top of page

Vukics Ferenc: Faucinak "köszönhetjük" a világjárványt? – Ez van ma az amerikai lapok címlapján
Richard H. Ebright molekuláris biológus szerdán közzétette az Országos Egészségügyi Intézet (NIH) levelét, amelyből kiderül, hogy egy NIH-támogatás finanszírozta a Vuhani Virológiai Intézet funkciójavító kutatását. A levél megcáfolja Dr. Anthony Fauci szenátusi meghallgatásán tett vallomását. Fauci a májusi tárgyaláson azt vallotta a szenátoroknak, hogy az NIH „soha és most sem finanszírozza a funkciók javítását célzó kutatást a Vuhani Virológiai Intézetben”.

Az NIH október 20-i levele, amelyet a szenátusi felügyelő bizottság rangidős tagja, James Comer (R-KY) mutatott be, arról szól, hogy valóban létezett az a NIH-támogatás, amelyet először az EcoHealth Alliance-nek ítéltek oda, majd később a vuhani laboratóriumnak továbbítottak. A NIH-támogatás egy kutatási projektet finanszírozott 2018-ban és 2019-ben, amellyel azt vizsgálták, hogy

„képesek-e a Kínában jelen lévő, természetben előforduló denevérek koronavírusainak tüskefehérjéi egy egérmodellben kötődni az emberi ACE2 receptorhoz?”.

A levél hozzátette:

„Ebben a korlátozott kísérletben az SHC014 WIV1 denevér koronavírussal fertőzött laboratóriumi egerek betegebbek lettek, mint a WIV1 denevér koronavírussal fertőzöttek.”

Az Egészségügyi és Humánszolgáltatások Minisztériuma szerint a „funkcióbővítés–kutatás” során arra törekednek, hogy javítsák a kórokozó betegséget fertőző képességét.

Ebright a Twitteren azt írta, hogy a levélben az NIH

„kijavítja Collins és az NIAID igazgatója, Fauci hamis állításait, miszerint az NIH nem finanszírozta a funkciók javítását célzó kutatást Vuhanban”.

Továbbá Ebright megjegyezte, hogy az NIH levele úgy látszik, hogy azt is mutatja, hogy az EcoHealth Alliance megsértette az NIH támogatási feltételeit.

Az NIH közölte:


„óvatosságból és a felügyelet további elemeként arra köteleztük a szerződő felet, hogy a támogatottnak azonnal jelentést kellett volna tennie minden olyan esetben, amikor a kísérlet eredményeként a fertőzőképesség megnövekedett. Ennek hatására a szervezetnél egy másodlagos felülvizsgálatot indítanak el annak eldöntésére, hogy a kutatási célokat felül kell-e vizsgálni, vagy új biológiai biztonsági intézkedéseket kell-e hozni. Az EcoHealth azonban nem jelentette úgy az eredményeket, ahogy azt a támogatás feltételei megkövetelték volna.”

A levél arra is próbált rámutatni, hogy a támogatás keretében vizsgált koronavírusok valószínűleg nem váltak SARS-CoV-2-vé, amelyet ma „koronavírusnak” vagy „COVID-19-nek” neveznek, azt viszont nem tisztázta, hogy a kutatás eredményeit felhasználva elő lehetett-e állítani az „új típusú koronavírust”.

Tom Cotton szenátor (R-AR), akit korábban sokan gúnyoltak, mert azt sugallta, hogy nagy valószínűséggel a koronavírus a Vuhani laboratóriumból szökött meg, szintén mérlegelte az NIH levelét, és a következőt tweetelte:

„Fauci tudta. A törvény legteljesebb körében ki kell vizsgálni és el kell járni ellene. ”


 

Forrás:

150 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page