top of page

A Norvég Nemzeti Bank piszkos háborús ügyei (Vajda Miklós cikkismertetője nyomán)


Eredeti cikk:
"Venenum caritatis est cupiditas (A kapzsiság a szeretet mérge)" – San Bonaventura da Bagnoregio – Az evangélikus De Perfection II. Quaestioja


"ῥίζα γὰρ πάντων τῶν κακῶν ἐστιν ἡ φιλαργυρία (Radix omnium malorum est cupiditas – A kapzsiság minden rossznak gyökere)" – Tarsusi Szent Pál – Levelek (Timóteus, 1,6,10) - Szentírás


(...)


A NORVÉG ÖRÖKSÉG AZ ÚJ VILÁGREND KEZÉBEN


Napjainkra a Norvég Királyság valójában az öreg kontinens "gazemberállamává" vált a központi bankjának a fegyverlobbi fő nemzetközi vállalatainál folytatott spekulációi miatt, valamint Jens Stoltenberg volt miniszterelnök, a NATO jelenlegi főtitkára alárendeltségének köszönhetően, pontosan Bill Gatesnek, az Új Világrend plutarchájának (neologizmus annak jelölésére, aki a gazdagságnak köszönhetően uralkodik – a szerk.), mind az egészségügyi, mind pedig a katonai ágazatban nyíltan.


Más plutarchák, mint például Soros György, a RotshschildRockefeller szövetség cinkosai a London-Brüsszel-Washington tengelyen, inkább a társadalmi stratégiákkal (színes forradalmak, faji összecsapások a faji megkülönböztetésért, LMBTQ-lobbi stb.) és pénzügyi puccsokkal foglalkoznak, míg a harmadik cinkos NWO Jeff Bezos továbbra is a kereskedelmi globalizáció és a transzhumanizmus területein marad. Az energetika területén az üzlet továbbra is szilárdan a Rothschild és Rockefeller dinasztiák kezében marad.Erre a szűkszavú és leegyszerűsítő "összefoglalóra" szorítkozunk, még akkor is, ha megemlíthetnénk e plutokrácia számos más szereplőjét, amelyen az amerikai FED és az európai EKB által tetszés szerint nyomtatott pénz papírvára áll, amely ma minden eddiginél nagyobb szükségessé teszi a háborúkat a spekulatív pénzügyi buborékok elrejtésére, és katonai diktatúrát készít elő arra az esetre, ha azok felrobbannak, és a nyugati lakosságot lázadási kísérletbe taszítják.


Először is ott vannak a cionista pénzemberek, Larry Fink, a hírhedt New York-i BlackRock befektetési alap alapítója és elnöke, de a Világgazdasági Fórum igazgatótanácsának tagja is, és Paul Singer, az Elliott tulajdonosa, akiket azonban már részletesen elemeztünk a "Cionista lobbi - 1" című nyomozásban a Covid vakcinák nagy gyógyszergyárával és a fegyverlobbival kapcsolatos spekulációik miatt.Az embertelen kapzsiság e tömegében a fiatal Norvég Királyság "új" szerepe kiemelkedik egy rövid történettel, mielőtt a háborús cselszövéseket látta volna, amelyek abban csúcsosodtak ki, hogy megvádolták, hogy összejátszott az amerikai haditengerészettel és a CIA (Központi Hírszerző Ügynökség) kémelhárításával, valamint az Északi Áramlat gázvezetékek szabotálásával, amelyek ezt az energiaforrást Oroszországból Németországba szállították.A NORVÉG KIRÁLYSÁGTÓL A GÁZ FELFEDEZÉSÉIG


Az első norvégiai települések i. e. 8000 körülre nyúlnak vissza, amit az Altában talált barlangrajzok bizonyítanak, amelyeket a délen élő és nyáron északra költöző vadászok készítettek. Norvégia azonban egészen a viking időkig nem volt jelentős. Ez a nép 700 körül 29 kisebb királyságot alapított Norvégia területén, amelyeket 872-ben I. Harald Hårfagre király alatt egyesítettek. Ez a királyság 1319-ig tartott. Ez idő alatt olyan függőségeket szereztek, mint a Man-sziget, a Kola-félsziget, Grönland és Izland. Olav Haraldsson (ma az ország védőszentje) révén a kereszténységet is bevezették.


