top of page

Hiú remény? – Avagy miként szüntethető meg az allergia?

Borza Zoltán

– Kedves Zoltán, azt tudtam, hogy természetgyógyász vagy, de azon meglepődtem, amit az allergiával kapcsolatban mondtál. Elmondanád, miből gondolod, hogy meg tudod szüntetni az allergiát?

– 31 évvel ezelőtt vegetáriánus lettem, de tejtermékeket még fogyasztottam. Egy áprilisi reggel minden előzetes jel nélkül elkezdett folyni az orrom. (Anélkül, hogy tüsszögtem vagy fáztam volna.)

– Ez valami allergia kezdete volt?

– Igen. Ekkor már radiesztéta voltam, s egy kezemben tartott speciális mérőpálcával megállapítottam, hogy a szervezetemben a fehérje szintje 15%-os.

– És mennyinek kellene lennie?

– 10% – ha egészségesek vagyunk. Én ettől kezdve aztán már tejféléket sem ettem, és az allergiám egy hónap múlva megszűnt, a fehérjeszintem pedig lecsökkent 10%-ra. 28 éven keresztül nem is foglalkoztam vele. 2017 nyarán aztán egyre több allergiást láttam, és mértem náluk 15%-os fehérjeszintet. Elújságoltam a háziorvosomnak, hogy úgy gondolom, rájöttem, mi „az” allergia közös oka. El is mondtam neki a fehérjeszint-elméletemet. Erre ő: Zoli, csináljál egy kísérletet! Felírok egy gyógyszert, és azt próbáld ki. (A gyógyszer nevét szándékosan nem írom itt le.) A gyógyszer bevétele után a fehérjeszintem három órán belül 10-ről 5%-ra csökkent, és három hónapig tartott, mire visszamászott 10-re. – És az nem rossz a szervezetnek? Nem ártalmas? Elég drasztikus változásnak tűnik...

– Ez Európában, illetve hazánkban nem gond, mert éppen az a baj, hogy túl sok fehérjét fogyasztunk, s ezért sokaknál túl magas a fehérje szintje a szervezetben.

– Azt állítod, hogy az allergia egyetlen gyógyszerrel megszüntethető? És ezt az orvosok nem tudják?

– Ezt a tablettát az orvosok más betegségre írják fel. Azt mindenkinek tudnia kell, hogy az allergia akkor jön létre, ha az immunrendszer 80%-os szinten van, vagy még ennél is gyengébb. Ez az állapot olyan, mint például a gépkocsinál, ha elkezd villogni a kis lámpa, amely azt jelzi, hogy tankolni kell. Akkor nem alkudozunk, és követjük az utasítást.

Ha valaki allergiás, akkor az egy komoly figyelmeztetés. Az általam biztosított gyógyszer csak a legkínzóbb tüneteket szünteti meg, és ezt kell kövesse az immunrendszer megerősítése. Ez több lépésben történik, és ezek hatása összeadódik.

– Mi az a módszer, amely ilyen hatékonyan tudja befolyásolni az immunrendszerünket?

1. lépés: Sajnos nagyon sok felnőtt szervezetében már nem található meg a három legfontosabb enzim: a lipáz, az amiláz és a proteáz. Ezt a hiányt többféleképpen, de pl. a papaya zöld tablettájával is tudjuk pótolni. (Ez azért is fontos, hogy a különféle táplálékkiegészítők fel tudjanak szívódni.)

– Gondolom, az enzimeknek több fontos szerepük is van. Nem? Sokan nem élnek táplálékkiegészítőkkel, s ezt hallva csak megvonnák a vállukat...

– A szervezetünkben több ezer enzim is segíti a normális működést, és a fent említettek a legfontosabbak, ezek szintje a helytelen táplálkozásunk miatt csökken.

2. lépés: Kezdjük el fogyasztani a Flavon Peak terméket. Ez egy folyékony gyümölcskoncentrátum, és roborálja a szervezetet.

3. lépés: Kezdjünk el a vércsoportunknak megfelelően táplálkozni.

4. lépés: Olvassuk el és szívleljük meg az amerikai kutatóorvos és ideggyógyász könyvét: Dr. David Perlmutter: Agyépítők. (Kossuth Kiadó) Kapható a könyvesboltokban.

Ez a könyv számomra egy paradigmaváltást hozott. Egész vegetáriánus életemben mindig olyan figyelmetlen voltam, hogy rendre mindent elhagytam. De azért mindig tudtam, mit, hol keressek. Én O-ás vércsoportú vagyok, az olajos magvak és növényi olajak nem tudtak az agynak elég zsírt biztosítani. A könyv hatására pl. elkezdtem fogyasztani a mangalicazsírt. Hihetetlenül nagy, pozitív változást tapasztaltam.

A könyv lényege: leírja, hogy a jelenlegi európai táplálkozás milyen helytelen, és ez nagyon sok betegségünk okozója és fenntartója.

A szervezetünkben hizlaló és fogyasztó baktériumok milliárdjai biztosítják az emésztést. Ha ez a rendszer felborul, azt helyre kell állítani. Az allergián kívül még nagyon sok más betegségre is megoldást jelenthet a könyvben – egyszerűen, jól követhetően – leírt rendszer elsajátítása, ill., ha azt mindennapi étkezési szokásunk részévé tesszük.

5. lépés: Sajnos nagy biztonsággal ki lehet jelenteni, hogy mindnyájunk szervezetében van jelentős elektroszmog-terhelés. Ajánlás: Tessék megnézni a YouTube-on az Elektrosokk 01, 02, 03 stb. adásait. Azokból kiderül, hogy ezt a rendellenességet is meg tudjuk szüntetni.

Ajánlásaimnál figyelembe veszem a holdfázisokat is.

– Miként gondolod ennek a tanításnak az elterjesztését, gyakorlati alkalmazását?

– Arra gondoltam, hogy a sajtó, rádió, TV segítségével el tudom érni azokat a gyógyítókat, akiknek tanításomat tovább tudom adni.

Nagyon jó lenne, ha jelentkeznének radiesztéták, kineziológusok, illetve olyan személyek, akik az immunrendszer állapotát hitelesen mérni képes mérőkészülékkel rendelkeznek.

Aki szeretne bekapcsolódni, azt kérem, írjon e-levelet a holisztikus1950@gmail.com címre, vagy hívjon telefonon: 99-371-536

– Köszönöm, hogy mindezt így összefoglaltad. Sok sikert kívánok!

(Hajdú Éva)

221 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page