Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Trianon-oszlop Csömörön. Arra kérjük az olvasót...

 

Június 4-én 16 óra 30 perckor 100 másodperc erejéig Csömör valamennyi templomharangja megkondul.

 

Mivel a centenárium napjára elkészülő oszlopot a világjárvány miatt nem tudjuk leleplezni, arra kérjük a tisztelt Olvasót, hogy ez alatt a 100 másodperc alatt fellobogózott otthonában gyújtson meg egy gyertyát az ősi szülőföldjükön hontalanná lett nemzettársaink emlékére és – indíttatás esetén – mondjon el egy fohászt a magyarság megmaradásáért!

 

Az emlékmű méltó módon történő tényleges átadására terveink szerint szeptember 5-én, szombaton 16:30-kor kerül sor. Az ünnepségen beszédet mond: Prof. Dr. Szakály Sándor, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár főigazgatója, közreműködik a Csicsörke Néptáncegyüttes Trianon-témára koreografált táncával.

 

A Víg János gödöllői képzőművész tervezte emlékmű a csömöri polgárok közadakozásából épült a Gloria Victis Alapítvány és Csömör Református Egyházának támogatásával. Az elmúlt két évben felemelő érzés volt megtapasztalni sok-sok csömöri honleánynak és hazafinak az áldozatkészségét!

 

 

 

Bevésett szöveg az oszlopon a történelmi ország kontúrja alatt: „Töretlen hittel ember és magyar” (Wass Albert)

 

Az 1920. június 4-én hazánkra kényszerített békediktátum magyarok millióit tette ősi szülőföldjükön hontalanná. Álljunk ki a határon túlra került nemzettársaink megmaradásáért, önrendelkezési jogaiért és közös örökségünkért! Isten, áldd meg a magyart!

 

A talapzaton 6 nyelven: Önrendelkezést a magyar népnek az egész Kárpát-medencében!

 

(...)

Tovább a cikkhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

MOGY-embléma_kicsi.png
Blogos rovatok

Levelezés, kapcsolat: 

 

VERZÁR ÉVA  vosa@t-online.hu