatot is”.

„A célom egyértelműen az, hogy az oltatlanokat beoltassam, és ne korlátozzam az oltottakat” – hangsúlyozta Schallenberg.

"Hosszú távon keressük a kiutat ebből az ördögi körből, amelyben most vagyunk – és ez egy ördögi kör, hullámról bezárásba botorkálunk, és ez nem tarthat a végtelenségig – csak a védőoltás lesz a megoldás" – tette hozzá. Úgy tűnik, hogy az oltásszkeptikusokat és az oltással tétovázókat arra figyelmezteti, hogy képtelenek normális életet élni a társadalomban, amíg be nem oltják őket.

„A valóságban azt mondtuk a lakosság egyharmadának: bizonyos okok miatt nem hagyja el [otthonát] különben…”

– mondta a kancellár a BBC által idézett kommentárjában, arra az esetre, ha kétségek merülnének fel szándékaival kapcsolatban.

Herbert Kickl volt belügyminiszter, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke „Corona-apartheid rendszernek” minősítette a diszkriminatív zárlatot, és az Euractiv szerint tömegtüntetésekre szólított fel, hogy tiltakozzanak a lépés ellen, azzal érvelve, hogy „kétmillió embert gyakorlatilag bebörtönöznek anélkül, hogy bármi rosszat tettek volna”.

Kickl, aki a koronavírus elleni védőoltásokat „kísérletinek” minősítette, szeptemberben azt mondta: „Az, hogy valaki beoltatja magát a koronavírusellen vagy sem, annak egy szabad döntésnek kell lennie. Ez az egyéni döntés szabadsága. Én sem vagyok beoltva."


A cikk elején felvetett történelmi példára talán jobban oda kellene figyelni. Az egyre drákóibb elnyomás sem tudta megmenteni Dél-Afrika apartheid rendszerét, az osztrákot sem fogja.

 

Forrás:


478 megtekintés

Komentar


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page