top of page

Vágtázó Csodaszarvas karácsonyi nagykoncert – Vukics Ferkóval

Vágtázó Csodaszarvas karácsonyi nagykoncert a Vágtázó Csodaszarvas (VCsSz) és A38 Hajó szervezésében.

18:00 Vukics Ferenc előadása: Tartson neve, míg a Föld tart...

Az előadás témája: A régi magyarok úgy hitték, hogy az emberek nem halnak meg, hanem gyermekeik szívében élnek tovább. Így minden élő magában hordozza összes őse lelkét. A lelkek a mennyországba akkor kerülnek, ha gyermekeik élete boldog és kiegyensúlyozott lesz. Pokolra akkor kerülnek, amikor gyermekeik sorsa az ínség és szenvedés. Ezért is olyan fontos a régi magyarok hitvilága szerint a gyermek és a jövő. Ezért sem lehet egyetlen nemzedék semmilyen földi tulajdonnak birtokosa, és ezért minden jog forrása a Szent Korona. Ezért kell minden magyar gyermeket úgy nevelni, mintha az ország királyát oktatnánk és tanítanánk.

20:00 - 22:10 Vágtázó Csodaszarvas karácsonyi nagykoncert!

A Vágtázó Csodaszarvas a magyar népzene eurázsiai ősrétegét, a lovasnépek fergeteges, őserejű népzenéjét eleveníti fel, s hozza olyan közel, hogy ezeken az ünnepeken őseink érzésvilága átélhető valóság. Koncertjeiket eget verő boldogság, tomboló jókedv, az összetartozás érzése emeli a magasba. Zenéjük a kozmikus életerő diadalának jegyében születik. Grandpierre Atilla csillagász-énekes és a tíz ősi hangszeren játszó kiváló népzenész koncertjein az életvágy természetes nagyságában tör ki, a zene megelevenedik, belső világunk legmélyén elemi erejű tüzek csapnak fel. Szellem, virtus és legyőzhetetlen életenergia tombol az ősi magyar néplélek ünnepein. A folytonosan túlcsorduló boldogságzáporban megnyílnak a legyőzhetetlen Élet kapui, létünk végső alapjai megmozdulnak, s csontjainkban izzó életvágy ömlik szét. Kezdődhet az időtlen szertartás, amely összeköt őseinkkel, az örök életteljességgel. A Csodaszarvas immár hagyományos karácsonyi nagykoncertjein gyakran az egész hajótest egyszerre rázkódik. Aki meg szeretné ízlelni az eget verő életszeretetet, annak itt a helye! A visszajelzések szerint ez a zene „hasonló, mint a ruha nélküli síelés"; „adrenalinbomba!”; „a legjobb, amit az ember mástól kaphat!”. Lemezeik aranylemezek lettek.

„...aligha akad más olyan muzsika, amellyel ennyire hatásosan győzhetnénk meg nemzeti múltunk, örökségünk hatalmas, máig ható erejéről honfitársainkat és akár az egész világot, mint a Vágtázó Csodaszarvas zenéje.” (Magyar Nemzet)

„Ez a zene méltó tisztelgés Bartók Béla és Kodály Zoltán szelleme előtt” (Kultúrpart)

https://www.youtube.com/watch?v=MhP4yBEWzo0 Napkapu /nem él – a Szerk./

Akarsz igazán élni? Bele szeretnél szagolni az élet teljes ízébe? Szeretnéd szabadjára engedni az ősi ösztönt, kiélni az életvágyadat? Szeretnél hallani valami igazi, megalkuvás nélküli zenét, az emberi összetartozás, az ember és a kozmikus erők összetartozásának zenéjét? December 6-án este az A38 hajón mindezt megteheted. Itt az ilyen emberek gyülekeznek.

 

36 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page