top of page

Zöldpárti minisztérium a G7 előtt eltávolíttatta a münsteri városháza 16. századi feszületét
Kedves Címzett!

Annalena Baerbock német zöldpárti külügyminiszter minisztériuma a G7 külügyi csúcstalálkozója előtt eltávolíttatta a münsteri városháza 16. századi feszületét.


A döntés nemcsak a németországi keresztények körében vált ki ellenállást, hanem Európa-szerte megdöbbenti a jóérzésű embereket.


A külügyminisztérium kitért az egyenes válaszadástól. Állításuk szerint a miniszter nem tudott a döntésről, azt viszont nem vonták vissza, nem határolódtak el tőle, nem kértek érte bocsánatot, és senkit nem vontak felelősségre miatta.Az ügy kapcsán eszünkbe juthatnak Robert Schuman közel hetven éves mondatai:

„A demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz. Egy kereszténységellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed.”

Az egységes Európa megálmodójának, a luxemburgi születésű német-francia kereszténydemokrata politikusnak igaza volt…Tiltakozásomat fejezem ki a német külügyminisztérium döntésével kapcsolatban, amellyel eltávolíttattak egy antik keresztet a münsteri történelmi városháza béketerméből a G7-csúcstalálkozó idejére.


A kereszt Európa keresztény gyökereire emlékeztet. Minden olyan tett, amely eltávolítja ezt az Európa és a keresztények számára oly fontos jelképet, a kontinensünk és civilizációnk alapját jelentő gyökerektől való elszakadást jelenti.Köszönettel:


Schittl Eszter és a CitizenGO csapata


U.i.: Aláírása mellett azzal is sokat tehet az ügyért, ha megosztja, továbbküldi a kereszt mellett kiálló kampányunkat ismerőseinek is. Hálás vagyok a segítségéért.147 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page