1319-ben Haakon király gyermektelenül halt meg, és egyetlen lánya III. Magnus svéd király kisebbik fiához ment feleségül. Így a kettőjük fia örökölte mindkét királyságot, amelyeket a kalmari unióban egyesítettek Dániával. Az egyesülés 1397-től 1523-ig tartott, amikor Svédország kivonult. Norvégia 1814-ig maradt egyesülve Dániával, amikor is az ágyúháborút követően a Svéd Királyságnak engedték át. Végül 1905. október 26-án békésen elismerték függetlenségét, és VII. Haakon lett a király. A két ország közötti jövőbeli viszályok kockázatának elkerülése érdekében a két svéd és a norvég királyi ház megállapodást kötött, amely előírja, hogy a két ház trónjáról a házak trónörökösei közötti házasság esetén a két házaspár egyike lemond a trónról.


Az I. világháború alatt Norvégia semleges maradt, bár Nagy-Britannia élelmiszerszállítója lett, amiért a "semleges szövetséges" címet kapta. A második világháború alatt is semleges maradt, ennek ellenére stratégiai fekvése miatt 1940. április 9-én (a Weserübung hadművelettel) Németország megszállta, amely birtokba vette a területet, és arra kényszerítette a norvég kormányt, hogy tevékenységét londoni száműzetésben végezze.


Vidkun Quisling ekkor került hivatalba Norvégiában, és az egész ország führerévé nevezték ki. 1945 folyamán azonban a norvég hadsereg Franciaország és Nagy-Britannia segítségének köszönhetően állásokat szerzett a németekkel szemben. Ugyanezen év június 7-én a norvég király hazatérhetett.


1949-ben az ország csatlakozott a NATO-szövetséghez, majd a nyugati országok titkos hírszerzési paktumához, a Nine Eyeshez (a Five Eyes USUKA-megállapodást követően).


A Norvég Királyság, közismert nevén Norvégia, ma monarchikus parlamentáris állam Észak-Európában, amely az Európai Gazdasági Térség része, de nem tagja az Európai Uniónak. Területének nagy része a Skandináv-félszigethez tartozik, egészen a Svalbard-szigetekig (az Északi-sark közelében), a Jan Mayen-szigetig (Grönland partjainál) és az Antarktiszhoz közeli Bouvet-szigetig, amelyre az Antarktisz-szerződés vonatkozik.


A következő évtizedekben Norvégia vidéki társadalomból városiasodott ipari társadalommá vált: a fordulópontot a hatvanas évek végén a kőolaj és a földgáz felfedezése jelentette, amely rövid idő alatt a világ egyik leggazdagabb országává tette Norvégiát.A NORVÉG GATES BÁBJA AZ ATLANTI SZÖVETSÉG CSÚCSTALÁLKOZÓJÁN


Dióhéjban beszámolunk arról, amiről egy korábbi vizsgálatunkban már részletesen beszámoltunk Jens Stoltenberg (Oslo, 1959. március 16.) norvég politikusról, a Norvég Munkáspárt (Arbeiderpartiet, AP) vezetőjéről, aki

2014. október 1. óta a NATO főtitkára. Szeptemberben, 2022. február 4-én hivatalosan is kinevezték a Norges Bank kormányzójává.

Egy olyan megbízatás, amely már készen áll, de az Atlanti Szövetség csúcstalálkozóján nem vállalta a mandátumának további, 2023 szeptemberéig történő meghosszabbítását.


STOLTENBERG: A NATO bábja a Gates-NWO számára a pandémiában, mint az ukrán háborúban.

Gavi vakcinák és a Norges Bank fegyverügyei a jemeni bombákonJens Thorvald Stoltenberg (1931-2018) munkáspárti politikus, nagykövet, védelmi és külügyminiszter és Karin Stoltenberg (született Heiberg) (1931-2012) genetikus fia, aki az 1980-as években több kormányban is államtitkár volt.

2005. október 17-től 2013 októberéig másodszor töltötte be a Norvég Királyság miniszterelnöki tisztségét. Az első nagyon rövid volt, 2000 márciusától 2001 októberéig. Az első és a második megbízatás között Stoltenberg a Gavi Alliance-t irányította, a Bill Gates által finanszírozott civil szervezetet, amely a vakcinák globális elterjedésének előmozdításán dolgozik.

"Norvégia, egy mindössze 4,5 millió lakosú ország, aránytalanul nagy hatást gyakorol a globális egészségügyre. Ez volt az első ország, amely a GAVI Alliance-t finanszírozta, és még mindig a második legnagyobb adományozó a Gates Alapítvány után" – írta a The Lancet magazin.


