top of page

Vukics Ferenc: Drákói intézkedések nélkül is a svédeknél a legalacsonyabb a járvány okozta halálozás
Svédország digitális COVID-19 oltási tanúsítványt vezet be a több mint 100 főt befogadó nyilvános összejöveteleken és rendezvényeken – közölték szerdán a hatóságok. A lépés az Európai Unió más országainak hasonló lépéseit követi, miközben a közelmúltban kontinensen megnövekedett a COVID-19 megbetegedések száma.

„Egy ilyen hírt nehéz közölni. Mindannyian azt akarjuk, hogy a járvány véget érjen” – mondta Lena Hallengren szociális miniszter, hozzátéve, hogy a tanúsítványt december 1-től vezetik be.

Svédország korábban kitűnt az európai nemzetek közül a járványra adott viszonylag kézenfekvő reakciójával. Amanda Lind kulturális miniszter elmondta, hogy nem kötelező felmutatni az oltási igazolást, de aki nem tudja bemutatni, annak bizonyos korlátozásokat be kell tartania. Azt mondta, hogy egy rendezvény szervezői döntenek arról, hogy milyen korlátozások legyenek. A bevezetés „olyan intézkedés, amelyet szükségesnek látunk annak érdekében, hogy ne terheljük túl az egészségügyi rendszert” – mondta Karin Tegmark Wisell, a Svéd Közegészségügyi Ügynökség vezetője.

Korábban Anders Tegnell a Financial Timesnak azt mondta, hogy a szomszédos országokban, például Dániában és Németországban tapasztalható megbetegedések számának meredek emelkedése, különösen a be nem oltottak körében, „ami határozottan aggasztó, és ezt valóban mi is nagyon komolyan vesszük”.

A formális lezárás tilalmának kidolgozója azonban hangsúlyozta, hogy Svédországban az egyik legalacsonyabb a többlethalandóság szintje Európában, míg más, sokkal szigorúbb pandémiás intézkedéseket alkalmazó országban ez az átlaghoz közelít.


„Most már két éve vagyunk ebben a helyzetben, és Svédország semmilyen szempontból nem igazán tűnik ki. Nem mi vagyunk a legjobbak, de biztosan nem a legrosszabbak. Ezt hallom most: mennyi jót tettek ezek a drákói intézkedések bárkinek is?”


 

Irodalom:
191 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page