top of page

Egy kiszivárgott német belügyminisztériumi jelentés szerint a koronavírus egy "globális hamis r

A német szövetségi kormány és a főáramú média komoly kárelhárításba kezdett, miután kiszivárgott egy jelentés a belügyminisztériumból, amely vitatja a koronavírussal kapcsolatos elfogadott narratívát.

A jelentés legfontosabb részei a következők:

A Covid-19 veszélyességét túlbecsülték: valószínűleg egyáltalán nem haladta meg az új vírus által okozott veszély a normál szintet. (1)

A koronavírus miatt meghaltak alapvetően azok, akik ebben az évben statisztikailag is meghaltak volna, mivel életük végére értek, és meggyengült testük már nem képes megbirkózni a véletlenszerű mindennapi stresszel (beleértve a jelenleg forgalomban lévő mintegy 150 vírust).

Világszerte egy negyedévben nem haladta meg a 250 000-et a Covid-19 halálesetek száma, szemben a 1,5 millió halálesettel (25 100 Németországban) a 2017/18-as influenza hullám alatt. (2)

A veszély nyilvánvalóan nem nagyobb, mint sok más vírus esetében. Nincs bizonyíték arra, hogy ez több mint hamis riasztás volt.

A legnagyobb szemrehányás pedig az, hogy a koronavírus válság idején az állam bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb hamis hír gyártó.

Eddig is rossz volt, de ez még rosszabb lesz. A jelentés a "korona intézkedések sokrétű és komoly következményeire" összpontosít, és figyelmeztet, hogy ezek "súlyosak".

Az állam által bevezetett járványintézkedések miatt többen halnak meg, mint a vírustól.

Ennek a botránynak a következők az okai:

A koronavírusra fókuszáló német egészségügyi rendszer elhalasztja az életmentő műtéteket, és késlelteti vagy csökkenti a nem koronavírusos betegek kezelését.

Berlin tagad, a tudósok visszavágnak

A kormány kezdetben megpróbálta elutasítani a jelentést, mint "egy alkalmazott munkáját," és tartalmát mint "saját véleményét," miközben az újságírók nem tettek fel kérdéseket a politikusoknak.

Ám a 93 oldalas jelentést, amely a "Válságkezelés elemzése" címet viseli, a belügyminisztérium által kinevezett tudományos testület dolgozta ki, amelyet több német egyetem orvosi szakértője készített el.

A jelentés a KM4 egységnek nevezett belügyminisztériumi részleg kezdeményezésére készült, amelynek a "Kritikus infrastruktúrák védelme" a feladata.

(...)

Itt dolgozott a német hivatalnok Stephen Kohn, aki informátor lett, és ahonnan kiszivárogtatták a médiának.

A jelentés szerzői már május 11-én kiadtak egy közös sajtóközleményt, azzal vádolva a kormányt, hogy figyelmen kívül hagyta a szakértői véleményeket, és felkérte a belügyminisztert, hogy hivatalosan kommentálja a szakértők közös nyilatkozatát:

"A terápiás és megelőző intézkedések soha nem okozhatnak több kárt, mint maga a betegség. Céljuk a kockázati csoportok védelme, anélkül, hogy veszélybe sodornák az orvosi ellátás és az egész lakosság egészségét, mivel ez sajnos előfordul."

"Mi a tudományos és orvosi gyakorlatban napi rendszerességgel tapasztaljuk a koronaintézkedések másodlagos kárait."

"Ezért felkérjük a Szövetségi Belügyminisztériumot, hogy kommentálja a sajtóközleményünket, és reméljük, hogy releváns megbeszélések alakulnak ki az (koronavírus) intézkedésekről, amelyek az egész lakosság számára a lehető legjobb megoldást eredményezik." (3)

Az írás idején a német kormány még nem reagált. De a tények sajnos igazolják az orvosszakértők aggodalmait.

Május 23-án a német Das Bild újság "A korona intézkedések drámai következménye: 52000 rákműtétet halasztottak el Németországban" címmel közölt cikket. Benne egy vezető orvos arra figyelmeztet, hogy "évekig fogjuk még érezni a korona válság mellékhatásait". (4)

Amint arról a Der Spiegel beszámolt május 15-én: "Stephen Kohn-t (az informátort) azóta felfüggesztették a szolgálat alól, és azt tanácsolták neki, hogy szerezzen ügyvédet, és a laptopját is elkobozták." (5)

Kohn eredetileg május 9-én szivárogtatta ki a jelentést a liberális-konzervatív Tichys Einblick magazinnak, amely Németország egyik legnépszerűbb alternatív média kiadványa. (6)

A jelentés híre Németországban május második hetében kezdett elterjedni, és a harmadik héten a média és a politikusok egyaránt abbahagyták a kérdés megvitatását, és megtagadták, hogy véleményt mondjanak.

Emblematikus volt a megközelítés, amelyet Günter Krings, Horst Seehofer belügyminiszteri képviselője, az informátor főnöke alkalmazott.

Arra a kérdésre, hogy komolyan veszi-e a dokumentumot, Krings azt válaszolta:

"Ha elkezdenénk ily módon elemezni a papírokat, akkor hamarosan meghívhatjuk az alufólia sapkás fiúkat a parlamenti meghallgatásokra."

A férfiak alufólia sapkában - németül Aluhut - olyan kifejezés, amelyet az összeesküvés-elméletekben hívő emberek leírására használnak.

Valójában a Der Spiegel cikke, amely a korona tiltakozási mozgalommal és a kiszivárogtatott jelentés következményeivel foglalkozik, legalább 17-szer tartalmazta az "összeesküvés" szót!

És magában a jelentésben felvetett kérdések nem kerültek megvitatásra. Németországon kívül a hírről gyakorlatilag sehol nem számoltak be.

A tiltakozó mozgalom, vagy "korona-lázadás"

A németek már áprilisban elkezdtek demonstrálni a lezárások ellen. Polgárok ezrei folyamatosan részt vettek a tiltakozásokon minden héten még akkor is, amikor a kormány enyhítette a korlátozásokat.

A demonstrációk azonban nem pusztán a korlátozások ellen szólnak, amelyek valójában viszonylag enyhék sok más nyugati országhoz képest. A tiltakozások megkérdőjelezik az egész koronavírus narratívát, még inkább annak támogatóit, különösképpen Bill Gates szerepét, mint a WHO második legnagyobb adományozóját (azóta az első, hogy Trump felfüggesztette az USA hozzájárulását).

Valójában a legnagyobb ilyen demonstrációra Stuttgartban került sor május 9-én, ahol tízezrek próbáltak nemet mondani erre az új világrendre.

A németek nemet mondanak az olyan orwelli megoldásokra, melyeket a kormány egy napon megkérdőjelezhető "sürgősségi intézkedésként" vezethet be, kezdve a tömegmegfigyelő alkalmazásoktól a kötelező oltásokig.

A kiszivárgott jelentés bebizonyította félelmük megalapozottságát, legalább is a "koronavírus világjárvány" hamis természetét illetően. A többire pedig hamarosan szintén fény derül. (7)

(…)

 

224 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page