Egy nemzetközi újságírói vizsgálat szerint ugyanez a nem kormányzati szervezet, valamint maga Gates is, nemrégiben 8,3 millió dollárt költött amerikai és uniós kormányzati tisztviselők és politikusok "lobbizására", hogy a Covid vakcinaadagok megvásárlását támogassa.


A Gavi Alliance-t a WHO igazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gates másik "teremtménye", az ENSZ egészségügyi vállalatának fő adományozója hívta fel a szegény országokban a SARS-Cov-2 elleni vakcinázást célzó, kudarcba fulladt Covax-projekt irányítására, de más intrikák középpontjában is áll.A MICROSOFT A NATO KATONAI TECHNOLÓGIAI PROJEKTJEIBEN


Nem szabad elfelejteni, hogy a Microsoft mágnás a Bill és Melinda Gates Alapítványán (BMGF) keresztül az egyik fő finanszírozója volt annak a multinacionális McKinsey menedzsment cégnek, amely átszervezte és lecserélte az Egészségügyi Világszervezet, de a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA, az amerikai polgári kémelhárítás) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (a katonai) vezetői karait is.

Az NSA feladata az információk és adatok globális megfigyelése, gyűjtése és feldolgozása belföldi és külföldi hírszerzési és kémelhárítási célokra, szakterülete a jelhírszerzés (SIGINT).


De a Stoltenberg és Gates közötti szoros együttműködés a NATO DIANA katonai projektje kapcsán materializálódott, mindenekelőtt Olaszországban.

Torinóban a DIANA központja az Officine Major Repairs (OGR) épületében kap helyet: ugyanott, ahol a Microsoft for Startups projekt már elindult a Microsoft Global Sales, Marketing and Operations és az OGR között aláírt, a CRT Alapítvány (Cassa di Risparmio di Torino) által támogatott együttműködésnek köszönhetően.

A CEPA-NATO TERV AZ EURÓPAI MILITARIZÁCIÓRA


Mint korábban láthattuk, Stoltenberg hamarosan távozik a NATO-nál betöltött posztjáról, a Norges Bank (Noregs Bank), Norvégia központi bankja, amely a norvég állami nyugdíjalapot és a bank devizatartalékait is kezeli.


Ez jutalomnak tekinthető azért, mert az ukrajnai háborút kirobbantotta azzal, hogy továbbra is provokálta Oroszországot a 2014-ben Kijevben lezajlott rendszerváltás után nyugati befolyás alá került volt szovjet ország közelgő NATO-csatlakozása miatt.


Egy véres puccs, amelyet Soros György (aki már 2004-ben, az első narancsos forradalommal megkísérelte ezt) és néhány NATO-ország nagykövetsége finanszírozott különböző szervezeteken keresztül, köztük egy olyan nem kormányzati szervezeten keresztül, amely még a 2022-es Nobel-békedíjat is kiérdemelte.


Kettős geopolitikai provokációval, az atlanti szövetség főtitkárának és a háborúval, a Donbassz folyamatos bombázásával, amelyet az ukrán hadsereg 2022. február 20-án a minszki megállapodásokat megsértve újraindított, Moszkva reakciója február 24-én 2022-ben meghatározta Ukrajna "nácizálás" különleges katonai műveletének megkezdését.


Ezt a nemzetet valójában az USA, a CIA és a NATO "szállította" Volodimir Zelenszkij elnök kezébe, akit az Új Világrend ad hoc épített fel a "Nép szolgája" fikció népszerű szereplőjeként, aki annak ellenére, hogy cionista volt, felerősítette Stephan Bandera szélsőjobboldali örököseinek nacionalista szellemét, akik az SS cinkosai voltak az 1,6 millió lengyel zsidó kiirtásában.


Ennek a kultúrának a nyomán nőttek fel az Azov zászlóalj félkatonái, akiket az Oroszországgal szembeni ellenállás "hőseiként" határozott meg Giovanbattista Fazzolari olasz kormánypolitikai államtitkár, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök ideológusa, az Olasz Testvérek vezetője, aki védelmi miniszterré nevezte ki Guido Crosettót, a párt igazi dominusát, a Védelmi Ipari Szövetség és egy Leonardo által ellenőrzött vállalat (amelynek tanácsadója volt) korábbi elnökét.

Meloni és Crosetto is a Rockefeller-dinasztia körüli stratégiai agytrösztökkel áll kapcsolatban.

