VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Vukics Ferenc: Kína szerint a COVID-19 eredetének kutatásába az amerikai laborokat is be kell vonni


Kína szerint a COVID-19 eredetének kutatásába az amerikai laborokat is be kell vonni

Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője szerint a nyugati médiumokban Kínát próbálják hibássá tenni a világjárvány kitöréséért, de a valóság megismeréséhez nemcsak a vuhani laboratóriumban, de az az Egyesült Államoknak is azonnal meg kell indítani a vírus eredetének felkutatását.

A szóvívő szerint, ha az USA-nak nincs takargatnivalója, akkor engedélyezze, hogy egy nemzetközi tudóscsoport vizsgálja meg az amerikai víruslaborokat. Zhao-t az amerikai hadsereg biológiai laboratóriumai közül különösen a Fort Detrickben (Maryland) található érdekli.

Úgy tűnik, nem csak a Wuhani Virológiai Intézetben tanulmányozták a denevér koronavírusait a pandémiát megelőzően.

Márciusban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy 120 oldalas jelentést tett közzé Wuhanban végzett vizsgálatok alapján, amely arra a következtetésre jutott, hogy a kínai koronavírus nagy valószínűséggel azután kezdte megfertőzni az embereket, hogy rövid időn belül két állatfajt érintve elterjedt.

A WHO-nak eddig – 80 000 mintavétel után! – nem sikerült egyetlen olyan állatot sem találnia Wuhan Hubei tartományában, amelyben ki lehetett volna mutatni a vírust. Az állati eredetű bizonyítékok hiánya felélesztette az érdeklődést a Wuhani Virológiai Intézet iránt.

A múlt héten héten a Wall Street Journal jelentést tett közzé, amely egy kiszivárgott amerikai külügyminisztériumi dokumentumra hivatkozva azt állítja, hogy a Wuhani Virológiai Intézet több alkalmazottját már 2019 novemberében ismeretlen légúti megbetegedéssel szállították kórházba.

A tudósok több mint egy évig egyetértettek abban, hogy a vírus valószínűleg az állatokban természetes úton fejlődött ki, mielőtt megfertőzte volna az embert. A Kínai Kommunista Párt több alkalommal is annak a véleménynek adott hangot, miszerint az új vírus az amerikai Fort Detrick laborjában látta meg a napvilágot. Peking elutasította a Wall Street Journal jelentését:

"Az Egyesült Államok semmit sem törődik a tényekkel és az igazsággal. Nem érdekli a pandémiás eredet tudományos tanulmányozása, csak Kínát akarja bekenni és bűnbakká tenni, és a világjárvány leple alatt politikai játékokat játszani. Az Egyesült Államoknak követnie kell a kínai példát és haladéktalanul el kell végeznie a vírus eredetének vizsgálatát a WHO-val odahaza is. Hány titkot rejtenek az Egyesült Államok Fort Detrick-ben található laboratóriumában és más, a világ többi részén található amerikaiak által működtetett biolaborokban? Mi az igazság az észak-virginiai légúti megbetegedések 2019 júliusi kitörése, az e-cigarettához, vagy a vapinghoz kapcsolódó tüdőbetegség (EVALI) járvány Wisconsin-i eseteivel kapcsolatban? Az Egyesült Államok magyarázattal tartozik a világnak.”

Az amerikai orvosok az e-cigaretta által okozott tüdőbetegségek számos esetét a Kínában gyártott termékek használatára vezetik vissza.

"Ha a laboratóriumi szivárgás elméletét a vizsgálat egyik irányának tekintik mondta a Global Times amerikai szakértőkről , a Wuhani Virológiai Intézetet nem szabad egyedüliként bevonni. A Fort Detrick biolabor kutatásai arra engednek következtetni, hogy amerikai fél a padémiában megjelenő vírushoz hasonló kórokozókkal kísérletezett, ezért fel kell venni a vizsgálat első célcsoportjába.”

"Ezen túlmenően folytatta az Egyesült Államok elképesztően sok biolabort épített Ázsiában, és ezek kivizsgálása ugyanolyan sürgős projekt, amelyet hozzá kell adni a COVID-19] eredet-felkutatásához."

A Times nem sorolta fel az állítólagos „figyelemre méltó jeleket”, amelyeket állítása szerint a Fort Detrick létesítmény mutatott.

A Global Times szerint a nyugati titkosszolgálatok minden dezinformációs lehetőséget felhasználnak arra, hogy lakosságukat egy Kína-ellenes háborús lázba sodorják. A lap szerint a COVID-19 eredetének felkutatására vállalkozó amerikai hírszerző szervezetek csak megismétlik az iraki háborút kiváltó „mosópor”-hazugság taktikáját.

Donald Trump volt amerikai elnök a múlt héten újból megismételte a laborszivárgással kapcsolatos korábbi állítását, és azt követelte, hogy Kína fizessen 10 billió dollárt a járvány által okozott károk megtérítésére.

Ironikus módon, miközben Biden végrehajtó rendelkezései folyamatosan felszólítottak a trumpizmus visszavonására, tettei megkétszerezték Trump örökségét, például azzal, hogy a COVID-19 eredetének felkutatását a CIA feladatának nyilvánították.

2021 januárjában, négyhetes wuhani terepvizsgálat után a WHO által összehívott közös szakértői csoport arról számolt be, hogy a laboratóriumi esemény hipotézise "rendkívül valószínűtlen". A szakértők ekkor azt is javasolták, hogy végezzenek további tanulmányokat a világ más helyein és országaiban.

A kína lap szerint az amerikai kormány nem erre az eredményre számított.


A Biden-kormány csalódottan sürgősségi megbízást adott az amerikai hírszerző szervezeteknek, hogy megpróbálják hiteltelenné tenni a WHO jelentését. Vajon a merényletekre és a kémkedésre szakosodott CIA-ügynökök egy csoportja jobban meg fogja érteni a koronavírus eredetét, mint a világ vezető tudósai? A megrendelő igényét biztosan jobban ki fogják szolgálni. Ha egy vizsgálatnak valóban célja, hogy a jövőben jobban felkészítse a világot a váratlan járványokra, akkor kétségtelen, hogy azt minden ország fenntartás nélkül fogadná. De az Egyesült Államok beavatkozása a WHO vizsgálatába aláássa ezt a lehetőséget.”

„2020 elején az Egyesült Államokban a COVID-19-es esetek száma heteken belül elérte a tízmilliót. Ebben az országban okozta a legnagyobb pusztítást. 2019 végén az Egyesült Államok hadserege hirtelen bezárta a biológiai laboratóriumot a Maryland-i Fort Detrickben, de miért?

A pusztító pandémiával szembesülve az Egyesült Államok kormánya nem tudta megvédeni Amerikában több mint 600 000 ember életét. A kormányzat a saját felelősségének beismerése ellen menekül, ezért mindenáron Kínában keresi a bűnöst, mert így nem kell a sajátjaikat bíróság elé állítani.”

Források:

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek