top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 111.  Mi vagyunk a megoldás: egyéni szintHa a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...
Egyéni és közösségi szinten is a nyitás nem jelent mást, mint az individuális életet megnyitni az egyetemes lét számára, amelyhez elengedhetetlen az egyetemességhez és a dualitáshoz való ragaszkodás, a szintetizáló és az analógiákban való metafizikai gondolkodásból származó tudás megszerzése. Az egyenlőség és materializmus felszámolása, nem más, mint a hierarchikus szellemi világunk újjáépítése. Nem kell semmit újra kitalálnunk, csak vissza kell térnünk a gyökerekhez, a nemzett nemzet értékeihez, pl. a magyar kultúrát és így az egyetemességet értelmezni képes nyelv használatához. Úgy is mondhatjuk, hogy mindent vissza a régibe. Vissza kell térnünk a valamikori aranykorba, a vallások nyelvén a Paradicsomba, az egyetemességbe, ahol érvényes a “mi vagyunk” vagyis a fent és a lent egysége és érvénytelen az “én vagyok” lelki állapot. Hogyan történhetett meg, hogy az egyetemes én elveszett és felváltotta az individuális én? Semmilyen magyarázat nincs rá, csak az éberségünk elvesztése, kényelmünk, a könnyebb és szélesebb út választása, az életéhség és szomjúság, így önrendelkezésünk, önszabályozó képességünk feladása.   

      

Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

43 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page