A Leonardo Spa, amely 0,55%-ban a cionistának nyilvánított Larry Fink BlackRock alapjának tulajdonában van, 30,2%-ban a Gazdasági és Pénzügyminisztérium ellenőrzése alatt áll, amelyet most Giancarlo Giorgetti vezet, akinek a testvére kereskedelmi igazgató ebben a multinacionális vállalatban, ami szégyenletes összeférhetetlenséget jelent, de negyedik részvényesként 1,69%-kal a Norges Bank Investment Management, a Norvég Bank pénzügyi eszköze, amelynek elnöke Stoltenberg lesz.


Ez az egyik oka annak, hogy az Atlanti Szövetség norvég politikus főtitkára, folytatva az Oroszországgal szembeni diplomáciai feszültségek szítását, teljesítette a kelet-európai militarizálási tervet, amelyet a washingtoni székhelyű CEPA (Center for European Policy Analysis) tervezett, köszönhetően a tekintélyes NATO parancsnokságokkal (mint például a brunsumi vagy nápolyi Szövetséges Közös Erők Parancsnoksága) és az Európai Unió stratégiai irodáival való együttműködésnek, de mindenekelőtt a szokásos fegyverlobbi finanszírozza.


A védelmi területen működő partner iparágak a következők: General Dynamics European Land Systems, Acrow Corporation of America, DB Cargo, Oshkosh Defense, Raytheon Missiles & Defense és Rheinmetall Defense.


Először is, emlékezzünk arra, hogy Lloyd Austin, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának (Pentagon) jelenlegi minisztere a Raytheon tanácsadója volt (Fegyverlobbi-vizsgálat - 8), ami egyértelmű összeférhetetlenséget jelent, akárcsak Crosetto a Leonardóval.


De mindenekelőtt emlékezzünk arra, hogy a Norges Bank Investment Management a nyolcadik részvényese (a BlackRock az első) a düsseldorfi Rheinmetall német multinacionális vállalatnak, amely a Raytheon alvállalkozói szerződésével kapcsolatban a saját fegyverek behozatalára vonatkozó ENSZ embargó ellenére a Jemenben talált, az olaszországi kirendeltség által gyártott bombák miatt botrányba keveredett.

A norvég jegybank valójában az egyik legfontosabb befektető a világ tíz legnagyobb fegyvergyártó iparából hatban. Ahogy arra már 2019 tavaszán a Fegyverlobbi - 1 című dossziéval rávilágítottunk: az oslói alapnak a Leonardo és a Rheinmetall mellett a francia Thales, a török Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret As, a japán NEC CORP és a brit Qinetic Group Plc. részvényei vannak.

A Norges Bank Investment Management legstratégiaiabb részesedése azonban a legfontosabb német hadiipari vállalat részvényeinek 2,65%-a (279,9 millió eurónak megfelelő összeg), amely közvetlenül részt vesz az Oroszország elleni háborúban – adta hírül a Politico című amerikai lap 2023. február 3-án.NORGES BANKI ÜZLET A NÉMET LEOPÁRDOK UKRAJNAI ÜZLETÉRŐL


"A Süddeutsche Zeitung arról számolt be, hogy Berlin jóváhagyta a német fegyvergyártó Rheinmetall terveit, hogy 88 régebbi Leopárdot adjanak el Kijevnek, miután ezeket kijavítják, összesen több mint 100 millió euróért, ez azonban azzal a kockázattal jár, hogy ellátási szűk keresztmetszetek alakulnak ki, mivel a Leopard 1-eseket már nem gyártják, és lövedékeik más kaliberűek, mint az új Leopard 2-eseké - magyarázta a lap. A lépés további fordulatot jelez az Ukrajnának szánt harckocsikkal kapcsolatos berlini politikában, kilenc nappal azután, hogy a kancellária bejelentette, hogy egy európai koalíció részeként egy század Leopard 2 harckocsit küld Kijevbe." A Politico kiemelése.


Ez azonban azzal a kockázattal jár, hogy ellátási szűk keresztmetszetet okoz, mivel a Leopard 1-eseket már nem gyártják, és lövedékeik más kaliberűek, mint az újabb Leopard 2-esek – magyarázta a lap.


A nagy teljesítményű Leopard 2A6-okat a versenytárs Krauss-Maffei gyártja, és arra vár, hogy a rivális piacra dobja a még fejlesztés alatt álló, innovatív Rheinmetall-Panzer KF 51-et.


