top of page

Az izraeli Egészségügyi Minisztérium eltitkolja az 5-11 éves gyerekeknél jelentkező mellékhatásokat
Összefoglaló

  1. Egy, az izraeli Egészségügyi Minisztéium (továbbiakban: MOH) megbízásából készült tanulmány szerint a) annak ellenére, hogy az 5-11 éves korosztályban a beoltottak aránya 3-4-szer alacsonyabb, mint az idősebb gyerekek korcsoportjában, a mellékhatások 2-4-szer gyakrabban jelentkeznek náluk; b) a Pfizer tájékoztatójában nem említett új mellékhatásokról is beszámol; c) sok a súlyos mellékhatás, és közül több egy éven túl is jelen van, sőt a vizsgálat befejezésekor is fennáll, és nem tudható, mennyi ideig fognak ezek tartani; d) az újabb adagokat követően a mellékhatások kiújulnak/súlyosbodnak.; e) a tanulmány elkészítéséhez a két legnagyobb izraeli egészségbiztosító nem szolgáltatott adatokat, így a mellékhatások száma nagyságrendekkel magasabb, mint amit a tanulmányban lehetőség volt vizsgálni.

  2. Jóllehet a MOH tudatában van ezeknek a megállapításoknak, mégsem hozza azokat nyilvánosságra, sőt a közelmúltban engedélyezte azt, hogy ennek a korosztálynak beadásra kerüljön az emlékeztető dózis, és arra készül, hogy jóváhagyja a csecsemők beoltását is.

  3. Az, hogy az eredményeket az izraeli Egészségügyi Minisztérium eltitkolja, a gyermekek és csecsemők oltásával összefüggésben globális szinten nagyon súlyos következményekkel jár, hiszen Izrael – a Pfizer vezérigazgatója, Dr. Bourla szerint– a Pfizer laboratóriumi állama.

  4. A CDC és az FDA az izraeli adatokra és eredményekre támaszkodik az USA-ban hozott döntései meghozatalakor, a világ többi országa pedig a az amerikai döntéseket tekinti iránymutatónak.

  5. Így minden Izraelben hozott, a gyermekek oltásával kapcsolatos döntésnek világméretű hatása van.

  6. Viszont ha Izrael ezeket a döntéseket a biztonságossági és mellékhatásokkal összefüggő megállapítások elhallgatása és figyelmen kívül hagyása mellett hozza meg, az eredmények világszinten is katasztrofálisak lehetnek.

Miközben a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla Izraelben a cége csecsemőknek szánt COVID vakcináját népszerűsíti és az izraeli Egészségügyi Minisztérium (MOH) a következő napokban várhatóan jóváhagyja annak csecsemők számára történő beadását, kiderült, hogy a MOH olyan eredményeket rejteget, amelyek szerint a vakcina a gyermekeknél súlyos mellékhatásokat okoz, különösen az 5-11 éves korosztály körében. Jóllehet a minisztérium által megrendelt tanulmány eredményeit három hete ismertették a Járványügyi Főosztállyal, a vizsgálat által feltárt súlyos megállapítások ellenére a MOH a múlt héten engedélyezte a harmadik adag ("emlékeztető") beadását a 5-11 éves korosztály számára, tovább bejelentette, hogy már ezen a héten jóvá kívánja hagyni a csecsemőknek szánt vakcinát.

A Hivatásetikai Szakértői Testület által hétfőn (2022. június 27.) Izrael Állami Számvevőszékének, Dr. Matanyahu Engelmannak küldött sürgős levélből kiderült, hogy Prof. Matti Berkowitz, az Assaf Harofeh Kórház (Shamir) Klinikai Farmakológiai és Toxikológiai Osztályának igazgatója vezetésével elvégzett kutatás eredményei a Járványügyi Főosztály számára június elején bemutatásra kerültek. A kutatás elvégzésére az Egészségügyi Minisztérium adott megbízást, és a feladat a Pfizer COVID vakcinájának mellékhatásainak 2021. december 9-től 2022. május végéig történő vizsgálata volt. A tanulmány a Nahlieli rendszerben rögzítettek elemzésén alapul. A Nahalieli rendszer az izraeli nemzeti oltóanyag-adatbázis, amely tartalmazza az oltások beadásával összefüggő adatokat, beleértve nemkívánatos eseményekről és biztonságossággal kapcsolatos bejelentéseket is. A számvevőszék vezetőjének küldött levél szerint:

„Figyelemreméltó és súlyos dolgokat találtunk, és ezek arra utalnak, hogy az oltások kockázatosak a gyermekekre számára különösen az 5-11 évesekre jelentenek veszélyt.”

A mai napon (2022. június 29-én) a testület egy olyan újabb levelet küldött az Állami Számvevőszéknek, amelyben immár részletesen ismertette azokat a súlyos megállapításokat, amelyeket a Berkowitz professzor által vezetett kutatócsoport korábban a járványügyi osztályon tartott előadásában bemutatott.

Az eredményekből többek között az derült ki, hogy

  • a mellékhatások 2-4-szer gyakoribbak az 5-11 éves kisgyermekek körében;

  • hogy vannak olyan új mellékhatások, amelyekről a Pfizer COVID vakcina betegtájékoztatójában nem számoltak be;

  • hogy az állításokkal ellentétben a különböző mellékhatások, köztük az idegrendszeri hatások és a menstruációs zavarok nem rövid távú, néhány nap alatt elmúló események, hanem sok esetben hónapokig vagy akár több mint egy évig is eltartanak.

  • Ráadásul a vizsgálat megállapította, hogy a tünetek jelentős része a vizsgálat végéig nem szűnt meg, így azt sem lehet tudni, hogy mennyi ideig tartanak; és az esetek jelentős részében még ha a mellékhatás meg is szűnt, a következő adag után újra jelentkezett.

A vizsgálati időszak alatt a vakcinával kapcsolatban összesen – korcsoporonkénti bontás nélkül – 8054 bejelentés érkezett, amelyek közül 6259-et találtak hitelesnek (azaz nem voltak duplikáltak és ki voltak töltve, nem üresen kerültek beadásra), emellett 2075 nemkívánatos esemény szöveges formában került bejelentésre.

A szöveges formában benyújtott panaszok közül öt kategória teszi ki az összes bejelentett nemkívánatos esemény mintegy 70%-át.

A kutatócsoport elemezte ezeket a kategóriákat, amelyek – gyakorisági sorrendben – a következők:


1. Neurológiai jellegű következmények;

2. Olyan altalános jellegű következmények, amelyek nem tartoznak egyik kategóriába sem;

3. Menstruációs zavarok;

4. A mozgásszerveket érintő tünetek;

5. Gyomor-bélrendszeri/vese- és húgyúti tünetek.


A szív és érrendszeri panaszokat pedig a hatodik kategóriába sorolták, valamivel alacsonyabb számban, mint az ötödik kategóriában. Ugyanakkor a kutatócsoport ezzel a kategóriával kapcsolatban nem végzett vizsgálatot, annak ellenére, hogy éppen a vakcinával összefüggésben felmerült szívizom- és szívburokgyulladás az, ami gyakori a tinédzserek és fiatal felnőttek körében. Mindemellett a tanulmányt végző csoport tagjai utaltak arra hogy a vakcina biztonsági profiljának értékelése érdekében fontos lenne több panaszt, így például az autoimmun jellegűeket is elemezni, se erre a vizsgálatnak ebben a szakaszában nem került sor.


A nemkívánatos események 2-4-szer gyakoribbak az 5-11 évesek körében


A kutatók megállapították, hogy a legfiatalabb korcsoportban, az 5-11 éves korosztályban a nemkívánatos események 2-4-szer gyakoribbak (attól függően, hogy milyen konkrét mellékhatást írtak le), mint az idősebb, 12-17 évesek körében. Ez a megállapítás nagyon váratlan és különösen annak fényében riasztó, hogy az oltottak aránya ebben fiatal korcsoportban sokkal alacsonyabb, mint a nagyobb, idősebb korcsoportok körében. Valójában a MOH nyilvántartása szerint az 5-11 éves gyermekeknek mindössze 25,1%-a kapott egy adag COVID vakcinát, 17,7%-a két adagot, és 0,1%-a három adagot. Ezzel szemben a 12-15 évesek körében egy adagot 65,6% kapott, 54,6% kapott két adagot, és 14,8% kapott három adagot. A 16-19 évesek körében 89,3% az egy adaggal oltottak, 78,2% a két adaggal oltottak és 45,9% a hárommal oltottak aránya. Vagyis, míg az 5-11 évesek körében az oltási arány 3-4-szer alacsonyabb a vakcina első és második adagja esetében, addig a bejelentett nemkívánatos események aránya ebben a csoportban 2-4-szer magasabb.

Megjegyzendő, hogy az eredmények magát a kutatócsoportot is meglepték, és ezt a prezentáció során többször is hangsúlyozták.

(...)


 

302 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page