top of page

Vukics Ferenc: Kanyarójárványok törtek ki az amerikai bázisokon
Még a nyár közepén jelentette ki az amerikai hadsereg, hogy megkezdik azoknak az afgánoknak a kimenekítését, akik a megszállás alatt az amerikai hadseregnek dolgoztak, és a kivonulás után veszélyben érzik az életüket a tálib előretörés miatt. A dicstelen távozásig a betervezett százezrek helyett csak tízezreket sikerült kimenekíteni.

„A Joe Biden elnök adminisztrációja által befogadott afgánok olyan vírusokat hordoznak, mint a kanyaró, a malária, a tuberkulózis, valamint a koronavírus” – írja a Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Hétfőn a CDC bejelentette, hogy a Biden-adminisztráció által állandó letelepítés céljából az Egyesült Államokba szállított afgánok ezreit már be kellett volna oltani a kanyaró és a koronavírus ellen, de jelenleg semmi jel nem utal arra, hogy megfelelő felhatalmazást kapjanak a szükséges művelet elvégzésére. Jól látható módon a kötelező védőoltások beutazás előtti beadását sem sikerült rendesen megszervezni az amerikai kormánynak, így saját lakosságukat veszélyeztették.

A CDC tisztviselői közleményükben ezt írták:

2021. szeptember 20-ig a közegészségügyi osztályok értesítették a CDC-t 16 kanyaró esetről a kitelepítettek között. Valamennyi kanyarósnak bizonyított beteget elkülönítették, és a lehetséges kontaktszemélyeket is karanténba helyezték. Azok a személyek, akik nem voltak immunisak, MMR vakcinát kaptak, vagy ha ez az oltás számukra nem volt megfelelő, akkor immunglobulint. Az Egyesült Államokban tartózkodó menekülteket MMR-el kell oltani, és a védőoltástól számítva 21 napig karanténban kellene lenniük ellenőrzött katonai bázisokon.”


Az MMR-vakcina a kanyaró, mumpsz és rubeola ellen véd. Noha hazánkban kisgyermekként szinte mindenki megkapja ezt a kombinált védőoltást, ez nem garantálja az életre szóló védelmet. Sok országban nincs kanyaró elleni immunizációs program, így az onnan érkező utazók növelik a betegség terjedésének kockázatát. Kanyaróban szerte a világon évente 250 ezer ember, köztük sok gyermek hal meg a fejlődő országokban. Magyarországon kötelező az MMR-védőoltás. A gyermekek először 15 hónaposan, majd az általános iskola hatodik osztályában újra megkapják. Az oltóanyag élő, de legyengített kanyaró-, mumpsz- és rózsahimlővírusokat tartalmaz.

A CDC azt követően tette meg ezt a nyilatkozatot, hogy nyolc amerikai katonai bázison kanyarójárvány tört ki. A CDC illetékesei a kanyaró mellett kiderítették, hogy behozott afgánok a kiindulópontjai a helyi varicella, mumpsz, tuberkulózis, malária, leishmaniasis, hepatitis A és koronavírus járványoknak.

Annak a több ezer afgánnak, akik jelenleg a tengerentúli katonai bázisokon tartózkodnak, ezután a beutazások előtt fel kell venniük a kötelező védőoltásokat, és csak a 21 napos karatént követően szállíthatják be őket az Egyesült Államokba.

A Breitbart News szerint a Biden-kormányzat az ország 46 államában tervezi az afgánok végleges letelepítését. Biden azt mondta, reméli, hogy a következő 12 hónapban mintegy 95000 afgánt telepíthet le az Egyesült Államokban.

Az áttelepítési műveletet nem csak amerikai adófizetők pénzéből finanszírozzák. Számos, kétes hírű menekült vállalkozó, óriás multinacionális vállalatok, valamint a Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama volt elnökök által támogatott civil szervezetek (NGO) is pénzelik az akciót.

 

Forrás:


73 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page