Más NATO-országok és maga Stoltenberg hetekig tartó intenzív lobbizása után Németország bejelentette, hogy az európai országok koalíciójának részeként jóváhagyja mintegy 80 Leopard 2 harckocsi szállítását Ukrajnának, köztük mintegy 14 saját tankot. Mivel a harckocsik német gyártmányúak, más országoknak vagy magáncégeknek, amelyek Ukrajnába akarták küldeni azokat, a német kormány jóváhagyására volt szükségük.


A Devdiscourse honlap szerint a Rheinmetall AG továbbá arra számít, hogy március végére 20 Marder harcjárművet, júliusra pedig Gepard légvédelmi lőszert küldhetnek Ukrajnába. A cég ügyvezető igazgatója, Armin Papperger hétfőn azt mondta.


OSLÓ ÁLLÍTÓLAGOS BŰNRÉSZESSÉGE A NORD STREAM-I TÁMADÁSBAN


A geopolitikai, pénzügyi és katonai intrikáknak ebből a mocskos üstjéből nem hiányozhatott a rafinált boszorkányság utolsó mérgező összetevője sem, amely hasznos az Oroszország elleni provokációk tregendájának még ördögibbé tételéhez.


Seymour Hersh chicagói Pulitzer-díjas oknyomozó újságíró közzétett egy vizsgálatot, amelyben azt állítja, hogy az amerikai haditengerészet búvárai a NATO 2022 nyarán tartott Baltops gyakorlatai során robbanóanyagot helyeztek el az Északi Áramlat gázvezetékek megsemmisítésére, amelyeket Norvégia három hónappal később aktivált.


A Flightradar24 megerősítette a Hersh vizsgálatát az Északi Áramlat szabotázsáról:

NATO-gépek a Baltops gyakorlat során a helyszínek felettA Flightradar24 adatai azt mutatják, hogy tavaly június 8. és június 16. között német és amerikai P-3 Orion és P-8 Poseidon tengerészeti megfigyelő repülőgépek rendszeresen repültek az Északi Áramlat jövőbeli robbantási helyszínei felett.


A forrás szerint az amerikai haditengerészet gépe az Atlanti-óceánról Dániát átrepülve Bornholm szigetére repült. Ezután a repülőgép Lengyelország felett tankolt a KS-135R típusú légi utántöltő repülőgépről.


A bombákat három hónappal később, szeptember 26-án robbantották fel egy szonárbójáról küldött távjelzéssel. A bóját a norvég haditengerészet P8-as felderítő repülőgépe bocsátotta ki az Északi Áramlat vezeték közelében, nor(Virginia, USA) újságíró jelentése szerint a szabotázst koordinálta (ahogy azt a Gospa News közvetlenül a robbantás után feltételezte).


"A haditengerészet azt javasolta, hogy egy újonnan üzembe helyezett tengeralattjáró segítségével közvetlenül támadják meg a vezetéket. A CIA azzal érvelt, hogy bármit is tettek, annak titokban kellett volna maradnia. Minden érintett megértette, hogy mi forog kockán" – olvasható a cikkben.


ALJAS EPILÓGUS

A Norges Bank, a fegyvermultik, Stoltenberg, Gates és a CIA (a McKinsey-n keresztül) általunk feltárt intrikáinak fényében a híres amerikai újságíró szenzációja nemcsak hihető, hanem nagyon is valószínű. Hogy ne merjem azt mondani... Gyakorlatilag biztos!


De mindenekelőtt annak az előre megfontolt szándékosságnak a megerősítése, amelyet már a Gospa News által 2022 novemberében exkluzív előzetesen leleplezett, nyugtalanító CEPA-terv is kiemelt, amikor Ukrajna esetleges orosz invázióját pontosan ugyanaz az amerikai hírszerzés jelentette be, amely egy világgeopolitikai bomba időzítőjét indította be.


Egy apokaliptikus eszköz, amely most képes felrobbanni egy "nukleáris armageddonban", ahogyan azt az olasz püspökök elnöke félti, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök felfüggesztette a nukleáris szerződést, amelyet a moszkvai parlament két kamarája már jóváhagyott, megtorlásul azért, hogy a NATO-országok egyre erősebb fegyverekkel látják el Kijevet.


Amelyek közül jelenleg Olaszország Lengyelországgal együtt az egyik legveszélyeztetettebb. A következő vizsgálatban megnézzük, hogy miért...


© COPYRIGHT GOSPA NEWS

 


527 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK