VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Vukics Ferenc: Mitől fél Amerika?
Scott Rasmussen közvélemény-kutató intézet nemrégiben közzétett tanulmánya szerint a demokrata választók 57 százaléka úgy véli, hogy Donald Trump támogatói jelentik a legnagyobb veszélyt az amerikai nemzetre. Úgy tűnik, hogy a beoltatlanok elleni kampány is a demokratáknál talált leginkább célba. Biden pártjának támogatói szerint (56%) az oltatlanok jelentik Amerika működőképességére a „legkomolyabb fenyegetést”.

Kevesebb demokrata tartja komoly problémának a tálibokat (44 százalék), Kínát 44 százalék tartja veszélyforrásnak. Oroszországot 37 százalékuk tartja fenyegetésnek, a rendőrtisztekben 24 százalékuk nem bízik meg. A baloldali propaganda ellenére meglepő módon a demokraták 20 százaléka továbbra is tart az illegális bevándorlóktól.

A republikánusok azonban a tálibokat (66 százalék), az elvadult rendőröket (62 százalék), Kínát (58 százalék) választották a legkomolyabb fenyegetésnek. Trump hívei (9 százalék) és a be nem oltottak (29 százalék) a számukra nem jelentettek komolyabb veszélyforrást. A felmérés érdekessége, hogy a független szavazók mintázata sokkal közelebb áll a republikánusokhoz, mint a demokratáké, ami azt jelenti, hogy a baloldali propaganda komoly hatást gyakorol a demokrata szavazókra, akik egyre inkább radikalizálódnak, de az amerikai társadalom többségére nem gyakorol olyan mértékű hatást, mint ahogy azt korábban feltételezték.

John Nolte, a Breitbart újságírója a következőket írta a felméréssel kapcsolatban:

„Ez a közvélemény-kutatás segít megmagyarázni Joe Biden közelmúltbeli viselkedését, aki amikor éppen tízmilliárd dolláros haditechnikai eszközökkel fegyverezi fel a tálibokat és százával adta át az amerikai állampolgárokat a megtorlásuknak, akkor ő és a média inkább a Trump-támogatók és a nem oltottak elleni háború folytatására összpontosítanak.

Bármennyire is megvetem a Demokrata Pártot és Biden-t, ha valaki megkérdezné tőlem, hogy a „Biden-támogatókat” vagy a „demokratákat” komoly veszélynek látom-e az országra, a válaszom természetesen nem lesz. Vannak barátaim és szeretteim közöttük, és nem jelentenek veszélyt senkire.

De ezt a gyűlöletet, félelmet, amit a demokraták és a velük szövetséges média Trump híveivel és a be nem oltottakkal szemben állandósít, mégiscsak tűrhetetlen.

A Trump és támogatói elleni démonizáló kampány, az oltatlanok elleni dehumanizáló kampány tökéletesen hasonló módszertan szerint működik, mint ahogy Hitler cselekedett a zsidókkal szemben. Ugyanez az eszement helyzet jött létre, amikor egy őrült úgy gondolta, hogy egy nép áll az útjába az ő szocialista utópiájának.

Egyébként ha jobban belegondolsz, egyszerűen hülyeség jobban félni a be nem oltott emberektől (főleg, ha beoltott vagy), és Trump támogatóitól, mint azoktól a táliboktól, akik lehetővé tették a szeptember 11-ét, akik menedéket és támogatást nyújtottak ugyanazon embereknek, akik legyilkoltak majdnem 3000 ártatlan az utasszállító repülőgépek épületekbe való berepülésével. (E kérdésben az újságíró sajnos a mára már nyilvánvalóvá vált főáramú hazugságokat szajkózza. – a Szerk.) Ugyanakkor a demokraták mindössze 57 százaléka látja fenyegetésként Trump támogatóit, ami sajnos sokkal alacsonyabb szám, mint amire egyébként számítottam volna.”