top of page

Vukics Ferenc levele a Budaházy és társai szabadulásáért most is zajló tüntetéshez és az államfőhöz

Egy édesapának a gyermekei mellett a helye


Életünk egyik fontos felismerése, hogy a Teremtővel való állandó hadakozás helyett be kell látnunk: nem tehetünk mást, szeretnünk kell az embereket. A magyar nemzet nem más, mint közös nyelven, közös műveltséggel, közös hittel és közös szeretettel a jövőre szövetséget kötött emberek közössége. A magyar nemzethez hozzá tartozik mindenki, aki a múltban előttünk élt, a jelenben itt van közöttünk és a jövőben meg fog születni. Így vagyunk mi magyarok együtt, egy nemzet.


Lassan megtanuljuk, hogy hűségesnek kell lennünk az előttünk élt nemzedékek küzdelmeihez és a jövőben megszületendő gyermekeink álmaihoz, de azt még csak most tanulgatjuk, hogy nemzeti közösségünk csak akkor lesz teljes, ha a jelenben mellettünk élő másik magyar emberhez is hűségesek leszünk.


A hűség teszi teljessé közösségi valónkat. Azok, akik ma itt vannak, nemcsak Budaházy Györgyhöz és a vele együtt elítélt nemzettársainkhoz hűségesek. Hűségesek a felségeikhez, a gyermekeikhez, a szüleikhez, a testvéreikhez és a barátaikhoz. Hűségesek az igazsághoz és egy emberibb jövő reményéhez.


Ennek az országnak nem Budaházy Gyuritól és barátaitól kell félnie. Attól kell tartania, amikor már nem lesznek olyanok, akik a szívükön viselik Magyarország sorsát. Ezeknek az embereknek a gyermekeik, a szeretteik mellett a helyük. Az eddig elszenvedett megaláztatásokat és az elvesztett életidőt nem lehet visszaadni, de a köztársasági elnök Asszony kegyelme megakadályozhatja, hogy az igazságtalanság jóvátehetetlen károkat okozzon. Nehéz idők jönnek. Csak a teljes és ép családok képesek ellenállni az erkölcsi, gazdasági válságoknak és a történelem vérzivataros időinek.


Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Novák Katalin!


Mi itt most mindannyian arra kérünk egy háromgyermekes édesanyát, hogy gyakoroljon kegyelmet és adja vissza az igazságtalanul elítélt édesapákat a családjaiknak, és adja vissza abbéli reményüket, hogy Magyarország továbbra is az, amivé elődeik tették.


Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Novák Katalin!


Mi hűségesek vagyunk Budaházy Györgyhöz és társaihoz, őket el nem hagyjuk! Addig, amíg családtagjaik szabad emberként át nem ölelhetik őket! Isten Minket úgy segéljen!


Vukics Ferenc

egyetemi oktató, a Szilaj Csikó katonai szakértője, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítója


 

Kapcsolódó cikkünk:


465 megtekintés

Hozzászólások


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page