top of page

A megfázás megelőzheti a COVID-19 súlyos esetét
Eredeti cikk

Cser Ferenc küldeményeA kutatók 94 nem oltott, kórházban fekvő, különböző súlyosságú légzési elégtelenségben szenvedő beteg vérmintáit elemezték; 74 esetben a teszt pozitív volt a COVID-19-re.


A nátha elleni antitestek védelmet nyújtanak a COVID ellen


Egy új tanulmány azt vizsgálta, hogy a náthavírusokból származó, már meglévő antitestek nyújtanak-e védelmet a COVID-19 ellen. A kutatók 94 nem oltott, kórházba került, különböző súlyosságú légzési elégtelenségben szenvedő beteg vérmintáit elemezték; 74-en pozitív volt a COVID-19 tesztje, míg 20-an nem voltak fertőzöttek.


Megmérték a korábbi közönséges nátha koronavírus-fertőzésekből származó antitestek szintjét. Ugyanezt az elemzést végezték el a nem COVID betegek mint kontrollok esetében is.


Pozitív korrelációt találtak a közönséges nátha elleni antitestek szintje és a COVID-specifikus antitestek között. A kontrollbetegek magasabb közönséges megfázás elleni antitest-szintje a COVID súlyosságával szembeni potenciális védőhatásra utalt.


"Eredeti antigénes bűn"


Az "eredeti antigénes bűn" (OAS) fogalmát először az 1960-as években alkották meg. Arra utal, hogy a kezdeti influenzaexpozíció hogyan alakítja a későbbi, rokon törzsekkel szembeni immunitást.


Azóta a kutatások kimutatták, hogy ezek az eredeti lenyomatok befolyásolhatják az egyéb fertőzésekre való fogékonyságot.


Ez a jelenség a COVID-19-re és a közönséges megfázásra is vonatkozhat, mondta Dr. Thomas Gut, a Staten Island Egyetemi Kórház Post-COVID Recovery Centerének belgyógyásza a The Epoch Timesnak.


"Már jó ideje vita tárgyát képezi, hogy a már meglévő megfázás ... védőhatást nyújt-e a COVID-nek való kitettséggel szemben, vagy valahogy nagyobb kockázatot jelent, amikor a COVID-nek vannak kitéve" – mondta.

439 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page