top of page

Budaházy kiszabadulásának, háziőrizetbe kerülésének előzménye: A BBI közleménye


Szolidaritási éhségsztrájkba kezdett a Budaházy Bizottság az Igazságtételért több tagja


A Budaházy Bizottság az Igazságtételért közleménye


A Budaházy György és 16 társa elleni, több mint 13 éve zajló, Budaházy-Hunnia-ügyként ismert, koncepciós büntetőeljárás olyan mértékben siklott ki a törvényesség medréből, hogy ezt már csak rendkívüli igazságtétellel: eljárási kegyelmi döntéssel lehet helyreállítani. Az igazságszolgáltatás iránti közbizalom visszaállítása érdekében is szükséges ezen visszásságokkal terhelt, az igazságügyi rendszerre és a Kormányra nézve is tehertételt jelentő ügynek a gyors, eljárási kegyelmi úton történő lezárása számos jogi, politikai, humanitárius és nemzetstratégiai indok miatt.


E cél érdekében alakult meg nemrég Kondor Katalin kezdeményezésére a Budaházy Bizottság az Igazságtételért, nemzeti elkötelezettségű, tekintélyes közéleti személyekből és megbecsült hivatást gyakorlók által, akik felismerve a drákói ítélet mélységes igazságtalanságát és nemzeti érdekeket sértő, káros jellegét rövidesen eljárnak az illetékeseknél a kegyelmi döntés mielőbbi meghozatala érdekében.


A Budaházy Bizottság október 21-én tartotta meg bemutatkozó sajtótájékoztatóját. Október 23-án a letartóztatásban levő Budaházy György végső elkeseredésében éhségsztrájkba kezdett tiltakozásul a gyurcsányi terror-koncepció szerinti, ügyészi és bírósági visszásságokkal teli büntetőeljárás során hozott jogtalan ítélet (117 év 17 vádlottra, rá 17 év fegyházat szabtak ki, feltételes szabadságot kizárva), az ellene a normalitáspárti véleménye miatt az LMBTQ-lobbi nyomására indított újabb eljárás, jogtalannak tartott letartóztatása és a védekezéshez való jogának gyakorlását kizáró börtönviszonyai miatt. Levele itt olvasható.


A Budaházy Bizottság az Igazságtételért tagjai közül többen úgy határoztak, hogy csatlakoznak Budaházy György éhségsztrájkjához. Ennek jegyében 2022. október 26. (szerda) reggel 10 órától két-két teljes napon át a Hazatérés Templomában tartózkodnak, s ez alatt csak vizet vesznek magukhoz. A helyszínen orvos is jelen lesz.


Elsőként Budaházy György édesanyja és testvére, Budaházy Edda vállalkozott a szolidaritási éhségsztrájkra, valamint Varga Domokos György író, újságíró, a Szilaj Csikó főszerkesztője. Céljuk ugyanaz, mint Budaházy Györgyé, aki így kívánja felhívni a figyelmet az ellene foganatosított eljárások és ítéletek égbekiáltóan jogtalan és igazságtalan voltára, valamint így kíván nyomatékot adni annak a kérésének és az egyre szélesedő társadalmi elvárásnak, hogy őt és társait mielőbb köztársasági elnöki eljárási kegyelemben részesítsék.


A Budaházy Bizottság az Igazságtételért tagjai azt kérik, hogy szabadság- és igazságszerető honfitársaink közül minél többen nyilvánítsák ki együttérzésüket és támogatásukat Budaházy és társai ügyében a budahazybizottsag@gmail.com címen. Aki támogatja az ügyet, az otthon vállalkozzon jelképes, szolidaritási éhségsztrájkra, aki teheti, az pedig vegyen részt személyesen és csatlakozzon a Hazatérés templomában (1051 Budapest, Szabadság tér 2.) 2022. november 4-éig folytatandó tiltakozásunkhoz. Ez a nap ugyanis 1956-os szabadságharcunk eltiprásának nevezetes napja. Bízunk benne, hogy addig az ország vezetése, a köztársasági elnök asszonnyal egyetemben kinyilvánítja szándékát és akaratát a milliónyi magyar által vágyott kegyelmi igazságtételre.


Budapest, 2022. október 24.


Budaházy Bizottság az Igazságtételért


Tiszteletbeli tag: néhai Wittner Mária


Jelenlegi tagok (a lista folyamatosan bővül):


Kondor Katalin, dr. Csókay András, Petrás János, Korbuly Péter, dr. Kőrösi Mária, Duray Miklós, dr. Drábik János, Tőkés László, dr. Morvai Krisztina, Stefka István, Pongrácz András (’56-os szabadságharcos), dr. Petrányi-Szöőr Anna, dr. Gaudi-Nagy Tamás, ifj. Hegedűs Lóránt, Varga Domokos György, Budaházy Edda, Mikus Márton István, Szent-Iványi Ágnes, dr. Popély Gyula, Szamosi Tímea, Borbély Zsolt Attila, dr. Liebmann Katalin, Füssy Angéla, Szilágyi Ákos, dr. Galla János, Vass István Mátyás (’56-os szabadságharcos), Petrás Mária, Döbrentei Kornél, Gonda László, Gőbl György, Ágoston Balázs, dr. Papp Lajos, Szikora Róbert, Moys Zoltán, Skrabski Fruzsina, Barabás Géza, Beke István, Szőcs Zoltán, Mészáros Zoltán,


Budaházy Edda: ne hagyjuk, hogy Gyuri éhen haljon a börtönben!


Budaházy György a Gyorskocsi utcai börtönben immár 4. napja nem vesz magához ételt, tiltakozva az őt érő igazságtalanságok és a fogva tartása ellen. A baloldali sajtó örömünnepet ül, a jobboldali sajtó hallgat. (Portálunk természetesen kivétel – a szerk.) Felhívok mindenkit a cselekvésre, nem tudom, mennyit bír ki egy ember étel nélkül, de nincs sok időnk. Csatlakozzunk a támogatására szervezett szolidaritási éhségsztrájkhoz! Telefonáljunk be a Karc FM Paláver című műsorába, a Kossuth rádió beszélgetős műsoraiba, kérdezzük fel az újságírókat, kormánypárti képviselőket személyesen vagy levélben, ahogy csak lehet. A család nevében szeretnénk, ha a Budaházy-ügyben létrejönne egy nemzeti konszenzus, pártokon, mozgalmakon átívelően, személyes sérelmeket, ellentéteket félretéve. Egy mindenkiért, mindenki egyért!


Korábban írtuk:


- Budaházy igazságáért is tüntettek Novák Katalin palotája előtt nemzeti ünnepünkön


Forrás: Kuruc.info

 

Kapcsolódó írásaink:
277 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page