top of page

Vukics Ferenc: Félreértés ne essék, be vagyok oltva. De az oltatlanoknak is joguk van élni!

A Tagesschau kommentárrovatában (IHRE MEINUNG KOMMENTARE) a Krid01 azonosítóval megjelölt olvasójuk: Igen, minden nap meghalnak emberek c. írásában a következőket írja a németországi helyzetről:

„Így volt ez a Covid előtt is – így lesz a Covid után is. Meglátásom szerint az egész ország megőrül – és ez pontosan így lesz majd 2022 őszén és 2023 őszén is. Fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy mit vagyunk még hajlandók feláldozni? Megijedek a saját hazámtól, amikor nap mint nap azt olvasom és hallom, hogy nyilvánosan rágalmaznak olyan embereket, akiknek saját – vagy akár eltérő véleményük van.

A saját vélemény és annak hangos kimondása talán nem a demokrácia és a jogállamiság alapja? Nem vagyok kész arra, hogy ezt feláldozzam – egyszerűen nem akarok egy ilyen országban élni. A médiának is újra fel kellene vállalnia valódi feladatát – kritikusan megkérdőjelezni, hogy valójában mi is történik ebben az országban. Túl gyakran olvasok és hallok buta propagandát.

Félreértés ne essék – nem vagyok vírustagadó, és be vagyok oltva. De mégis fontos számomra, hogy azok, akik másként döntöttek, zavartalanul élhessenek ebben az országban.”

 

Irodalom:193 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page